Şimdi Ara

YTÜ İnşaat vs İMÜ Elektrik Elektronik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene Yıldız Teknik İnşaat Mühendisliği kazanan arkadaşım bir sonraki sene İstanbul Medeniyet Elektrik Elektronik Mühendisliğine yatay geçiş yapıp yapmamayı düşünüyor, ne tavsiye edersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ytü inşaat

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Soruya gel, tam delirmelik. Bu kadar alakasız iki bölüm arasında kalıyorsa bir yerde ciddi bir problem var demektir. Elma ile armutu kıyaslıyorsunuz.

Sırf YTÜ diye sevmediğin bir bölüm yazılmaz. Oturup düşünsün hangisini yapmak istiyor (veya daha yakın), bizim vereceğimiz tavsiyeler anlamsız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 21 Şubat 2025; 14:55:27 >
  • Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt

Şimdi arkadaşın ee ye ilgisi var lakin üniversite etiketi de kendisi için önemli ve bunun kaygısı içinde. "İMÜ ileride o açıdan sıkıntı yaratmasın, YTÜ daha garanti ise inşaattan da devam edebilirim" düşüncesinde. Konuyu biraz bu yönden açmış olalım.

• dharaknoid kullanıcısına yanıt

Etiket mevzusuna çok takılmanın anlamı yok diye düşünüyorum, çok büyük ve kurumsal birkaç büyük şirket harici pek umursanmıyor gördüğüm kadarıyla (LinkedIn profillerinden yola çıkarak). Eğer elektroniğe gerçekten ilgi duyuyorsa elektronikten devam etmesi daha mantıklı geliyor bana. Veya sınava yeniden hazırlanıp daha iyi bir elektronik bölümüne geçmesi. Çünkü elektronik ile inşaat apayrı alanlar, halihazırda elektroniğe ilgi duyan birisinin inşaata geçip pişman olma ihtimali sözkonusu. Naçizane fikrim elektronikte kalması yönünde. Eğer üniversiteden memnun degilse yatay denenebilir, en kötü ihtimalle sınava yeniden hazırlanmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 21 Şubat 2025; 15:23:28 >
  • Katılmıyorum. EE dersi alınca EE ile CS/CENG'in çok farklı olduğunu anladım. EE CENG'e en yakın bölüm derler ama ona rağmen ciddi bir fark mevcut. İmkanım olsa da odtü ee seçmezdim, ceng olsa belki.

• Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt

EE ile CS çok farklı değil bence

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Elektrik-Elektronik Müh.
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ytü devam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangi bölüme ilgisi varsa ona geçsin

ilk seneler neyse de daha sonraki senelerde ilgin olmayan bölümü sırf puanın oraya yetti ve okulun adı biraz daha iyi diye okumak çok zor gelir.

bir diğer taraftan bakacak olursak kimse ytü inşaat veya imü eem diye iş vermeyecek mezun kişiye. inşaat mühendisiliğinde zaten iş bulkmak zor şuan. eem okuyup kendini belirli alanlarda geliştirirse muhtemelen inşaata göre daha yüksek gelirli işte çalışabilir.

• Geçenlerde YTÜ İnşaat lobisiyle tanıştım ve şunu söyleyebilirim ki hayatınızın en güzel dönemlerini bu bölümde harcamayın.

• Herhalde büyük okul kötü bölüm mü kötü okul iyi bölüm mü sorusunun cevabı son 1 haftada belli olmuştur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.