Şimdi Ara

Yollarda Denetim Sıkıntısı mevcut !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun yolda dikkat ettiniz mi bilmiyorum

Bazı Otobüsler ki Yüzde 80'i ve Kamyonlar O kadar süratli gidiyor ki

İzmit- İstanbul içine kadar 90-100 ile gitmeniz neredeyse imkansız orta şeritten bir otobüs 120-130 km ile kaptırmış selektör atar...

Sağ tarafta 40 km ile yükü altında ezilmiş bir kamyon...

Bunu sadece şehirler arası yolda değil , İstanbul Kurtköy girişi veya Tem ikinci köprü yolunda Hal ayrımına kadar rahatlikla görebilirsiniz ???

Afedersiniz Ama Radar ve Polisler bu tür araçlara neden ceza yazmıyor....

İkinci köprü Seyrantepeden sonra gördüğüm Manzara

4 şeritlik yolun , ilk şerit 160-170 KM ile giden araçlar ve ben hemen sağ 130 km ile giden otobüs , 2. şerit 120 km ile yer yer makas atan harfiyat kamyonu

Sonra hız yapmayın diye gelirlerse nasıl yapmıyayım... Adam Arkadan tepeme mi cıksın !!!

• şu otobüsler çok fena cidden, adam 20 metrelik araba ile makas ata ata gidiyor. sağ şeritte tır, hele ortada da tır varken virajlarda falan solluyordu dünkü otobüs yolculuğumda. kaç tane kamyona, otomobile, tır a teğet geçti. ben sağ koltukta görüyorum adamlar şöfere baya sövdüler. haklılar mı, evet.

sağ cam kenarındayım, orta şeritteki tırın dorsesindeki tozları sayıyorum neredeyse.

doblo ile aynı yolda en sağ şeritte 90-100 arası gidiyorum, ama orta şeritte o hızla hayatta kalmak zor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • orta şeritte isem arkamdan selektör atanlara aldırış etmiyorum. hatta kasten yavaşladığım, ayağımı gazdan çektiğim oluyor. sollayacaksan geç sol şeride solla git. her krediyi çeken araba alıyor ama sürmekten, kuralları uymayı geçtim, bilmekten acizler.
  • Denetimle olmaz bu iş

Herkes insan olacak ilk önce eğitimli olacak

Maho gibi kamyon süren var

Kurallara uyan tır şöförleri de var.

Kurallara uysa herkes denetimle uğraşmayız.

Tabi kaç kez hafriyat atarsam o kadar para alırım diyen köklüyor gaza

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otobüsler için mevcut sistemin en tepeden değişmesi lazım, adamlar kağıt üstünde belli bir zamana uymak zorundalar. En ufak gecikmede yolcular söylenmeye başlıyor. En son noktaya ne kadar kısa sürede varırsa otobüs şoförü o kadar fazla dinleyebiliyor. Istanbul dan bodruma otobüs kullanan adam 1 saat dinlenmeden Istanbul'a geri dönüyor.
    Otobüs, turlar, hafriyat kamyonları zamanla yarışıyor. Bir şekilde bu baskı bir düzenleme ile çözülmezse , ceza vs caydırıcı olmaz. Olan normal yolunda giden vatandaşa olur.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Aynrn öyle hocam. En büyük örneği bizim komşu. Adam o ay sıkışıksa önce direk devlete ödenecek parayı atlıyor. Nasıl olsa faizi silinince tekrar öderim diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: just sky

orta şeritte isem arkamdan selektör atanlara aldırış etmiyorum. hatta kasten yavaşladığım, ayağımı gazdan çektiğim oluyor. sollayacaksan geç sol şeride solla git. her krediyi çeken araba alıyor ama sürmekten, kuralları uymayı geçtim, bilmekten acizler.

Şerit seçimi hıza göre yapılır, orta şeritte olmanız istediğiniz hızda gideceğiniz anlamına gelmez. En sağ şeritteki bir tır 90la giderken sizin orta şeritten 80le 70le aheste aheste gitmeniz doğru değildir, selektör de yersiniz, küfür de.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

orta şeritte isem arkamdan selektör atanlara aldırış etmiyorum. hatta kasten yavaşladığım, ayağımı gazdan çektiğim oluyor. sollayacaksan geç sol şeride solla git. her krediyi çeken araba alıyor ama sürmekten, kuralları uymayı geçtim, bilmekten acizler.

