Şimdi Ara

Ytong vs Tuğla

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
16.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Ytong vs Tuğla

(En Son Oy Tarihi: 23.8.2020)
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorsunuz bir süre önce yaptıracağımız yeni apartmanın planı konusunda epey kafa yormuş ve burada fikir alışverişinde bulunmuştuk. Gelen önerilere göre gerçekten güzel bir daire planı ortaya çıktı ve işleme konuldu.

Şimdi yeni bir şey daha danışmak istiyorum bu konuyu internette araştırmama rağmen çok karmaşık bir sonuç çıktı kimisi ytong şöyle diyor kimisi tuğla böyle diyor.

Ytong kullanılmış evde kalan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim ayrıca daha önce araştırma yapmış deneyimli arkadaşlar artı ve eksileri konusunda bir fikir verirse memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ytong vs Tuğla: Hangisi Depreme Dayanıklı?

Giriş

İnşaat sektöründe kullanılan iki yaygın malzeme olan Ytong ve tuğla, dayanıklılıkları nedeniyle sıklıkla karşılaştırılır. Depreme dayanımı, ev sahibi adayları için özel bir önem taşır. Bu metinde, Ytong mu tuğla mı depreme dayanıklı sorusunu yanıtlayacağız.

Ytong

Ytong, gözenekli bir beton türüdür. Hafif, ısı yalıtımı sağlayan ve kesilmesi kolay olmasıyla bilinir. Depreme dayanıklılığı açısından Ytong, esnek yapısı sayesinde deprem dalgalarını emmede iyidir.

Tuğla

Tuğla, yüzyıllardır kullanılan, dayanıklı ve sağlam bir malzemedir. Kil veya şütten üretilir ve çeşitli boyutlarda ve şekillerde mevcuttur. Tuğla yapılar, iyi sıkıştırma dayanımı ve yangına dayanıklılık ile karakterize edilir.

Depreme Dayanıklılık Karşılaştırması

Hem Ytong hem de tuğla, depreme dayanıklı yapıların inşası için kullanılabilir. Ancak her iki malzemenin farklı özelliklere sahip olduğunu unutmamak gerekir:

• Ağırlık: Ytong, tuğladan çok daha hafiftir, bu da deprem sırasında daha az yük binmesine neden olur.
    • Esneklik: Ytong'un gözenekli yapısı, tuğlaya göre daha fazla esneklik sağlar. Bu, deprem dalgalarının emilmesini ve yapının hasar görmesini azaltır.
    • Bağlantı Gücü: Tuğla yapıların harçla bağlanması daha zor olabilir, bu da deprem sırasında bağlantı noktalarında zayıflıklara yol açabilir. Ytong ise özel yapıştırıcılarla kolayca bağlanabilir, bu da daha güçlü bir yapı sağlar.

Sonuç

Genel olarak, Ytong, hafifliği ve esnekliği nedeniyle tuğladan daha depreme dayanıklı bir malzemedir. Bununla birlikte, her iki malzeme de depreme dayanıklı yapılar inşa etmek için kullanılabilir ve nihai seçim proje gereksinimlerine ve tercihlerinize bağlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Celik konstruksiyon yapin saglam olur heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son depremde tuğla duvarların mezar olduğunu izledik TV' lerde. Ytong binaya ek yük getirmediği için tercih ediliyor.
    Bizim mahallede artık Ytong kullanılıyor tüm yeni inşaatlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glinz

Celik konstruksiyon yapin saglam olur heralde

Adam iskeleti neyden yapayım diye sormuyor.

Bu arada hem hafiflik, hemde yalıtım olarak Ytong daha iyi bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

pirket daha iyi

•  Ytong vs Tuğla

hangisinle gelelim abi
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Son depremde tuğla duvarların mezar olduğunu izledik TV' lerde. Ytong binaya ek yük getirmediği için tercih ediliyor.
    Bizim mahallede artık Ytong kullanılıyor tüm yeni inşaatlarda.

