Şimdi Ara

YouTube tekrar kullanılan içerik yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
4.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kanalımda 6-7 video bulunuyor 6k abonem var geçen para kazanmaya başvurdum ama tekrar kullanılan içerik uyarısı verdi kanalımda bazı haber videoları (NTV Habertürk vs..) videoları var onlardan dolayı mı oldu ki logoların bulaniklastirsam sorun ortadan kalkarmi yoksa silmemmi lazım ( videolarda yüksek izlenme var silmek istemiyorum ama çözüm yoksa sileceğim)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ntv'nin habertürk'ün videolarını yükleyip 6 bin abone mi kastın?

bir de para kazanacaksın onlardan?
  • Logoları silsen bile değişen bir şey olmaz. Robotlar tüm videoları birbiri ile karşılaştırıp eşleşenleri tespit ediyor. Hatta yüzdesini bile veriyor. Senin kanalın küçük olduğu için eşleşen videoları gösterme seçeneği aktif değildir. Benim videomun sadece 5 saniyesini kullanan adamı bile panelde gösteriyor. O yüzden yol yakınken bu sevdadan vazgeç. Özgün içerik üretmeye çalış.
  • cingozzz kullanıcısına yanıt
    Mesela ben bir siyasi liderin videosunun konuşma esnasındaki yerini 1-2 dakikalık yerini paylaştım sonuçta bu haber siteleride başka yerlerden bulmuyor mu bu konuştuklarını şöyle yapsam mesela diyelim ki Trump in konuşmasını CNN yayınlıyor CNN logosu var ben hiçbir logo olmadan direk olarak konuşma videosunu atarsam Gine tekrar kullanılan içerik sayılirmi ( sayılıyorsa bu haber kaynakları nasıl oluyor da telif almıyor )

• Mesela ben bir siyasi liderin videosunun konuşma esnasındaki yerini 1-2 dakikalık yerini paylaştım sonuçta bu haber siteleride başka yerlerden bulmuyor mu bu konuştuklarını şöyle yapsam mesela diyelim ki Trump in konuşmasını CNN yayınlıyor CNN logosu var ben hiçbir logo olmadan direk olarak konuşma videosunu atarsam Gine tekrar kullanılan içerik sayılirmi ( sayılıyorsa bu haber kaynakları nasıl oluyor da telif almıyor )

• quote:

Orijinalden alıntı: cingozzz

Logoları silsen bile değişen bir şey olmaz. Robotlar tüm videoları birbiri ile karşılaştırıp eşleşenleri tespit ediyor. Hatta yüzdesini bile veriyor. Senin kanalın küçük olduğu için eşleşen videoları gösterme seçeneği aktif değildir. Benim videomun sadece 5 saniyesini kullanan adamı bile panelde gösteriyor. O yüzden yol yakınken bu sevdadan vazgeç. Özgün içerik üretmeye çalış.
    2.5 k abonem var bende eslesen videoyu gosteriyor acaba onlara telif atsam kaznadiklari parayi bana aktarilar mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kızılelma12 K kullanıcısına yanıt
    haber kaynaklarının lisansı var , senin yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 11 52 7 kullanıcısına yanıt
    İtiraz etme sakın videoya mahkemelik olursun

• Peki dediğim gibi hiçbir şekilde logosu olmayan biryerden alsam bir haber kaynağından değil de normal görüntü olarak logosuz şekilde

Kanallar haber ajansından alıyor ve o ajanslara para ödüyor. O yüzden telif yemiyor. Sen NTV logosunu silersin. Eğer video NTV'nin kendi çektiği video ise telif atar. Yok o da AA'dan alıyorsa sana telif atamaz. Bu sefer telifi AA atar. Aslında youtube logoya bile bakmıyor. Direk eşleşen videolara bakıyor. Yeni geldi bu özellik zaten. Youtube kendisi söyledi gereksiz tekrarlanan videoları temizlemek adına böyle bir şey uyguluyoruz dedi. Eğer sen benim kanalımdaki videoları komple kopyalasan ben de buna izin versem bile youtube yine sorun çıkartır. Youtube gereksiz videoları temizlemenin peşinde.
  • 11 52 7 kullanıcısına yanıt
    Para kazanman açıksa evet.
    Peki mesela askeri videolar yapıyor millet TSK nin YouTube'daki kanalından vs alıyorlar videoları bunlar da mı tekrar kullanılan içerik

Peki mesela askeri videolar yapıyor millet TSK nin YouTube'daki kanalından vs alıyorlar videoları bunlar da mı tekrar kullanılan içerik

Evet ama onlar para kazanması daha önceden açık olan kanallardır sorun çıkmıyordur. Üstüne yorum katıldığı için veya eğitim amacı ile yapıyorum dediği için şimdilik müsade ediyorlar. Yada o videolar public domain lisansıyla yayınlanıyordur. Ama sıra herkese gelecek. Mesela youtuberlar kafasına göre onun bunun videolarını yorumluyorum ayağına milletin videolarını alamayacak. Onlara da tekrarlanan içerik diyecekler. Çok yakında...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingozzz -- 4 Eylül 2019; 14:1:21 >
  • Sana önerim hiç bir videoyu olduğu gibi alıp koyma. Üzerine kendi sesini koy. Videoyu yorumla yazılar koy falan. Robotlar en iyi sesi tanırlar. Benim kanalım bilim üzerine. Ben nasanın videolarını kullanıyorum. Üzerine kendi sesimi koyup yorumluyorum. NASA'da zaten bilim adına yapıyorsanız bizim videolarımızı istediğiniz gibi kullanabilirsiniz diyor. Ama NTV'den bir video alıp olduğu gibi koysam yarın kanal kapanır.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kızılelma12 -- 4 Eylül 2019; 14:23:8 >
    Olduğu gibi koymadan mesela 5 dakikalık haber ise 1 dakikasını alıp sonra fotoğraf veya başka videolarla montaj yapıp yazılar yazsam nasıl olur ?

1 dakika bile fazla. Youtube adil kullanım dolayısıyla 10 saniyeye kadar hoşgörü gösterebiliyor. Ama sen spikerin sesini kesip kendi sesini eklersen iş değişir. O zaman videoyu kendin yorumlamış olursun ve youtube pek ses çıkarmaz.
    Spikerin sesi değilde mesela Hulusi akarı veya Erdoğan'ın sesi olursa bir sıkıntı çıkarmı

Zannetmiyorum. Ben de bazı videolarımda ülke başkanlarının konuşmalarını kullanıyordum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.