Şimdi Ara

Yoklama kaçağı biri yurtdışına çıkabilir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
19.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 92liyim, kasım 2011 de yoklama kaçağısınız diye kağıt geldi Eve. 10 gün sonra yurtdışına çıkacağım. gümrükte bir sıkıntı olur mu acaba?

• olmaz artık yeni yasa ile yargılanlar bile aksi bi karar yoksa çıkabiliyor sorun yok
  • 10 senedir bakaya ol istersen, öyle şeyler kalmadı artık, ne vergi borcu ne askerlik hiçbir şekilde engel değil yurt dışına çıkmaya, zaten yoklama kaçağı ve bakaya olduğunu oradaki polis de anlayamaz, çünkü GBT'ye geçmiyor, eski geçen kayıtlar da çoktaaaan silindi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fincankahve

10 senedir bakaya ol istersen, öyle şeyler kalmadı artık, ne vergi borcu ne askerlik hiçbir şekilde engel değil yurt dışına çıkmaya, zaten yoklama kaçağı ve bakaya olduğunu oradaki polis de anlayamaz, çünkü GBT'ye geçmiyor, eski geçen kayıtlar da çoktaaaan silindi.

Hocam öyle diyorsunuzda yinede apar topar askere götürülenler var.Hakkında tutuklama kararı çıkan kişiler var.Bu olayın ince bir yanı mı var çünkü herkese tutuklama kararı çıkmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Henry Dorsett Case

quote:

10 senedir bakaya ol istersen, öyle şeyler kalmadı artık, ne vergi borcu ne askerlik hiçbir şekilde engel değil yurt dışına çıkmaya, zaten yoklama kaçağı ve bakaya olduğunu oradaki polis de anlayamaz, çünkü GBT'ye geçmiyor, eski geçen kayıtlar da çoktaaaan silindi.

Hocam öyle diyorsunuzda yinede apar topar askere götürülenler var.Hakkında tutuklama kararı çıkan kişiler var.Bu olayın ince bir yanı mı var çünkü herkese tutuklama kararı çıkmıyor.

2011 Anayasa değişikliği ile ( hani o halkın evet dediği ) hepsi tarih oldu, o dediklerin daha önceden olmuştur, şu anda istersen karakola git abi ben yoklama kaçağıyım de polis sana hiçbir şey yapamaz. Anlayacağın askerlik pratikte zaten kaldırıldı, gitmek istemeyen ne zorla askere alınıyor ne de ceza alıyor artık.

• quote:

arkadaşım oha diyorum sana bakaya olan adamdan kan getirirler ne anlamamsı bakaya dediğin adam askerlik işlemlerini yapmış askere kabul edilmiş kaçan adamdır bir nevi asker kaçağıdır, yoklama kaçağı önemli değil bak onu iplemezler ama bakayada yakalarlarsa pis öperler anında askere sürgün yerine gönderirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: sencer barkın

quote:

arkadaşım oha diyorum sana bakaya olan adamdan kan getirirler ne anlamamsı bakaya dediğin adam askerlik işlemlerini yapmış askere kabul edilmiş kaçan adamdır bir nevi asker kaçağıdır, yoklama kaçağı önemli değil bak onu iplemezler ama bakayada yakalarlarsa pis öperler anında askere sürgün yerine gönderirler

+1
    Askerlik yaptığın yeri Türkiye haritasında bulamazsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 0,75 tl 1 gün haberin olsun
  • quote:

quote:

Sen oha de bakalım

Hiç bakaya duruma düştün mü? Ben defalarca kez düştüm ve 6 yıldır da bakaya durumdayım, bir bok olmadı, olmuyor, olmayacak da bundan sonra, bir sürü düzenleme oldu çünkü. Senin haberin yok gelişmelerden. Otelde de kaldım, kimlik kontrolünden de geçtim, emniyete gidip pasaport da aldım, yakalamadılar

Asker kaçağı değildir bakaya kişi, asker kaçağı farklı, o askeri mahkeme kapsamına girer, birlikten firar edersen ya da fiili olarak askerliğe başladıktan sonra kaçarsan asker kaçağı denir.