Teşekkür ederim güzel cevabın için, forumda yaş seviyesi düşük arkadaşlar olunca pek bir ciddiyet olmuyor mesajlarda, amacım danışmak ve fikirler edinmek ben inşaat profesörü değilim sonuçta.

tekrar teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rutubetli Duvar Boyama
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tuğla vb içi boş olan bir malzeme iken , ytong içi dolu ve dolu olmasına rağmen hafif bir malzemedir.
    Dolayısıyla yeterli kalınlıkta ytongu kullanırsanız ısı yalıtımı , ses yalıtımı herşey iyi olur.
    Binalar ağırlaştıkça depremden daha fazla etkilenirler , hafif olması bu yönde avantajdır.
    Hani betona oturmayın karnınız ağrır denir. Beton yoğun bir malzemedir , iyi bir ısı iletkenidir.
    Üzerindeki ısıyı çevreye yaymaktadır. Bu yüzden soğuk olmaktadır.Ancak Ytong ise hafif,gözenekli
    yani yoğunluğu düşük bir malzeme olduğu için ısı yalıtımı son derece iyidir.
    Ses yalıtımı için ise az yoğun malzemelerde daha kötü olması beklenirken , ytong içi dolu olduğu için yine ses yalıtım özellikleri iyi oluyor.
    Ve yangına karşıda dayanıklıdır.
    Fiyatı ise duvarı bitmiş olarak düşündüğünüzde yani sıvası yapılmış hali ile , kesinlikle muadillerine göre eşittir.
    Çünkü ytonga tuğlaya göre nerdeyse yarısı kadar sıva gider.
    Detaylı bilgi için :
    bkz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_38109549/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yvz -- 9 Mart 2012; 9:25:02 >

• Müteahhitler ytongu sıva yapmamak için tercih eder. Maliyetten kaçmak yani. Ytong yapıldığını gördüğünüz binalardan uzak durun. Tuğla üstüne alçı düzgün olmadığından mecburen iç dış sıva yapılır. Onun üstüneden mantolama yapılacağından kaya gibi olur.bu arada duvar adam öldürmez.depremde ölüme sebep olan sakat kolonlardan dolayı binanın tost olmasıdır. Yani üst komşunun gardrobunun altından kalmaktır. Saygılar.

• Bu işin müteahitin kolayına gelmesiyle alakası yok. İnşaat mühendisliği okuyorum 3. Sınıftayım ve Ytong ses yalıtımı, ısı yalıtımı vb. Olaylarda daha iyi verim sağlıyor. Nerden biliyorsun diyecek olursan geçen sene birebir hesaplamalarını yaptık derste istiyorsan ders notlarımı atayım bak.

• müteahhide farkını verip dairemde gaz beton kullanmayı düşünüyordum. ama gaz beton uygulamasında iyi usta olması gerek denince vazgeçtim. Çift tuğla arası taş yünü koydurdum. sonuç kötü oldu taş yünlerini güzel istiflemediler ikinci tuğlayı gelişi güzel dizdiler duvarlar yamuk anlayacağınız her şeyin başı ustalık. ytong da olsa çift tuğlada olsa önemli olan beton kolanlar çünkü betonun ısı geçirgenliği çok yüksek yani betondan çok soğuk geliyor .ytongda çift tuğlada beton kolanlara etki etmiyor...şimdiki aklım olsa dış yalıtıma taşyünü döşetirdim. taş yünü hem ses hem ısı yalıtımında rakipsiz artı yanmıyor. en azından densitesi yüksek köpük koydurun derim. ama en önemli yalıtım pvc ve camlar arkadaşlar ne kadar duvara yalıtım yaparsanız yapın pvc ve camlar iyi değilse işe yaramaz. bir evin en önemli yeri penceredir. size tavsiyem kaliteli pvc kullanın pvc kalitesi içindeki kullanılan saç kalınlığı çok önemli . en kaliteli yerle pencere vinsadır. imkan varsa ithal pvc kullanın rehau ve kömerling markalarını. artı üç cam yaptırın avrupa da hep üç cam yapılmaya başlandı extra bir cam koydurmak bir daireye 600tl ye falan gelir. ama pvc de işçilik hepsinden önemli işçilik güzel olmazsa pvc nin kalitesinin bir önemi kalmıyor. özellikle müteahhitle anlaşın pvcleri kendiniz taktırın benim daireme müteahhit fıratpen taktırdı kalitesiz çok pişmanım binanın bütün camları gelişi güzel takıldı pencereleri kapattığınız zaman pencere contaları iyi basmıyor bunu da pencerenin dört köşesine kağıt koyup kapatın kapattığınızda conta kağıdı sıkıştırıp bırakmaması lazım bunu pencerenin dört köşesine sırayla deneyin genelde menteşe kısımları basmaz. egen pvc conları iyi basmazsa içeri ses ve rüzgar girer. inşaatın her aşamasında bulundum elektriğinden suyuna işçilikler berbat evleri makyajlayıp milletin gözünü boyuyorlar size tavsiye imkanınız varsa daireyi kaba inşaat alın piyasayı araştırıp kendi işçinizi kendiniz tutun zevkinize göre döşetin dairenizi. biraz pahalı gelir belki ama sonradan yeni evi kırdırıp düzeltirmeye çalıştığınızda daha masraflı olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.