Şimdi Ara

ytong (gazbeton) sağlamlığı hakkında bilgisi olanlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
68.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yvz

    quote:

    Orijinalden alıntı: scatman85

    Yeni binamız ytong la yapıldı ısı yalıtımı var dendi ses yalıtımı var dedi ısı olayına birşey demicem ama ses yalıtımı inanın yok hemde hiç yok.Bütün bina iç dış ytongla yapıldı daireler arası kalın ytong kullanıldı odalarda ıse 3 5 cm yer kazanmak için ince ytongla yapıldı(ebatlarını bilmiyorum) sesleri sanki özellikle taşıma iletme gibi bir durumu var şu an klavyeden gelen sesleri yan odadan duvara kulak dayadığınızda duyabilirsiniz.. buda benim gib gençç bir insanın hiç işine gelmiyor. azıcık sesle bile müzik dinliyemiyorum.
    yan dairede ise mutfaklar yanyana yemek saatlerini sanki beraber geçiriyomuşuz gibi hissediyorum komşularla. alt katta yada üst katta biri duvara birşey çakıyorsa matkapla deliyorsa bunu yanımda yapıyormuş gibi sesi taşıyor..
    tek yumrukla sankı duvarı delebilecekmişim gibi geliyor.yanlışlıkla elım kolum duvara çarpsa özellikle gece güm diye ses büyüyor bütün eve yayılıyor ve yan odadakiler irkiliyor.
    bazı yerlerde depreme dayanıklı diye okudum yeni yapılan depreme dayanıklı binalarda kullanılıyormuş falan muhtemelen bina çöktüğünde bu ytong tuzla buz olacağı için kurtarması kolay olur diye diyorlar..
    inşaat halindeyken ytonglar üstüste duruyordu babam sağlamlığını ölçmek için yumruk attı( masaya yumruğunu koyarsın ya o şekilde) çatır ortadan ikiye bölündü ytong.

    yani bu maddeyi kullanıyorsanız 2 sebebi vardır
    işçileri düşündüğünüz için çünkü gerçekten çok hafıf ve kolay
    ytongu acayıp güzeş birşey olarak lanse etmişlerdir sizde inanmışsınızdır


    bu arada tv yi duvara monte edecek arkadasım iyi düşünmeli muhtemelen tv nin sesini açtiğinda ufacıkta olsa bir titreşim yayiyodur bu ytongun ufalanıp duvara astığınız yerdeki deliğin büyünmesine neden olabilir ama bi kaç sene sonrası için konuşuyorum




    ukalalık yapmak istemem bilmediğim için soruyorum..
    İnş.Müh.Yavuz OSMANOĞLU beyfendi ytong rutubet yapmaz gözeneklidir evin nefes almasını sağlar demişti eğere nefes almasını sağlıyorsa dışarıdaki soğuk havayı yada sıcak havayı nasıl geçirmiyor?



    Sayın Arkadaşım ,

    İnsan vücudu terleme ile bünyesinden suyu atar , ancak iç sıcaklığımız her zaman 36 derecedir. Ytongda içinde oluşan gözenekli yapı sayesinde içerdeki nemin atılmasını sağlarken , ısının ise korunmasını sağlar.
    Ytongun ses yalıtımı aynı kalınlıktaki tuğlaya göre 2 db kadar daha iyidir. Ytong içi dolu masif bir malzeme olduğu için ses yalıtımının daha iyi olacağı açık. Emin olun eğer duvarlarınız aynı kalınlıkta tuğla olsaydı bu sorunu daha fazla yaşayabilirdiniz.Özellikle katlar arasında asmolen strafor kullanıldıysa oda binanın ses yalıtımını düşürebilir. Asmolende de özellikle ytongu tavsiye ederim. Hem katlar arasında ses yalıtımını sağlar hem de olası çıkabilecek yangına karşı binanızın savunma mekanizmasını oluşturur.
    YTONG hafif olduğu için binanıza etki edecek olan deprem yükünü azaltır.Statik hesaplarda binanın kendi ağırlığının yaklaşık yüzde kırkının binaya deprem yükü olarak etkidiğini kabul ederiz.Yani bina haifledikçe
    daha az deprem kuvvetine maruz kalır.5-6 katlı bir yapıda yaklaşık 150 m^3 ytong kullanıldığını varsayarsak tuğlaya nazaran yaklaşık 60 ton binamızı hafifletmiş oluyoruz. Bu deprem açısından çok önemli bir ayrıntı.
    Reklam olmasın ama şu anda Bursa'da Özdilek'in yanında yapılan Hilton otelinin inşaatında YTONG'un tercih edildiğini gördüm.Kesin bir nedeni vardır.
    Her zaman doğruyu araştırmamız gerekiyor.Lütfen bunun için kitaplara başvuralım , forumlarda maalesef kişisel düşünceler yer aldığı için bilimsellikten çok uzak kalıyor.
    saygılarımla ...
    İnş.Müh.Yavuz OSMANOĞLU

