Şimdi Ara

Yol bisikleti arka fren sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sti kol inanılmaz sertleşti, ön fren sıktığım anda tepki verirken arka freni sıktığımda sti kolda bir miktar boşluk olduğunu, o boşluğu aldıktan sonra freni sıktığını görüyorum.Bir de ne ölümüne sıkmadıkça janta pek baskı yapmıyor, fren gücümde %30 azalma var diyebilirim.Düzeltmek için yaptığım işlemler

Arka tekeri söktüm, jantın fren yüzeyini ve pabuçları güzelce temizleyip olası yağdan arındırdım.
    Ayarlarıyla fazlasıyla oynadım, teli gerdim, gevşettim.Bana mısın demiyor, hala fren gücünde kayıp var
    en sonunda bisikletçiye götürdüm o da aynı şeyleri yaptı, sonuç hala tatmin edici değil.

Ben bunu nasıl çözebilirim ? bisiklet daha 2 aylık resmen kafayı yicem

• Kolunda veya kampanasinda bir sorun olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Victor Branco

Kolunda veya kampanasinda bir sorun olabilir.

kampanayı az önce söküp temizledim, tam olarak kampananın eski haline gelmesinde sıkıntı var.Acaba yağlasam mı hareketli kısmı ?
  • Yaglamani hic tavsiye etmem. Janta veya pabuca bulasma ihtimali cok yuksek. Eski haline donmuyorsa yeni bir kampana alip takman gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kurcaladıkça problemi buldum sayılır.Freni sıkıyorum fakat art arda 2 veya 3. sıkıştan sonra fren hemen eski haline dönmüyor, bu da sti kolda boşluğa sebep oluyor.Sorun başladığı gün bisikleti köpükle yıkamak zorunda kaldığım aklıma geldi, muhtemelen yağını akıttım.Wd40 ile geçici olarak yağlayayım dedim, sorun wd40 uçana kadar çözüldü, yani biraz gres ile tamamen çözülecek gibi duruyor
  • üzücü
  • hocam eğer sorun fren ayaklarında ise freni kadrodan dikkatli şekilde ayırın ve tam kadro ile frenin bağlandığı noktada tel şeklinde sert bir yay göreceksiniz o kısımları temizleyin ve gres yağı sürün, kadronunda fren takılan kısmını temizledikten sonra tekrar takın muhtemelen sorun çözülür.Diğer bir ihtimal ise fren kablolarının içi pislik dolmuş bu da fren telinin olması gerektiği gibi çalışmasını engelliyor olabilir.bu durumda sıkıntılı frene ait olan dış kablo koruyucuları söküp içerisine yeteri miktarda temizleyici madde sıkmanız veya yeni fren kablosu almanız yeterli olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neil deGrasse Tyson

hocam eğer sorun fren ayaklarında ise freni kadrodan dikkatli şekilde ayırın ve tam kadro ile frenin bağlandığı noktada tel şeklinde sert bir yay göreceksiniz o kısımları temizleyin ve gres yağı sürün, kadronunda fren takılan kısmını temizledikten sonra tekrar takın muhtemelen sorun çözülür.Diğer bir ihtimal ise fren kablolarının içi pislik dolmuş bu da fren telinin olması gerektiği gibi çalışmasını engelliyor olabilir.bu durumda sıkıntılı frene ait olan dış kablo koruyucuları söküp içerisine yeteri miktarda temizleyici madde sıkmanız veya yeni fren kablosu almanız yeterli olacaktır.

Tam da dediklerinizi yaptım fakat onunla alakalı değilmiş, ayar vidalarıyla oynarken düzeliverdi, artık kolda boşluk yok dolayısıyla fren daha iyi tutuyor
    öneriler için teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.