Şimdi Ara

Ytü yazıp hazırlığa başlayacak ama barınma sıkıntısı olanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Belki birileri faydalanır diye böyle bir konu açmak istedim.

Ytü yabancı diller yüksekokulu yökdil, yds vb. sınavlardan yeterli puan alırsanız sizi hazırlık sınıfından muaf tutuyor. Hazırlık senesinde evinizde bu sınavlara çalışıp bir yandan da kyk ya başvurup diğer seneler için barınma şartlarınızı iyileştirebilirsiniz.(Sene içinde kyk çıkarsa 75 gün izin hakkınız var ,duruma göre gidip biraz yurtta kalmanız gerekebilir.)Geçerli olan sınavların tamamına ve gereken puanlara Ytü yabancı diller yüksekokulu sitesinden kanunlar ve yönergeler kısmından bakabilirsiniz. Ayrıca ydyo'nu arayıp güncel bilgileri öğrenebilirsiniz.

Okulun muafiyet sınavı iys diye geçiyor, bu sınav ocak haziran ve eylülde oluyor. Ocak ve hazirandaki sınavda not ortalaması ve devam şartı var. Eylüldeki iys ye kalmak stres yaşatabilir biraz. Yökdil Yds gibi sınavlardan yeterli puanı aldığında bunu belgeleyip okula verdiğinde eylülü beklemeden muafiyet alabiliyorsun.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.