    Alıntıları Göster
    kardeş ytong pek sağlam değildir ama ısı yalıtımı çok güzeldir sağlam olması için iç dış sıvayı kalite yaparsın bir sorun olmaz izalasyon malzemesi kullanmana hiç gerek kalmaz onu kullanırsan




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bad_Night

    kardeş ytong pek sağlam değildir ama ısı yalıtımı çok güzeldir sağlam olması için iç dış sıvayı kalite yaparsın bir sorun olmaz izalasyon malzemesi kullanmana hiç gerek kalmaz onu kullanırsan

    Alıntıları Göster
    scatman85 ve bad_night nickli arkadaşlarıma cevaptır;
    Arkadaşlar ytong amaca göre sınıf sınıf üretilmektedir. İsterseniz sağlam üretilir, yığma binalarda da kullanılır.Bunun sınıfı G4 dir.Betonarme karkas binalarda hafif ısı yalıtım özelliği yüksek olan ytong tercih edilmektedir.Bunun sınıfı G2 dir.
    YTONG gözenekli yapısı dolayısıyla çok düşük buhar geçirgenlik direncine sahiptir.Bu özellik malzemenin yapıda yüksek teneffüs kabiliyetini doğurmaktadır.O sebeble içerdeki nemin atılmasına yardımcı olur.Ve yine bu gözeneklerden dolayı düşük ısı iletkenlik değeri yanında,düşük ısı nüfuz katsayısına sahip olması YTONG ile yapılan yapıların beton veya tuğla gibi ısı depolama yeteneği yüksek ve nispeten ısı iletken malzemelere nazaran kısa sürede ısıtılabilmesi sonucunu yaratmaktadır.Soğuk bir yapının ısıtılması sırasında başlangıçta oda sıcaklığı az bir artış göstermektedir.Bunun sebebi ısının yapıyı teşkil eden elemanlarda depolanmasıdır.Yapı elemanları ısındıkça yüzey sıcaklıkları yükselmekte ve buna bağlı olarak oda sıcaklığı da yükselmeye başlamaktadır.Duvar yüzey sıcaklığının hızlı yükselmesi malzeme ısı nüfuz katsayısının küçük olmasına bağlıdır.Aynı özellik yazın da güneş ışımasına maruz dış duvarların yavaş ısınması ve iç ortamı uzun süre serin tutmasını sağlamaktadır.Isı depolama niteliğide malzemenin kuru birim hacim ağırlığına da bağlıdır.
    YTONG diğer yapı elemanlarına göre hafif ve gözenekli olduğu için daha iyi ısı yalıtım sağlar.
    Aradaki farkı karşılaştırmanız açısından ytongun kuru birim hacim ağırlığı G2 sınıfı için 350-400 kg/m^3 iken tuğlanın yaklaşık 800 kg/m^3 tür. ısı nüfuz katsayısı 4-7 arasında iken tuğlanın 9-16 betonun ise 20-30 arasıdır.
    Yaz aylarında yapının dış kabuğu güneş ışımasına maruz kalıyor.70-80 derece sıcaklıklar her zaman ölçülebilir.Dış kabuğu meydana getiren yapı malzemesi taş,beton,tuğla gibi yüksek ısı depolama özelliğinde düşük ısı ataletine sahip olması önemli bir sakınca yaratabilir.Dış kabukta gündüz depolanan ısı , bu malzemelerin ısı iletken olmaları sonucu depolanan ısıyı muhafaza edememeleri nedeniyle gece yapıyı hızla ısıtmaktadır.Kışınsa tam tersi dış ortama kaçıs söz konusu oluyor.
    Bunun için yapının dışında yüksek ısı depolayan malzemelerin kullanılması enerji israfına sebebiyet vermektedir.
    Şimdi gelelim ses yutma özelliğine ;