Şerit seçimi hıza göre yapılır, orta şeritte olmanız istediğiniz hızda gideceğiniz anlamına gelmez. En sağ şeritteki bir tır 90la giderken sizin orta şeritten 80le 70le aheste aheste gitmeniz doğru değildir, selektör de yersiniz, küfür de.

orta şeritten 50 ile gidecek halimiz yok herhalde, bunu da mı açıklayalım burada? sağ şeritte de tır 90 ile gidiyorsa, burda kusura bende değil, sağ şeritte 90 ile giden, hız limitlerini sallamayan tırda arayacaksın. otoban için konuşuyorsak da zaten ilk cümlemde dediğim gibi orta şeritten kaçla gidiyor olabilirim sence? forumu açan arkadaş örnek olarak 120 ile orta şeritte selektör yiyorum diyorsa, cevaben yukarıdaki mesajımı yazdıysam, bundan gelip bunu mu çıkarıyorsun. akıl fikir..

• Kocaeli istanbul arası berbat...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

aynı mantıkla sol şeride geçip hız sınırının 110 olduğu yolda hızımı 121 e sabitlerim kimseye de yol vermem. Nasıl olsa legal olan en üst hızda gidiyorum

• Geçen ay trabzona gittim ve geldim darbeden bir hafta önce 1500 km yol yaptım bir tane çevirmeye girmedim. Sonuç Maçka'da 2 polis şehit oldu.

Elazığa geldim 450 km ohalin ilk haftası yine çevirmeye girmedim. Yine bu haftasonu 300 km yol yaptım Malatya Sivas tarafına doğru yine çevirme yok.

Ya yabancı plakayım arkadaş çevirin sorgulayın. Şehir merkezinde ailecek arabaya binenin 2 numara cam filmine laf ediyorlar ceza kesiyorlar. Ben bu işten birşey anlamadım.

• Herkesin başına bekçi dikmekle olmaz, herkes kendini terbiye edebilse çözülür bu iş.

• Herkesin başına bekci dikmekle olmaz ama iki tane üst hız ölücücü yerleştirin

İstanbul Koskoca ikinci köprü yolunda yok her giriş cıkışta üst'e kamerali radar sistemi yerleştirsinler

Belirli baslı uzun yollarda 10 km aralıkli bir hız ölcüm yerleştirsinler digital direk üstten kamera ile

Bu otobüs kamyonlar sürati nedir Arkadaş 90 ile gideni görmedim... 120 bazılari gördüm

cogu kaptırmiş köpek gibi gidiyor 140-150 km böyle bir sürat yok frenli patlasa facia oluyor sonra !!!
  • Ya sen surekli sikisan milletin en ufak aciklikda arabasi kac basiyorsa bastigi istanbul yollarinda kusura bakmada nah denetim yaparsin kac kisiye yapicaksin nasil yapacaksin adami linc ederler

• just sky kullanıcısına yanıt
    Aynibdurum bende de var. Orta seritte yediğim tacizi sol şeritte yemedim neredeyse.

90 100 civarı giderdim eskiden en sağın bir yanındaki şeritte (mümkün olsa en sağdan gideceğim ama yük kamyonlarınin arasında eziliyorsun) kamyon ve otobüsler sürekli selektör korna. Yol vereyim dedim sağa gir çık kamyonların arasına çok tehlikeli. Adam sol şerit bomboş bana git diyor. Kardeşim ben kulüstur arabamla 100 ile gidiyorum zaten daha ne yapayım.

Sırf bunlarin tacizine uğramamak için artık 130 sabitliyorum ayağımı orta seritte arkamdan uzay mekiği gelse yine de yol vermiyorum sollama isteyen sol şeritten kurallara uygun bir şekilde yapsın.

• Geçen bi arkadaşa ceza yazmış polis, aracın muayenesi 2 ay geçti diye. Geçmiş olsun ne zaman yaptıracaksin dedim, yaptırmayacağim cevabını aldım. Yıllardır ilk kez çevirmeye girmiş, Br daha denk gelmez diyor. Yani denetimin olmayacağına inanıyor.

Bir de her cezada devletin kasasını doldurduğunu düşünen zihniyet var ki bu bazı tuzak radar cezaları haricinde çok yersiz bir zihniyet.

Ve evet. İstanbul ankara arası o viyadukler özellikle. dehşet yollar. aklı olan 140-150 gider soldan :)

• quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Aynibdurum bende de var. Orta seritte yediğim tacizi sol şeritte yemedim neredeyse.

90 100 civarı giderdim eskiden en sağın bir yanındaki şeritte (mümkün olsa en sağdan gideceğim ama yük kamyonlarınin arasında eziliyorsun) kamyon ve otobüsler sürekli selektör korna. Yol vereyim dedim sağa gir çık kamyonların arasına çok tehlikeli. Adam sol şerit bomboş bana git diyor. Kardeşim ben kulüstur arabamla 100 ile gidiyorum zaten daha ne yapayım.

Sırf bunlarin tacizine uğramamak için artık 130 sabitliyorum ayağımı orta seritte arkamdan uzay mekiği gelse yine de yol vermiyorum sollama isteyen sol şeritten kurallara uygun bir şekilde yapsın.

Olayı cok güzel özetlemiş....

