Şimdi Ara

Yöneleceğim alanı bir türlü belirleyemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aylardır boş zamanlarımda reddit'te ve quora'da takılıyorum hangi alanı seçsem diye. Backend, game development, cyber security, applied machine learning, AI, computer vision vs. Son 3'üne yöneleceksem 2. dönemden itibaren farklı bir yol izlemem lazım; müfredata ek matematik ve istatistik dersleri, yüksek gpa, yüksek lisans lazım. İlk 3'ü için belli başlı temel yazılım konularında iyi olup hand-on experience lazım. Bu sebeple arada kaldım.

Bu alanların hepsi ilgimi çekiyor ama para hangisinde daha çok hangisi daha prestijli bilmiyorum. Nasıl alan seçeceğim?

• Backend + genai yap boşuna kendini stresse sokma. Ek dersler almana falan gerek yok sektöre gir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • EistroY661 E kullanıcısına yanıt

kanka matematikten calculus 2, difransiyel denklemler ve stat/prob çekmeyi düşünüyorrdum.

genai ne oluyor? nasıl öğrenicez

• quote:

Orijinalden alıntı: Cryptix Ph.D

kanka matematikten calculus 2, difransiyel denklemler ve stat/prob çekmeyi düşünüyorrdum.

genai ne oluyor? nasıl öğrenicez

AppNation'un falan yaptigi isler. Yapay zeka destekli bilmem ne uygulamalari yapiolar farkli farkli kategorilerde.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben de kararsızım da bu alanlara en azından bir giriş yapman lazım sonuçta sektörde 3 4 yıl bir şey yaptıktan sonra ben şuna geçiyorum demek biraz tuhaf olur
    Ha benim gibi emin olmadığım alandan bodoslama bölüm projesine falan girme de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha 1. sınıfsın ne alana yönelmesi tadını çıkar

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

network'te iyi para varmış biraz da onu araştırayım. backend + ML mantıklı gibi geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Fonksiyon Şuan Uygun Değil!
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Para değişken onu boşver

https://web.cs.hacettepe.edu.tr/~abc/teaching/bbm451/index.php

Al slayt bak senlikse ve ctiste varsa al

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

bu 2. sınıftaki zorunlu derslerden. bölümdeki en zor derslerden biriymiş. bakıyorum şimdi de bu işte kodlama falan yok mu?

• Dersin labı var, muhtemelen kod da var ama düz framework kullanmaya göre muhtemelen daha low leveldir (logic designda toplama devresi kodu yazmak gibi), ben de üstünkörü biliyorum pratiği yapmadım

• Bence sen kışın Web bakmaya gir en azından soru işaretlerini giderirsin sonrasına karar verirsin öbür dönem
    C ile Web pek görmedim ama C bile Pythonu falan rahat halleder oradan Flask bakarsın backendin girişini görürsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 1 Aralık 2024; 23:2:59 >
  • Örnek: https://github.com/frozsgy/ceng435-hw

Biz reliable UDP yazmaya çalışmıştık. TCP'den hızlı yapmaya çalışmak

• Chatgpt güzel yanıtladı merak edene bırakayım

1. Hedeflerinizi Netleştirin

• Hedefiniz ne? Çok para kazanmak mı, prestijli bir kariyer mi, yoksa sizi heyecanlandıran projeler üzerinde çalışmak mı? Önceliklerinizi belirlemek önemli.
    • Eğer para önceliğinizse: Applied machine learning ve AI genellikle daha yüksek maaşlar sunar (özellikle büyük teknoloji şirketlerinde). Ancak siber güvenlik ve backend de istikrarlı bir gelir sağlar.
    • Eğer prestij istiyorsanız: AI, machine learning, veya computer vision gibi alanlar daha "popüler" ve akademik ağırlıklı işler sunabilir.

2. Zorluk ve Gereksinimler

Her alanın gereksinimleri farklıdır ve bu, yolunuzu seçerken belirleyici olabilir:

Backend Development

• Nedir? Web ve mobil uygulamaların sunucu tarafındaki altyapısını geliştirme.
    • Avantajlar: Hızlıca başlayabilirsiniz. Projelerle kendinizi kanıtlamak daha kolaydır.
    • Dezavantajlar: Rakip çoktur. İlerlemek için uzmanlaşmak gerekir.
    • Para ve Prestij: Ortalama maaş düzeyi iyi, prestij sektöre bağlı.