    Malzeme yüzeyine çarpan ses enerjisinin bir kısmı yapı elemanının malzeme cinsine ve yüzey yapısına bağlı olarak geri yansıtılır.Ytong gözenekli yüzeyi ve yüksek porozitesi ile ses yutma özeliği yüksek olan bir malzemedir.Ses frekansına göre değişiklik gösterir ama frekans hızı 125 baz alırsak ytongun ses yutması 0,1 iken sıvasız tuğlanınki 0,01 dir.Ytong sesi çok daha fazla yutuyor bu açık.Eğer daha iyi bir ses yalıtımı elde edilmek istenirse ses yutucu levhalar kullanılmalıdır.Ancak bunlar ytong yüzeyinin hava ile temasını kesmeyecek türden seçilirse çok yüksek bir ses yutuculuk elde edilirek yankıma kesinlikle önlenir.
    Ses geçirme özelliği ;
    Eğer tek tabaka yada birleşik çok tabakalı bir duvar söz konusu ise malzemenin birim ağırlığı bu konuda çok önemlidir.
    Bu bakımdan yapı elemanının ses yalıtım özelliği ile ısı yalıtım özelliği ters yönde gelişme göstermektedir.
    Ancak kaplama amaçlı kullanılan ince duvar levhaları bu sınıfa girmiyor.Onlar çok ince olmasına rağmen eğilme dirençleri çok düşük.Özellikle kurşun veya kauçuk folye kaplamalı eğilme direncinin çok düşük duvar levhalarında aynı birim ağırlığında 10 db daha yüksek ses yalıtımı sağlanabiliyor.
    Ayrıca bünyesinde büyük hava boşlukları bulunan yapı elemanlarında briket asmolen,delikli tuğla gibi...
    bu boşlukların rezonans kutusu gibi bir görev üstlenmeleri sonucu ortalama ses yalıtım değerlerinin sağlanamaması tehlikesi ortaya çıkıyor.Bu sakınca boşluk ebatları küçüldükçe azalmaktadır.
    YTONG da ise gözenekli yapısı dolayısıyla bu gözeneklerde ses enerjisinin kolaylıkla ısı enerjisine dönüşmesinden dolayı tüm yapı malzemeleri için geçerli olan birim ağırlıklarına göre ortalama ses yalıtım değerlerinin ytongda 2db kadar daha iyi olduğu gözlemleniyor.
    Ses geçirme direnci yüksek bir duvar teşkili arzu edildiğinde göz önüne alınması gereken hususlar şu şekilde olmalıdır ;
    Duvarın birim ağırlığının yada kalınlığının arttırılması yerine ayrık çift tabakalı duvar tercih edilmelidir.Duvar kalınlıkları farklı seçilmelidir.Duvarın teşkili sırasında açılacak tek bir tesisat deliği bile duvarın ses geçirme direncini bozabilir.
    Cam yünü duvarın bir yüzüne tesbit edilmeli duvar ile cam yünü arasında 1-1,5 cm kalınlığında bir hava tabakası sağlanmalıdır. Duvarla zeminin bağlantı yerine kauçuk vb elastik bir malzeme konulabilir.
    iki duvar arasında durgun hava bırakma, elastik bir malzemeyle doldurma, kum doldurma gibi uygulamalar sesi kesmek için mevcuttur. Ancak duvarların mutlaka ayrık olması gerekiyor,bitişik olursa bozulur.
    Yani kısaca bu tip uygulamalarla ses çok iyi yalıtılır.Ancak mevcut binalarda maliyetten dolayı bu tip extra uygulamaları görmek zor.
    Lafın kısası günümüzde ytong gerçekten üstün,kaliteli bir malzeme.Hakkını vermek lazım.Dünyanın en iyi 50 marka sıralamasında yer alıyor.
    saygılarımla ...
    inş.müh.yavuz osmanoğlu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yvz -- 19 Ekim 2010; 18:17:37 >




