Şimdi Ara

YTÜ vs Özyeğin CENG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok arada kaldım hangisi sizce? Özyeğinin eğitimi nasıl hiç bilgim yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Maddi olarak bir problem olmayacaksa Özyeğin.
  • Sebebini de söyler misiniz hocam?
  • Tam burslu gelcekse Özyeğin yazmanızı öneririm nedenlerime gelirsek
    1-) yabancı dil eğitimi ytüden daha iyi
    2-) öğrenci sayısının az olması ve lablarının ytüden daha iyi olması sizin için büyük bir artı
    Ytü’nün avantajlarıma gelirsek
    Birbirine çok yakın seviyede insanlarla bi arada bulunmanız

• Beyaz Etli Prens kullanıcısına yanıt
    Akademik kadrosu daha iyi. Özel okul olduğu için çok da fazla zorlanmadan iyi notlarla mezun olabilirsiniz. İsmi iyi özel üniversiteler arasında geçer. Lakin okulla ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz okuyan birini bulmanız iyi olur. Bunlar benim dışarıdan gözlemlerim.

Yıldız'ın iyi yanları ise şunlar:
    -Çok fazla proje ve ödev yaparsınız. Zorunlu dersler dışında 9 adet seçmeli ders var ve her birinden 1 proje yapmanız gerekir. Okulu bitirmek için hem 3. sınıfta bir proje hem de 4'te bitirme projesi yapmanız gerekir. İş başvurularında göstereceğiniz bir çok projeniz olur yani kısaca.
    -Marka bir okul. Bir çok mezunu çok iyi yerlerde yönetici pozisyonunda. İş başvurularında Özyeğin'in bir tık önüne geçirebilir.
    -Kendi seviyenize yakın insanlarla eğitim görürsünüz.
    -Eğer umrunuzdaysa kampüsü daha büyük ve güzeldir. Lokasyona ulaşım biraz sıkıntılı olsa da metro gibi seçenekler var.

Başka sorularınız varsa bildiğim kadarıyla yardımı olmaya çalışırım.

• Ozel okullarda sınavlar daha kolay olmuyor, bu tam bir saçmalık. Özyeğin'den bahsediyoruz apartmandan bozma tabela üniversitesinden değil.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADB55919E -- 1 Ağustos 2020; 18:35:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boun Endüstri vs Boun İşletme
    6 yıl önce açıldı
    ODTÜ İşletme vs BOUN YBS
    5 yıl önce açıldı
    İYTE vs YTÜ
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam YTÜ ile Özyeğin arasında çok fazla fark var. Neden böyle düşünüyorsunuz ?

Ytü: 13k
    Özyeğin tam burslu: 2k tam b.
    %50 b.: 45 k
    Ücretli: 72k

• FireSwords kullanıcısına yanıt
    Çoğu zaman daha kolay oluyor hocam.

Daha kolay olmadığı zamanlarda bile çan eğrisi yüzünden iyi çalışan bir öğrenci aynı seviyede çalışan ve devlet üniversitesinde okuyan bir öğrenciye göre birkaç harf notu daha yüksek alabiliyor.

Ayrıca özel üniversitelerde çok fazla cins hoca barınmadığından saçma sapan olaylarla uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz not açısından.
  • Özyeğin yazılımcılar arasında çok övülen bir üniversite. Kurumlar arasında da eğitim kalitesi farkında olunan bir üniversite. Haberin olsun istedim.

• O hoca olayina katilabilirim, ama daha kolay olduguna inanmiyorum. Ozyegin bildigim kadariyla herkesi burslu olarak girmis gibi kabul ederek o zorlukta egitim veriyor. Hatta bazi ozeller bilerek biz iyi egitim veriyoruz imaji vermek icin gereksiz zor sinavlar yapiyor.
  • FireSwords kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam bilmiyorum ancak birkaç yıl özyeğin'in birkaç sıralama altındaki bir özel okulda okudum ve gözlemlediğim durum böyle.

Yine de sınavlarının Yıldız'dan zor olduğunu sanmıyorum.

Genel zorluk olarak da ödev proje yükü, 2 tane bitirme projesi olması gibi etkenler de Özyeğin'de çok yoktur diye tahmin ediyorum.

Zor sınavlar ve öğrenciye büyük yükler bindirmek iyi şeyler değil bu arada. Kendini geliştirmesinin önüne geçer, özgüvenini düşürür.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADB55919E -- 1 Ağustos 2020; 18:35:45 >
  • Eğer sadece ikisi varsa aklında bence de Özyeğin devlet üni. dersen gerek akademik kadrosuyla gerek hazırlık eğitimiyle AGU derim.
    Bir Özyeğin öğrencisi olarak bilgisayar mühendisliği eğitimin oldukça iyi olduğunu biliyorum.Zaten akademik anlamda üst düzey bir kadroya sahip olan bir bölüm.

https://www.ozyegin.edu.tr/tr/duyurular/12006/bilgisayar-bilimleri-ve-elektronik-alaninda-turkiye’nin-en-iyi-vakif-universitesiyiz
    Buna göz atabilirsin.

Kampüs,ortam veya genel işleyiş hakkında soruların varsa cevaplamak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Giannis -- 30 Temmuz 2020; 21:43:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.