Eskiden senin dediğin gibiydi ama bu hükümet icabına baktı askerliğin de, şu anda zorunlu askerlik diye de bir şey yok, kanunda var, yazılı, ama uygulamada asla. Yapmak istemezsen hiçbir şekilde yapmazsın, hatta ihbar et bir bakaya kişiyi onu bile gelip yakalayamıyor polis.

Bu forumda da başka konularda yazdım bunları detaylı anlattım, diğer arkadaşlar da anlattı, bakarsan ne gibi değişiklikler olduğunu yazdık yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Captain Soap Mactavish

quote:

quote:

+1

Gelişmeleri takip edin, AB uyum yasaları sağ olsun artık bir şey olmuyor. Zaten yakında zorunlu askerlik kanunda da kaldırılacak, AB uyumu sayesinde artık yurtdışına bile çıkıyorsun bakaya haldeyken, zaten polis bilmiyor bakaya olduğunu, GBT'ye girmiyor ki nereden bilsin, kimlik kontrolü temiz çıkıyor; artık iz sürme yok, ne askerlik şubesi takip eder seni ne de polis.

• Vay anasini ya. Biz bosuna mi askerlik yaptik simdi? :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: faaty

Vay anasini ya. Biz bosuna mi askerlik yaptik simdi? :)

Bakış açısına bağlı, bir an önce askerliği aradan çıkardım işime gücüme baktım dersen neden boşa olsun, o zaman bu düzenlemeler mi vardı?

Diğer yandan "Keşke bu zamana kadar kaçsaydım." düşüncesiyle bakarsan ( ki ben mümkünse hiç yapmayacağım dedim ve bugüne kadar kaçtım, çoğu işe giremedim bu yüzden, kurulu işimiz olmasa şu anda da işim olmayabilirdi ) boşa askerlik yaptığını düşünürsün. Ama AB ile ilişkilerin de bu dönemde bu kadar hız kazanacağını kimse tahmin edemezdi yani, adamlar ne dese yapıldı, meclis gece yarılarına kadar çalıştırıldı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: faaty

Vay anasini ya. Biz bosuna mi askerlik yaptik simdi? :)

Bakış açısına bağlı, bir an önce askerliği aradan çıkardım işime gücüme baktım dersen neden boşa olsun, o zaman bu düzenlemeler mi vardı?

Diğer yandan "Keşke bu zamana kadar kaçsaydım." düşüncesiyle bakarsan ( ki ben mümkünse hiç yapmayacağım dedim ve bugüne kadar kaçtım, çoğu işe giremedim bu yüzden, kurulu işimiz olmasa şu anda da işim olmayabilirdi ) boşa askerlik yaptığını düşünürsün. Ama AB ile ilişkilerin de bu dönemde bu kadar hız kazanacağını kimse tahmin edemezdi yani, adamlar ne dese yapıldı, meclis gece yarılarına kadar çalıştırıldı.

Sakasina diyorum ya askerlik yaptigim icin pisman degilim. Alti ay yaptim zaten aga gibiydim butun gun askeri hastane bahcesinde oturup cay icip gazete okudum :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

+1

Gelişmeleri takip edin, AB uyum yasaları sağ olsun artık bir şey olmuyor. Zaten yakında zorunlu askerlik kanunda da kaldırılacak, AB uyumu sayesinde artık yurtdışına bile çıkıyorsun bakaya haldeyken, zaten polis bilmiyor bakaya olduğunu, GBT'ye girmiyor ki nereden bilsin, kimlik kontrolü temiz çıkıyor; artık iz sürme yok, ne askerlik şubesi takip eder seni ne de polis.