  • Pimapenlerden su geliyordu yagmur yagdigi zaman alt kismi cikardik baloon demirlerinide kestik ytong ile orduk ne bundan sonra su Girme sorunu ike karsilasirmiyiz ?? Ytong suyu emermi bazi int sitelerinde emdigini ve zamanla catlama olduğunu söyleniyor yardımci olabilecek varmi ??
  • Onermem cok yumusak bir sey cabuk dagiliyor
  • ytong gayet dayanıklı ve sağlamdır. basınç dayanımı oldukça yeterlidir. yumuşak değildir :)
    Su emmmesi de tuğlaya nazaran oldukça azdır.
    Tuğladaki gibi kılcal su emme olmaz. Tuğladaki kılcallık suyu yukarılara taşır. Su emme tuğlaya nazaran ytongda 5-10 kat daha azdır.
    Ytong malzemesinin düşük kılcal su emme özelliğinden dolayı, çıplak bırakılmış ytong dış duvarlarda yağış süresince yağış suyu ancak 1-2 cm duvar bünyesine nüfus etmektdir. Yağış bitiminde ise malzemenin bir diğer özelliği olan çok düşük buhar geçirgenlik direnci vasıtası ile rutubet süratle bünyeden atılarak duvar kurumaktadır.
    Ancak don olayından bahsetmek istiyorum.
    ytong bünyesindeki toplam boşluk miktarının,malzeme birim ağırlığına bağlı olarak Hac %70-85 arasında olduğu düşünülecek olursa,her zaman için malzeme bünyesinde buz kristallerinin genleşme imkanı bulabileceği bir kuru hacim bulunabilmektedir. Ytong suya doygun halde bile iken bünyesindeki boşlukların %60 ı kuru kalmaktadır. Bu durum dona karşı güvence sağlamaktadır. Kritik rutubet miktarı hacimce %30 dur. Bu rutubet miktarının altında malzeme donsa da hasar görülmemektedir. Çıplak duvarlarda (sıvasız), özellikle şiddetli bir yağış sonrası, ani don yapması halinde malzemenin keskin kenar, köşe ve profillerinde suya doymuş durum meydana gelerek, kritik rutubet miktarı aşılabileceğinden dolayı bu bölgelerde don hasar yapabilmektedir. Bu nedenle kış aylarında don bölgelerinde malzeme bir yüzey kaplaması ile korunmalıdır. Su itici ve esnek sıva alsecco ed1 tavsiye edilir.
    Don hasarı ytong yüzeyinde tozlanma ve kabuk halinde dökülme şeklinde görülür. Hiç bir zaman, mesela tuğlada olduğu gibi toplam kütlenin dağılması şeklinde görülmez.

    y.inş.müh.yavuz osmanoğlu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yvz -- 13 Eylül 2018; 0:47:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yvz

    ytong gayet dayanıklı ve sağlamdır. basınç dayanımı oldukça yeterlidir. yumuşak değildir :)
    Su emmmesi de tuğlaya nazaran oldukça azdır.
    Tuğladaki gibi kılcal su emme olmaz. Tuğladaki kılcallık suyu yukarılara taşır. Su emme tuğlaya nazaran ytongda 5-10 kat daha azdır.
    Ytong malzemesinin düşük kılcal su emme özelliğinden dolayı, çıplak bırakılmış ytong dış duvarlarda yağış süresince yağış suyu ancak 1-2 cm duvar bünyesine nüfus etmektdir. Yağış bitiminde ise malzemenin bir diğer özelliği olan çok düşük buhar geçirgenlik direnci vasıtası ile rutubet süratle bünyeden atılarak duvar kurumaktadır.
    Ancak don olayından bahsetmek istiyorum.
    ytong bünyesindeki toplam boşluk miktarının,malzeme birim ağırlığına bağlı olarak Hac %70-85 arasında olduğu düşünülecek olursa,her zaman için malzeme bünyesinde buz kristallerinin genleşme imkanı bulabileceği bir kuru hacim bulunabilmektedir. Ytong suya doygun halde bile iken bünyesindeki boşlukların %60 ı kuru kalmaktadır. Bu durum dona karşı güvence sağlamaktadır. Kritik rutubet miktarı hacimce %30 dur. Bu rutubet miktarının altında malzeme donsa da hasar görülmemektedir. Çıplak duvarlarda (sıvasız), özellikle şiddetli bir yağış sonrası, ani don yapması halinde malzemenin keskin kenar, köşe ve profillerinde suya doymuş durum meydana gelerek, kritik rutubet miktarı aşılabileceğinden dolayı bu bölgelerde don hasar yapabilmektedir. Bu nedenle kış aylarında don bölgelerinde malzeme bir yüzey kaplaması ile korunmalıdır. Su itici ve esnek sıva alsecco ed1 tavsiye edilir.
    Don hasarı ytong yüzeyinde tozlanma ve kabuk halinde dökülme şeklinde görülür. Hiç bir zaman, mesela tuğlada olduğu gibi toplam kütlenin dağılması şeklinde görülmez.

    y.inş.müh.yavuz osmanoğlu
    Hocam 8 yıl önce inş.müh.yavuz osmanoğluymuşsunuz şimdi y. inş.müh.yavuz osmanoğlu olmuşsunuz tebrik ederim bol ytonglu günler dilerim.




