Şimdi Ara

YÖS ADALETLİ Mİ ADALETSİZ Mİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
2.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam orası ayrı zaten ama ben sınavin kolay olmasına takılmam yurtdışindaki eğitim sistemi soru tipleri nasıl bilmediğim için hadi sınavin kolaylığı ok ama turkiyede lise bitince yabancı uyruk alıp yös e girmek çok büyük haksızlık bize karşı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle haklısın. Hatta ben okuldayken beni bir kız aradı. Hocam biz matematik çalıştık vs dedi ve konuya girdi. Yös sınavına gireceğini ve ücret karşılığında ona ve arkadaşına yardımcı olmamı istedi. Ben de tabi bunu etik bulmadığını belirtip reddettim. Hatta benden başka matematikçi bulmami istediler ama ben onu da kabul etmedim. Böyle yapıp bulan kişiler de çok vardır malesef. Gerçekten de büyük haksizlik

• hacksfather H kullanıcısına yanıt

hocam şu sorulara kaç para veriyorlar ki :D bunları yapamadan üniye gideceklerse hiç gitmeseler keşke bu arada çok üzüldüm eğer isterlerse ücret karşılığı sınavlarına girebilirim(!)  

• Judge2exam J kullanıcısına yanıt
    :)) hemen reddettim para mevzusuna bile gitmemiştim inan ki

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Hocam vatandaşlıktan çıkıyorlar. Tabiki Türk vatandaşlığının değeri de tartışılır(imkanım olsa ben de vazgeçebilirdim). Zaten mavi kart alıyorlar, oy vermek dışında aynen devam.

• aduplin kullanıcısına yanıt

birazdan hain ilan edilirsin hocam aman dikkat

ya öyle bir söylenti var ne kadar doğru bilemem

geçici olarak türk vatandaşlığından çıkıp sınava giriyorlar tekrar sonradan vatandaşlığa geçiliyor gibi bir söylenti var

• Judge2exam J kullanıcısına yanıt
    Ya hocam İranlılar elini kolunu sallayıp alıyorlar benim yaşadığım yerde. 250.000 dolara veriliyor, benim değil bence vatandaşlığımızın ederini 2 daire yapanlar utansın.

o kadar haklısın ki yukarıda da söyledim bu olayla ilgili birkaç yös öğrencisinin görüşü ''Ülkeye döviz sokuyoruz'' şeklinde oldu.Yani diyor ki değeriniz yok paramızla işine geliyorsa..

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Hocam benim lisemde özel yös sınıfı vardı. Gerçekten yabancılar da okuyordu sınıfta ama türk olanlarda vardı aralarında. Çok kez şahit oldum yks zor gelince vatandaşlıktan çıkıp mavi kart alan. Yks de kazanamayıp yös ile kazananı da gördüm.

• mic ve kamera zorunludur olm o kadar da değil

• Bulgaristan vatandaşlığım var ama girmiyorum. Tek kelime bulgarca bilmeyen adamım istesem ben de vatandaşlıktan çıkıp faydalanabiliyorum bu büyük haksızlık oluyor. Bir kural vs. getirp gerçekten yabancı olanlar girmeli bu online işi de iyice saçmalık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • genelde ilk sınıfları defalarca okuyorlar yös'ten girenler,normal eğitim süresinde bitiren bir elin parmağını geçmez. Iyi bir bölume ve iyi üniye girdiyse bunlar oluyor.

Diğer daha normal-ortalama bölümleri afrikalilar,araplar, iranlilar ve afgan-pakiler tercih ediyor genelde bazen azeriler de geliyor. Çoğunun ülkesi buradan da b*ktan olduğu için burada kalmak için yüksek lisans bile yapıyor, yani tc.'de kalmak için ne gerekiyorsa, tuhaf. Bizim cehennemimizin başkasının cenneti olduğu düşüncesi yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    Neden hocam merak ettim cidden sizin imkanınız var ama zor yolu seçiyorsunuz. Mavi kartlı olsanız kaybedeceğiniz haklar seçme seçilme ve kamu personeli olmak. Onun dışında aynı haklara sahip oluyoruz.

• Göçmen bir arkadaşım var aile boyu doktorlar  

Arkadaşın annesi, babası, dayısı, eniştesi, yengesi... Kimi saysa biri kadın doğumcu öbürü göz doktoru öbürü dermacı. Bi de TUS'ta da bunlara bir ayrıcalık tanınıyormuş sanırım YÖS gibi

• Aberrant Warden kullanıcısına yanıt

onlar için ayrı yeten kontenjan var mesela derma normalde 70-80 aralığında kapanırken yabancı kontenjan dolmuyor bile kontenjan 45 barajını geçse kazanıyorlar maalesef

tek kötü yanı onlar için asistanlık süreci boyunca asgari ücret alıyorlar ama uzmanlık aldıktan sonra normal türk vatandaşları doktorları gibi oluyor

• Yös olmazsa suriyeliler afganlar filistinliler ıraklılar üniye giremez hükümütimiz de çok üzlür

• Bir de almancılar var tabi bizzat tanıdığım biri girdi ıq su 25 civarıydı tahmini

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.