Şimdi Ara

Youtubeye oyun videoları yüklenmesi için izinmi alınması lazım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2012 gibi youtubeye yeni bir kural gelmişti bscdede bunun bir haberi çıkmıştı oyun videolarını kısmen yasaklayan az önce bir video izledimde bazı firmalar oyun videolarının youtube yayınlanmasına izin verirken bazı firmalar ise izin vermiyormuş bazı oyun firmalarıda sadece izin alınınca youtubede videolaranın yayınlanmasına izin veriyormuş o video sahibide buna uymazsanız hapis ve para cezası alabilirsiniz diyincede açıkçası bende tırstım bu konu hakkında detaylı bir bilginiz varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 22 Mart 2015; 19:25:52 >

• siz yükleyiin hocam bir şey olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onun hakkında bilgim yok da yasak deyince aklıma geldi oyundaki müzikleri kapatın telif hakkından videonuz kaldırılmasın.
  • Oyun tanıtım videoları mı kast ediyorsunuz yoksa Oyun oynarken çekilen ve daha sonra paylaşılanları mı kast ediyorsunuz.

Şayet oyun oynarken çekilenleri diyorsanız onlar yasak değil. Onlarca insan oyun videoları paylaşmakta ve bu yüzden ceza alan veya videosu silinen kimseyi duymadık. Ancak daha çıkmamış oyunları test ederken videosunu çekip yayınlayan kişi veya sitelerin youtube koydukları videolar siliniyor. Onun sebebi de firmaların oyunlarına ait ilk videoları resmi olarak kendileri yayınlamak istedikleri için bir de o oyunlar henüz beta oldukları için ciddi eksikleri olabilmekte ve o halde gözükmesini istemedikleri o videoları da sildirmekteler.

Kısaca dediğim gibi piyasaya çıkmış ve videosu paylaşılmış oyunlara ait bir video silme işlemi ya da ceza olayı söz konusu olacağını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Oyun tanıtım videoları mı kast ediyorsunuz yoksa Oyun oynarken çekilen ve daha sonra paylaşılanları mı kast ediyorsunuz.

Şayet oyun oynarken çekilenleri diyorsanız onlar yasak değil. Onlarca insan oyun videoları paylaşmakta ve bu yüzden ceza alan veya videosu silinen kimseyi duymadık. Ancak daha çıkmamış oyunları test ederken videosunu çekip yayınlayan kişi veya sitelerin youtube koydukları videolar siliniyor. Onun sebebi de firmaların oyunlarına ait ilk videoları resmi olarak kendileri yayınlamak istedikleri için bir de o oyunlar henüz beta oldukları için ciddi eksikleri olabilmekte ve o halde gözükmesini istemedikleri o videoları da sildirmekteler.

Kısaca dediğim gibi piyasaya çıkmış ve videosu paylaşılmış oyunlara ait bir video silme işlemi ya da ceza olayı söz konusu olacağını sanmıyorum.

Lets play tarzda videoları diyorum.

• Youtube Lets play videolarla dolu durumda.
  • Bana Kalırsa ceza falan almaz sen ne güzel oyunu inceliyorsun bu oyun firmasının yararına olur bence daha sana para vermesi lazım oyunu incele tanıt diye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mobil oyun önerisi lazım ?
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Telif hakkı vb. sorunlar genelde youtube'un otomatik kontrol sistemine takıldığı için sorun çıkıyor. Oyunu oynarken üzerine konuşacaksanız bu tip bir sorunla da karşılaşmazsınız. Eğer yorumsuz olarak video yükleyecekseniz oyunun müziklerinden dolayı youtube'un otomatik kontrol sistemine takılabilir belki. Onda da sadece sesi kapatırlar. Böyle bir durumda da itiraz etme hakkına sahipsiniz. Sonuç olarak let's play tarzı videolar yüklemekte herhangi bir sakınca yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Shogun -- 23 Mart 2015; 20:02:09 >
  • telif hakkı gibi bişeye takılırsan zaten video onay görmez
  • konu ilgimi çekti, konu da son durum nedir !?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.