  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Zaman ne çabuk geçiyor. Yapı malzemeleri alanında uzmanlık eğitimi aldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yvz

    Teşekkür ederim. Zaman ne çabuk geçiyor. Yapı malzemeleri alanında uzmanlık eğitimi aldım.
    Hocam. ytıng nefes alan bir malzeme ise. dış cephede ytongun dışına mantolama yapılması doğru mu ?
  • HansGoyder kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Kusura bakma sorunu geç farkettim. Çok zaman geçmiş. Oldukça güzel bir soru sormuşsun.
    Bu söylediğime itiraz eden mantolama malzemesi üreticisi firmalar olabilir. Şayet yeni yapılacak bir bina söz konusu ise
    ve gazbeton kullanılıyorsa, mantolama yapmak yanlıştır. Çünkü malzemenin doğasına aykırıdır. Gözeneklerin kapatılmış olması
    yapının nefes alma kabiliyetini azaltacaktır. Bu sebeple ısıtma esnasında enerji tasarrufu yapılacağı yerde havasız kalınacağından dolayı
    tekrar cam pencere açılarak havalandırma ihtiyacı doğacak ve yapının ısıtılması için harcanmış olan enerji tekrar boşa gidecektir.
    Bu yüzden tavsiyem yeni yapılan yapıların şu şekilde yapılmasından yanadır.
    Kanunen binanın sadece betonarme kısımlarının mantolanması gerekirken, yeterli kalınlıkta gazbeton kullanılması halinde dolgu duvar kısımlarının mantolanmasına gerek yoktur.
    Örneğin İstanbul'da sadece 20 cm gazbeton kullanmak yeterli yalıtımı sağlar. 20 cm gazbetonlar, betonarme kısımlardan yaklaşık 5 cm çıkıntılı örülerek betonarme kısımlar içerde bırakılır.
    Sıva yapılması esnasında sıvacı mantolanmayan betonarme kısımları mantolar. Bu sayede komple binayı mantolamak yerine sadece betonarme kısımların mantolanmasıyla nefes alan ve yanmaz dış cepheler oluşturulması bence enerji tasarrufu açısından da en doğru seçimdir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CESURYUREK_

    Pimapenlerden su geliyordu yagmur yagdigi zaman alt kismi cikardik baloon demirlerinide kestik ytong ile orduk ne bundan sonra su Girme sorunu ike karsilasirmiyiz ?? Ytong suyu emermi bazi int sitelerinde emdigini ve zamanla catlama olduğunu söyleniyor yardımci olabilecek varmi ??
    Yok hocam tuğla kadar suyu emmez. Dış duvar örmede tuğladan daha iyi bir malzemedir. Binaya fazladan ağırlıkta bindirmez
  • evim tamamemn yutogtan, klima falan monteli hiç sıkıntı yok. kışın sıcak, yazın serin tutuyor evi. gayet iyi. hiç sıkıntı yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yvz