Polis askerlikte yapmıyor zaten artık. Ki 24 saat askersin zaten. Zorunlu askerliğin kalkması en şu ki asker sayısının yarı yarıya inmesi demek. Askerlik şubeleri kaldırılıyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Captain Soap Mactavish -- 3 Ağustos 2012; 13:37:15 >

• Devletin umurunda değil askerlik falan, askerlik var diyecek kadar bir şeyler yapıyorlar işte, devlet memuru yapmam ha askerliğini yapmadan ! diyor mesela.

Dediğin gibi askerlik şubeleri kapatılıyor, bir sürü düzenleme yapılıyor, hala profesyonel ordu yok piyasada, bilinmiyor mu bu düzenlemelerden sonra kimsenin kolay kolay askerlik yapmayacağı ( sadece memur olmak isteyen falan yapar ), bu meselede de dış güçlerin parmağı var çok açık, Osmanlı'yı işgal etmeden önce ne yapmışlardı, askerleri terhis ettirtmişlerdi, bugün de aynısı, devleti rahat bölmek için askeri ortadan kaldırıyorlar, önce subayların elini kolunu bağladılar şimdi de bu düzenlemeler...
  • quote:

Devletin umurunda değil askerlik falan, askerlik var diyecek kadar bir şeyler yapıyorlar işte, devlet memuru yapmam ha askerliğini yapmadan ! diyor mesela.

Dediğin gibi askerlik şubeleri kapatılıyor, bir sürü düzenleme yapılıyor, hala profesyonel ordu yok piyasada, bilinmiyor mu bu düzenlemelerden sonra kimsenin kolay kolay askerlik yapmayacağı ( sadece memur olmak isteyen falan yapar ), bu meselede de dış güçlerin parmağı var çok açık, Osmanlı'yı işgal etmeden önce ne yapmışlardı, askerleri terhis ettirtmişlerdi, bugün de aynısı, devleti rahat bölmek için askeri ortadan kaldırıyorlar, önce subayların elini kolunu bağladılar şimdi de bu düzenlemeler...

Zaman neyi gösterecek bakalım. Pek iyi şeyler gelmiyor aklıma ama yaşayıp göreceğiz.

• quote:

quote:

Devletin umurunda değil askerlik falan, askerlik var diyecek kadar bir şeyler yapıyorlar işte, devlet memuru yapmam ha askerliğini yapmadan ! diyor mesela.

Zaman neyi gösterecek bakalım. Pek iyi şeyler gelmiyor aklıma ama yaşayıp göreceğiz.

Gidişat iyi görünmüyor; daha da kötüsü, halkın da olup bitenin farkında olmayışı, şu anda PKK resmen devlet kurmuş durumda Suriye'de. BDP'li milletvekilleri "Yaşasın Kürt Baharı!" demeye başladı, biz hala oturmuşuz oruç tuttun mu namazını kıldın mı diye konuşuyoruz.

• quote:

quote:

quote:

Gidişat iyi görünmüyor; daha da kötüsü, halkın da olup bitenin farkında olmayışı, şu anda PKK resmen devlet kurmuş durumda Suriye'de. BDP'li milletvekilleri "Yaşasın Kürt Baharı!" demeye başladı, biz hala oturmuşuz oruç tuttun mu namazını kıldın mı diye konuşuyoruz.

Haklısın.. Ama siyasi parti isimleri verme hemen kapatılıyor konu. Üstten gönderme yapmakta fayda var.

bu duruma müdahale edilmezse ben 1800 Osmanlısı görüyorum şu an.

• Doğru söylüyorsun, bir sürü konuyu kapattılar, mesajlarımı sildiler, forum mu burası yoksa sansürlü bir ortam mı belli değil, forumda sansür olmaması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ABC9D1C81 -- 3 Ağustos 2012; 13:57:48 >
  • quote:

Doğru söylüyorsun, bir sürü konuyu kapattılar, mesajlarımı sildiler, forum mu sansürlü gazete mi belli değil.

maalesef. O yüzden bu tür şeyleri özelde konuşmakta fayda var. Bağıra bağıra sokakta konuşursan muhtemelen tutuklu yargılanırsın. Mahkeme ölmene yakın son bulur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.