Cizo Forum yeni açıldı, bende tıpkı sizler gibi youtubeden para kazanmak için çeşitli araştırmalar, denemeler yapıyorum. Hala yolun başındayım, hala öğreneceğim çok şey var. Bu konuda profesyonel olmasam da, iddaalı olmasam da yine de bildiklerimi sizlerle paylaşmak adına bu forumu açtım... Bilgi gerçekten paylaştıkça çoğalıyor... Örneğin, bu yazıyı yazarken, sizlerle bir şeyler paylaşayım derken, bahsedeceğim konularla ilgili şöyle bir araştırma yapayım dedim. Bu durum bile benim yeni bir şeyler öğrenmeme sebep oldu.
Konumuz youtubeden para kazanmak! Bu konu gerçekten ilginç bir konu, olay sadece herşeyi doğru yapmakla bitmiyor. Doğru zamanda doğru şeyi yapmak önemli ve gerçekten de işin içinde şans faktörü de var. Örneğin aynı kategoriden çalışan iki kişiden biri binler kazanırken diğeri iki haneli kazanç sağladığına dua ediyor. Peki bu durumun sebebi nedir? Tabi ki 1.sebep bilgi, neyi nerede ve nasıl yapacağını bilmek. 2.şans faktörü, bazen elinizden geleni yapmanıza ragmen işler yolunda gitmiyor olabilir.
Uzun lafın kısası, cizo.net te sizlere elimden geldiğince youtube para kazanma konusunda bilgiler vereceğim, dökümanlar paylaşacağım. Sizlerde foruma kayıt olup düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim...
Belki çoğu için çok da yüksek bir rakam değil ama özellikle yeni başlayan arkadaşları olumlu yönden etkilemesi adına bu konuyu açtım ve bu miktarı yazdım... Belki kategoriyi merak edenler olur, ondan da bahsedeyim... Öyle, dizi, film, çizgifilm değil arkadaşlar. Ben güncel çalışıyorum, gündemde ki konuları paylaşıyorum kanalımda. Tabi bunun dezavantajı, gündemde ki o konu belli bir zaman sonra güncelliğini kaybediyor ve kazançlarda azalma başlıyor zaten resimde de bunu göreceksiniz. Bu nokta da yılmıyoruz hemen yeni bir konu buluyoruz :) Burada tabi şans faktörü de önemli kişilerin dikkatini çekecek ve çok izlenecek bir videonun yada konunun olduğunu düşünüyorsunuz ama öyle olmuyor, ya da tam tersi işe yaramaz dediğiniz bir konu veya video çok tutulabiliyor.
Aşağıda ki resim, güncel konular ile ilgili video yayınladığım tek bir kanalın istatistikleri...
Son olarak bu ay kazandığım parayı paylaşayım (başlığı boşa koymadık değil mi)