Şimdi Ara

YOL SESİNDEN ŞİKAYETİ OLANLARA ÇÖZÜM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar japon arabalarının ortak sorunu içeriye yol sesi almalarıdır..internette araştırma yaptım ve kapı fitillerinin içine serum lastiği geçirenlerin bunu tavsiye ettiklerini tespit ettim..Geçtiğimiz hafta metrelerce serum lastiği alıp sanayinin yolunu tuttum..bu konuyu bilen usta olmadığı için bir camcıya ben tarif ettim ve oda serum lastiğini fitilin içine yerleştirdi..Hemen ardından uzun yola çıkacaktım ve yaklasık 2000 km yaptım..ben böyle harika bir sonuç beklemiyordum..aracım zaten D segment 626 oldugu için yol sesinden çok şikayetçi değildim ama şimdi bariz şekilde ses kesildi..önceden 110 km'de aldığım yol sesini 130 'da alıyorum..önceden 130 km sabit hız giderken şimdi çoğu yerde 150 ile seyrediyorum...Kafam beynim rahatladı..

Maliyeti olmayan ve memnun kalmazsanız rahatlıkla sökebileceğiniz bu uygulamayı herkese şiddetle tavsiye ediyorum..Konfor herkesin hakkı :)

• Fotoğraflı bir anlatım olsa çok memnun olurdum... 225/45 17 lastiklerle yol sesi çekilmez oluyor.
  • Gerçekten ilginç bir yöntem :) Denemek lazım :)
  • Bu yöntem tüm araçlar için geçerlimi. Benim aracım VW CADDY bahsettiğiniz uygulama benim aracıma yapılsa yol sesini azaltır mı?
    Uygulamayı her camcı yapabilir mi?
    Sağlıcakla kalın.
  • Bu çözümünü Japonya'daki MAzda fabrikasına yazalım. Japon mühendisler gelip pratik zekalı Türk elinden su içsin !
  • arkadaşlar bu yöntem her araçta fayda sağlamaz.
    nedeni de kapı tasarımdan dolayı.
    resimlerde çizmeye çalıştım. umarım açıklayıcı olur.

almerada serum taktiği işe yarayacaktır çünkü direkt rüzgar karşı cepheden gelmektedir.
    http://img51.imageshack.us/i/nissmerafront0071129.jpg/

ancak mareada buna gerek yoktur zira kapı tasarımı almeradaki gibi bir bütün değil.
    http://img827.imageshack.us/i/fiatmareajtd.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamyonlarkavuntaşır -- 4 Mayıs 2011; 21:36:36 >

• dietherbolen arkadaşıma çok teşekkür ediyorum ..çok yerinde bir açıklama yapmış..japon arabalarında genelde kapı üretim tarzı resimdeki gibi ve fitil lastiğine serum geçirmek çok etkili bir yöntem oluyo..ama marea zaten yol sesini içeri almayan bi araba veya bildiğim arabalardan passat zaten yol sesini içeri almıyor ve zaten kapı fitili kullanmıyor zaten..

bu uygulamayı nerde yaptıracagınız konusuna gelince internetten kısa bir araştırma ile bunu kendiniz yapabilirsiniz..internette tarifi çok ama bence herhangi bir kapıcı veya camcıya gidip fitilin içine serum lastiği geçir ustam 30 kagıt veririm derseniz muhtemelen önce bi garip garip bakacaklar ama sonrada ilk kere uygulayacakları bu yöntemi başarıyla uygulayacaklardır..basit bi uygulama zaten...o nedenle net olarak bir usta ismi veremiyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ÇOK FAZLA YOL SESİ VAR
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar Mazda3 de bu uygulamayı yapıp sonuç alan var mı? Çok enterasan gelgi bana. Eğer kesin çözümse hemen yapayım, yok değilse fitilleri durduk yere bozmayalım. Pirince giderken bulgurdan olmayalım. Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan_ergin

Arkadaşlar Mazda3 de bu uygulamayı yapıp sonuç alan var mı? Çok enterasan gelgi bana. Eğer kesin çözümse hemen yapayım, yok değilse fitilleri durduk yere bozmayalım. Pirince giderken bulgurdan olmayalım. Teşekkürler.

uyguladınız mı mazda 3 unuze ben de mazda 2 ye olucacaksa uygulamak istiyorum ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: PES_21_Murat

quote:

Arkadaşlar Mazda3 de bu uygulamayı yapıp sonuç alan var mı? Çok enterasan gelgi bana. Eğer kesin çözümse hemen yapayım, yok değilse fitilleri durduk yere bozmayalım. Pirince giderken bulgurdan olmayalım. Teşekkürler.

uyguladınız mı mazda 3 unuze ben de mazda 2 ye olucacaksa uygulamak istiyorum ...

Sanirim mazda 3 veya 2 ye uygulamaya cesaret eden yok:)??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugo

quote:

Orijinalden alıntı: PES_21_Murat

quote:

Sanirim mazda 3 veya 2 ye uygulamaya cesaret eden yok:)??

nasıl uygulandığını bilsem denerim birisi video koyarsa ben mazda 2 me yaptırcam

• Yok yapmadım. Yol sesine de artık alıştım, gerek yok bence.
  • Lantis'in kapılarının çıtalarının olmadığını biliyorsunuz.
    Lantislere de olur mu bu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.