Game Development

• Nedir? Oyun motorları ve grafikler üzerine çalışmak.
    • Avantajlar: Yaratıcı bir alandır. Eğlenceli projeler üzerinde çalışabilirsiniz.
    • Dezavantajlar: Yoğun çalışma saatleri ve nispeten düşük maaş.
    • Para ve Prestij: Maaş genelde daha düşüktür, ancak başarıyla çıkarılmış bir oyun büyük prestij sağlar.

Cyber Security

• Nedir? Sistem ve verileri güvence altına almak.
    • Avantajlar: Talep sürekli artıyor, farklı sektörlere geçiş kolay.
    • Dezavantajlar: Teknik olarak derinleşmek gerekebilir.
    • Para ve Prestij: Ortalama maaş yüksek, prestij talep gören bir uzmanlıkla artar.

Applied Machine Learning ve AI

• Nedir? Veri analitiği, modeller ve algoritmalarla sorun çözme.
    • Avantajlar: Çok kazandıran bir alan. Birçok sektörde kullanılabilir.
    • Dezavantajlar: Yüksek düzeyde matematik, istatistik bilgisi gerekir. Akademik arka plan önemli olabilir.
    • Para ve Prestij: En yüksek maaş seviyelerinden biri, prestij genellikle yüksek.

Computer Vision

• Nedir? Görsel verileri işlemek ve analiz etmek.
    • Avantajlar: Yenilikçi projelerde yer alabilirsiniz.
    • Dezavantajlar: Yoğun araştırma gerektirir, öğrenmesi zaman alır.
    • Para ve Prestij: Maaş ve prestij AI ile benzer.

3. Hangi Alan Size Uygun?

Bir alanı seçmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

Adım 1: İlgiyi Test Et

• Her alanla ilgili birkaç hands-on proje yapın. Örneğin:
    • Backend: Bir API geliştirin.
    • Cyber Security: Basit bir güvenlik açığı testi deneyin.
    • Applied ML: Bir makine öğrenimi modeli oluşturun.
    • Game Dev: Unity veya Unreal Engine ile küçük bir oyun tasarlayın.
    • Computer Vision: OpenCV kullanarak yüz tanıma uygulaması geliştirin.

Adım 2: İş Piyasasını Araştırın

• LinkedIn ve Glassdoor'da maaş aralıklarını ve iş ilanlarını inceleyin.
    • Türkiye veya yurtdışında hangi alanların daha fazla talep gördüğüne bakın. Örneğin:
    • Globalde: Applied ML, AI, ve siber güvenlik daha talep görüyor.
    • Türkiye’de: Backend development veya siber güvenlik işleri daha yaygın.

Adım 3: Kendi Güçlü Yanlarınıza Odaklanın

• Matematik ve istatistikte güçlüyseniz: Applied ML, AI, veya computer vision sizin için uygun olabilir.
    • Problem çözmeyi seviyor ve sistemleri anlamakta iyiseniz: Siber güvenlik veya backend daha iyi bir seçim olabilir.
    • Yaratıcı projelerden hoşlanıyorsanız: Game development sizi daha mutlu edebilir.

Adım 4: Mentor ve Danışmanlarla Konuşun

• Çevrenizde veya online platformlarda, bu alanlarda çalışan kişilerle konuşun. Gerçekçi bir bakış açısı elde edersiniz.

4. B Planı Geliştirin

Bir alanı seçmek sizi diğerlerinden tamamen uzaklaştırmaz. Kariyeriniz boyunca farklı alanlara yönelmek mümkün. Örneğin:

• Backend üzerine yoğunlaşıp birkaç yıl sonra machine learning’e geçebilirsiniz.
    • Siber güvenlikte çalışırken AI güvenliği gibi bir niş seçebilirsiniz.

Özetle

Başlamak için hızlı sonuç alabileceğiniz bir alan (ör. backend development) seçebilir, zamanla diğer alanlara geçiş yapabilirsiniz. Eğer matematiğe ilginiz varsa ve yüksek lisans yapmayı göze alabiliyorsanız, Applied ML veya AI uzun vadede size daha fazla kazanç ve prestij getirebilir. Seçim sürecinde kendinizi sınayıp ilgilendiğiniz alanların pratiğini yaparak kararınızı şekillendirin. Kendi potansiyelinize en uygun alanı bulduğunuzda başarı kaçınılmazdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 1 Aralık 2024; 23:28:9 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.