Şimdi Ara

yokuş yukarı çıkarken sallantı-silkeme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba, hafif eğimli bir rampada tam gaza basıp ani hızlanmalara kalktığım zaman araba hafif sallantılı mı desem, silkelemeli mi desem böyle bir garip hızlanıyor. bunun sebebi neyden kaynaklı olabilir sizce? 1.5dci motor var araçta.

• facepunchS F kullanıcısına yanıt
    Öncelikle arıza kodu veriyor mu ona bakılmalı

Bu sorunun birçok sebebi olabilir.
    Enjektörler, mazot pompa sensörleri,rail hattının sonundaki sensör(frp), maf sensörü (hava akış), map sensörü

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • enjector ve pompa bakımı yeni yapıldı, 360bin kilometrede araba. motor zorlandığı zaman yapıyor sadece bunu. normaldir diye düşünüyordum ben ama bir sorayım dedim yine de. teşekkürler, bu dediklerinize baktıracağım.

arıza kodu vermiyor bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 19 Temmuz 2021; 11:30:7 >
  • hocam km baya var motor takozu olabilir onlara bir baktırın, devir yükselince sarsıntı yapıyor olabilir

• motor Enjektör diyecem de ,sadece anı gazlamada

yapıyormuş ,arac ani hızlanmada kafa sallıyor mu ,

sağ sol kafa sallıyorsa ,iç aks kovan ve laleler bozulmuştur ,

• facepunchS F kullanıcısına yanıt
    Enjektör kodlaması tekrar yapıldı mı peki?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • valla bilmiyorum hocam o konuyu. aracın başında değildim o sırada. sordururum bi.

bu arada bugün detaylı şekilde tam olarak ne zaman yaptığına baktım, 2. viteste hafif eğimli rampada tapa gaz yapınca oluyor ama tapa gaz yapmadığım zaman, normal şekilde hızlanırken sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 19 Temmuz 2021; 23:20:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aracin ne oldugunu yazmamissiniz, eger "Asr" varsa o yapıyor muhtemelen.

Yoksa debriyajiniz kaçırıyor olabilir.

Ya da motor takozları düşük bi ihtimal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt

araç 2011 model kangoo 2 1.5 dci

debriyaj kaçırıyor olabilir evet, arada sırada debriyajın ufaktan ömrünün dolduğunu hissettiren şeyler oluyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 21 Temmuz 2021; 8:58:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.