Şimdi Ara

YOLCU AİRBAG İPTALİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaw arkadaşlar bu benim getz de yolcu airbag iptali yok galiba(Aha bi eksik çıktı şimdi getz karşıtlarından bisürü laf yeriz)

benim asıl merak ettiğim normalde emniyet kemeritakılı olmadığında airbag in patlamaması lazım çünkü tehlikeli oluyor.e o zaman patlamıyorsa airbag iptaline ne gerek var.
    yok yine patlıyorsa dikkatli olmak lazım çünkü bugün öğrendimki yolcu airbag patladığında ön göğüs komple değişiyormuş.

• ön yolcu koltuğuna bebek koltuğu bağlamak için yolcu airbag iptal ediliyor
  • On ylcu Koltuguna bebek koltugu mu baglanıor yasak degıl mı!!!

Zaten allah korusun aırbag lık bır kaza olursa Getz vs vs gıbı arbalardan sag cıkmak cok zor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 28 Mayıs 2005, 14:13:26 >
  • Sağ hava yastığı iptalinin amacı bebek koltuğundan ziyade yalnız seyahat edilme sırasında kapatabilmek içindir.
    Yani tasarruf amaçlıdır. Çünkü bir hava yastığı nereden baksan 1,5 2 milyar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozyurek -- 28 Mayıs 2005, 14:19:54 >
  • ben kısa boylu yetişkinlerin ve cocukların onde otururken acılan havayastıgı yuzunden bogulduklarını duymustum. bunun için kapatılıyor diye biliyorum. ama yanlıs biliyor olabilirim.
    Ne guzel benim getzde yolcu havayastıgı yok. Kafam rahat
  • quote:

Orjinalden alıntı: m.ozy

Sağ hava yastığı iptalinin amacı bebek koltuğundan ziyade yalnız seyahat edilme sırasında kapatabilmek içindir.
    Yani tasarruf amaçlıdır. Çünkü bir hava yastığı nereden baksan 1,5 2 milyar.

yok abi ne alaka ya

yolcu havayastığının iptali sadece çocuk koltuğu bağlanabilmesi içindir
  • Ustam,
    yeni araçlarda çocuk koltuğu bağlama yerleri hep arka koltukta.
    ama yinede ön sağ hava yastığı iptal sistemi var. Bu niye ki ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EMNİYET KEMERİ DEĞİŞİMİ
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benim bildiğim çocuk koltuk bağlantısı arka koltuktadır önde olmaz.ikincisi dediğim gibi airbag patlarsa ön göğüs komple değişiyor buda 4-5 milyarı bulur galiba.
    ayrıca emniyet kemeri takılı olmadığında airbagin patlamaması gerekmiyomu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: m.ozy

Ustam,
    yeni araçlarda çocuk koltuğu bağlama yerleri hep arka koltukta.
    ama yinede ön sağ hava yastığı iptal sistemi var. Bu niye ki ?

mesela bakınız renault scenic:
    araçta sağ arka sol arka ve sağ ön koltukta isofix bağlantısı bulunmaktadır.

araçların kitapçıklarından da okuyabileceğiniz gibi; iptal düğmesi çocuk koltuğunun öne takılacağı durumlar içindir.

quote:

benim bildiğim çocuk koltuk bağlantısı arka koltuktadır önde olmaz.ikincisi dediğim gibi airbag patlarsa ön göğüs komple değişiyor buda 4-5 milyarı bulur galiba.
    ayrıca emniyet kemeri takılı olmadığında airbagin patlamaması gerekmiyomu.

hayır jackdaniels abi
    airbag her zaman açılır.
    emniyet kemeri takılı olsa da olmasa da,yolcu olsa da olmasa da

• valla açılmaması lazım gibime geliyor çünkü emniyet kemeri takılı değilken açılırsa airbag ölüme neden olabiliyor diye duymuştum.
  • Araç biraz akıllı olacak;
    Mondeo;
    Sürekli aktif olan 120 civarında sensör verileri bilgisayara gönderiyor.
    Mesela ön koltukta oturan kişi kaç kilo, kemerini bağlamışmı, gibi soruların cevabını araç sürekli biliyor.
    Airbag açacaksa bu verilere göre açıyor.
  • e napcan hepsi ford değil bunların
  • yapma be ford mondeo da böyle özellikler var mı. çok iyi o zaman.
  • Güvnlik kafesi dediğin mi oluyor. Fordun sitesine baktım da
    Bi de bişey sorcam hava yastıkları açılıyor. Güneş gözlüğer kullanan veya numaralı gözlük kullanan sürüxye zarar vermez mi? Sonuçta büyük bir şiddetle açılıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pluriel m.C.k

e napcan hepsi ford değil bunların

hayret bişisin
    hala ford diyor yaf
    kesin o özellik çalışmıyordur
  • bu emniyet kemeri takılı olmadığında airbaglerin patlamaması gerektiği olayını çözümleyemedik arkadaşlar yaw.en ufak bişeyde gidecekmi göğüs şimdi
  • quote:

Orjinalden alıntı: @ng@r@lı

ben kısa boylu yetişkinlerin ve cocukların onde otururken acılan havayastıgı yuzunden bogulduklarını duymustum. bunun için kapatılıyor diye biliyorum. ama yanlıs biliyor olabilirim.
    Ne guzel benim getzde yolcu havayastıgı yok. Kafam rahat

bu devirde yolcu airbagsiz araba mı var ya...
    Yahu Getz ucuz sınıfa göre bir sürü donanım falan var diyodunuz da , meğersem çıplak mış
    Abi arka camlar otomatik mi? Bu devirde öyle bi araç yoktur heralde?
    Peki aynalar elektrikli mi? Merkezi kilit var mı? Yolcu koltuğu yükseklik ayarlı mı? Megane var arkadaşta 2005 yılındayız elalem uzaya gidio, MEgane ın koltuğu alçalmıo...Hatırlamıosan ileri geri gidiodu sadece sanki, onu bile standart koymamışlar yuh...

• benim getzde yükseklik ayarlı ve bel destekli sürücü koltuğu var.
    elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar var.
    4 cam elektrikli .(senin c3 te yok bilesin.öve öve bitirememiştin).
    yolcu airbag var.
    alarmlı uzaktan kumandalı merkezi kilit var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

benim getzde yükseklik ayarlı ve bel destekli sürücü koltuğu var.
    elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar var.
    4 cam elektrikli .(senin c3 te yok bilesin.öve öve bitirememiştin).
    yolcu airbag var.
    alarmlı uzaktan kumandalı merkezi kilit var.

ee hocam sen 27 kağıt verdin olsun o kadar...
    C3 zaten bence dünyanın en çirkin arablarından dı, pohtanlığı bu tescil edildi yani resmen...
    O salak arabada gövde rengi ayna da yok...Dünyanın parasını veriosun sana çıplak araba veriolar hemde Citroen yani, işçilik yok hiçbişe yok...
    Oldum olası hiç sevmemiştim...Citroen diyince uzak duracan abi...
  • ben 27 liraya almadımki arabayı.benimki teypli olan model ocakta 25 liraya almıştım.benden 15 gün sonra model değiştirdiler.şimdikilerin alt modeli benimkinden baya eksik.
    şöyle diyeyim 27 liralığın benden fazlası mp3 çalar sunroof.gerisi aynı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.