    Merhaba. Kusura bakma sorunu geç farkettim. Çok zaman geçmiş. Oldukça güzel bir soru sormuşsun.
    Bu söylediğime itiraz eden mantolama malzemesi üreticisi firmalar olabilir. Şayet yeni yapılacak bir bina söz konusu ise
    ve gazbeton kullanılıyorsa, mantolama yapmak yanlıştır. Çünkü malzemenin doğasına aykırıdır. Gözeneklerin kapatılmış olması
    yapının nefes alma kabiliyetini azaltacaktır. Bu sebeple ısıtma esnasında enerji tasarrufu yapılacağı yerde havasız kalınacağından dolayı
    tekrar cam pencere açılarak havalandırma ihtiyacı doğacak ve yapının ısıtılması için harcanmış olan enerji tekrar boşa gidecektir.
    Bu yüzden tavsiyem yeni yapılan yapıların şu şekilde yapılmasından yanadır.
    Kanunen binanın sadece betonarme kısımlarının mantolanması gerekirken, yeterli kalınlıkta gazbeton kullanılması halinde dolgu duvar kısımlarının mantolanmasına gerek yoktur.
    Örneğin İstanbul'da sadece 20 cm gazbeton kullanmak yeterli yalıtımı sağlar. 20 cm gazbetonlar, betonarme kısımlardan yaklaşık 5 cm çıkıntılı örülerek betonarme kısımlar içerde bırakılır.
    Sıva yapılması esnasında sıvacı mantolanmayan betonarme kısımları mantolar. Bu sayede komple binayı mantolamak yerine sadece betonarme kısımların mantolanmasıyla nefes alan ve yanmaz dış cepheler oluşturulması bence enerji tasarrufu açısından da en doğru seçimdir.
    yavuz bey, gozeneklerin kapanmamasi adina gaz betonun ustune siva, boya vs yapilmamali mi diyorsunuz ic ve dis cephe icin soruyorum. bir de farkli bir sorum olacak umarim yanit verebilirsiniz.yeni insaata baslayacagim ve aklimda surgulu kappi yapmak var. nasil yapilir hicbir fikrim olmadigi icin gazbetonla uygulamada bir sorun olur mu aceba?




  • yvz bey merhaba, benim evimde oturma odasının sonradan ördürdüğüm duvarı 5 cm lik ytong. şimdi bu duvara 55" led tv mi asmayı düşünüyorum, forumlarda ve dekorasyon sitelerinde araştırma yaptım. ytong için üretilen dübeller ile mutfak dolabı bile asabilirsiniz şeklinde yazılar var. ancak benim ytong sadece 5 cm. sizce bu duvara tv askı aparatı asarsam taşır mı? hareketli tv askısı, hareketsiz askı fark eder mi? eğer asılabilir diyorsanız tavsiye edeceğiniz bir dübel çeşidi yada markası var mıdır?
  • 10 sene önce açılan bir konu ve konuya gelen cevaplara bakın. Forumun daha kaliteli olduğu dönemler. Böyle bir konuyu şimdi açsan hiç cevap gelmez.
  • ytong iç duvarda kullanılır mı? üretim aşamasındaki argon gazı akciğer kanserine ve tuğla içindeki alüminyum dan dolayı da radyasyon tuttuğu söyleniyor..hatta bazı avrupa ülkelerinde yasakmış? bilgisi olan var mı?

  • ahmtıl kullanıcısına yanıt
    Üstüne güzel bir kara sıva , onunda üstüne alçı , onunda üstüne boyayı sürdükten sonra bişey olmaz . Bu söylediklerimi yapmazsanız özellikle yeterli kalınlıktaki kara sıva olmazsa en ufak depremde dağılabilir . Ytong yapıştırıcısıda çok önemlidir .
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    bazı avrupa ülklerinde yasaklanmış deniyor? ne kadar doğru bilmiyorum

  • ahmtıl kullanıcısına yanıt
    Avrupadan buraya geldi zaten :) burdan oraya gitmedi :) gazbetonun üstüne sürdüğünüz boya daha kanserojen olabilir direk temasınız onunla . Boya daha önemli bana göre .
  • İyi akşamlar sizlerin vermiş olduğu bilgiler için teşekkür ederim ancak soğuk bir memlekette ytong kullanacağız dış cephesine ve içi cepheye en iyi randıman alacağım ne uygulaması yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum kışın hava eksilerde olur ama biz daha çok yazın köydeyiz kara sıvamı ? Yoksa alsecco ed1 denilen malzeme var veya daha değişik hangi malzemeyi kullanabilirim montalama yapmak istemiyoruz

  • fuatyilmaz085 F kullanıcısına yanıt
    İç duvarlarda ince ytong 10 luk bile yeter +kara sıva + alçı boya, tavan 2.60 üzeri değilse , dış duvarlarda daha kalın ytong + kara sıva + yalıtım ve tekrar kara sıva üstüne 2kat dış cephe boyası yeterli olacaktır . Sadece yazın kalıyorsanız yalıtıma bile gerek yok . Eksilere düşen yerde ytong un su çekmemesine dikkat etmek gerekir , çeksede çok sorun olmuyor ama çekmesin denir genelde .
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.