Yani Sol şerit Götüne yanaşıp adeta seni ittirmeye calişan y.v.sklar , 140 km falan gidiyorum şaka değil hala bixenon kör etme hevescileri

Orta şerit Ölüm şeriti Kamyon ve otobusler

Sağ şerit ise Yaşam cizgisi bir bakmışsın 130 km bir bakmışssın 20 km ile giden bir kamyon Arkadan carpmamak elde değil

Bu konu Türkiyede Direk gündeme oturması gereken bir konu !! kimse önemsemiyor ama kazaların büyük coğunluğu bu sebepten oluyor...

Nasil hatalı sollama , Makas yaparken kaza veya başka sebepler yüzde bakarlarsa yüzde 60 bu konu üzerine...

• Yol bomboş olduğu için sağ şeritten 130 la giderken dibime girip sellektör atan kamilkoç ben senin ta a.....

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Ceza yazsalar ne olacak?

Yıllardır arabasının vergisini ödemeyen, cezasını yatırmayan adama af çıkardı hükümet.

Bu adamlar neden ceza ödesin?

Ben günü gününe yıllardır MTV yatırıyorum, devlet bana güzellik yapacağı yere, hiç yatırmayan binlerce TL borcu olan adama güzellik yapıyor.

Ülkede namuslu düşmanlığı var, ya namussuz olursun ya yok olursun politikası uygulanıyor %90'ı müslüman ülkemizde.

Türkiyedeki mevcut bütün vergiler türk insanının gelir seviyesine göre çok yüksek. Halk da bunu ödeyemiyor. Ödemekte zorlanıyor. Kendi koyduğu verginin ne olduğunu bilen devlet de sık sık birikmiş vergi borçlarını taksitlendiriyor.

Zamanında ödeyen ne olacak diyeceksin. Onlar da artık taksitle ödeyenlere ettikleri lafların yarısını bi zahmet bi arabadan yüzde 100 vergi alanlara da ediversin.

Af yok. Senin ödediğin vergiyi başkası taksitle ödeyecek. Ama yine ödeyecek. Ödeyemeyene affedilmiş faiz ve cezalar tekrar bindirilecek.

Rahat olun.

• quote:

Orijinalden alıntı: KADANS

aynı mantıkla sol şeride geçip hız sınırının 110 olduğu yolda hızımı 121 e sabitlerim kimseye de yol vermem. Nasıl olsa legal olan en üst hızda gidiyorum

Sol şerit sollama haricinde kullanılamaz, kalıcı olarak işgal edilemez, trafiğin yoğun olduğu durumlar hariç. Bahsettiğin sözde "mantık" daha önce de defalarca tartılışdı burda, insanların istediği hızda gitme özgürlüğü var, para cezası karşılığında tabii, sol şeritteyken birisi senden yol istiyorsa vermek zorundasın.(Şerit değiştirmene mani bir durum yok ise.) Ancak dediğim gibi bu örneğin istanbul trafiğinin en yoğun zamanında geçerli değil, daha önce bununla ilgili açılan bir davada emsal karar vardı zaten.

quote:

orta şeritten 50 ile gidecek halimiz yok herhalde, bunu da mı açıklayalım burada? sağ şeritte de tır 90 ile gidiyorsa, burda kusura bende değil, sağ şeritte 90 ile giden, hız limitlerini sallamayan tırda arayacaksın. otoban için konuşuyorsak da zaten ilk cümlemde dediğim gibi orta şeritten kaçla gidiyor olabilirim sence? forumu açan arkadaş örnek olarak 120 ile orta şeritte selektör yiyorum diyorsa, cevaben yukarıdaki mesajımı yazdıysam, bundan gelip bunu mu çıkarıyorsun. akıl fikir..

Eğer uyuşuk uyuşuk gitmiyorsanız kimse size orta şeritte selektör atmaz zaten, bana bugüne kadar atan olmadı. Ki favorim orta şerittir. Defalarca denk geldiğim oldu, özellikle TEM İstanbul-Sakarya arası yolda orta şeritte aheste aheste gidip trafiği darboğaza sokanları selektöre boğuyorlardı, bence haklılar da. Sol şeritte zaten sürekli birbirini kovalıyor millet, sağ şerit kamyon ve tırdan geçilmiyor, ortalama 110 120 ile sakin sakin gitmek isteyenler de orta şeridi kullanmak zorunda kalıyor ister istemez. Sen şimdi orta şeritte 80le 90la gidip akışı bozan adama selektör atmayacaksın da napacaksın? Yavaş gidecekse geçsin en sağ şeride, orta şeridi felç etmenin manası ne ben de bunu anlamıyorum. Aynı şey istanbul trafiğinde de geçerli, sağ şerit genelde daha hızlı akıyor orta şeritten, aynı orta şerit uyuşukları yüzünden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 13 Ağustos 2016; 8:26:38 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.