Şimdi Ara

?????YOĞURT NASIL VAR OLMUŞTUR?????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hep merak ediyom.
    biliyosunuz bir kilo yoğurt yapmak için,bir kaşık yoğurt gerekiyor mayalama işlemi için.yoksa olmuyo
    e şimdi düşünürsek o bir kaşık yoğrutta daha önce başka bi kaşık yoğurtla mayalandı.
    o yoğurtta ondan öncekiyle mayalandı.
    bu hep böyle önceki önceki önceki???
    peki bu yoğrutların ilk atası hangi yoğrut?
    nerede yapıldı?
    yoksa bilmediğimiz bir yoğurt madenimi var?
    peki varsa nerede?

    bilen varsa anlatsın







  • Bir yerde okumuştum, sütün üstüne kazara keçi pisliği düşmüş ve karanlıkta kalan süt bir gün sonra mayalanmış.
    Ne kadar doğrudur bilemiyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hakoşsayar



    +1
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tech_türk


    quote:

    Orjinalden alıntı: hakoşsayar



    +1


  • abi hakkaten dünyanın en büyük gizemlerinden biri galiba
    ben ömrümü bu esrarı bulmaya adiycam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sütü bekletirseniz, belirli bir müddet sonra yoğurtlaştığını görecekseniz. sütte oluşan bakteri sayesinde yoğurt olur. Yeni sistem mayalama ise o yoğurttaki bulunan bakterileri diğer süte taşıyarak daha kolay bir mayalamayla oluşur.
  • son mayalanan yoğurt onun mayasıydı bu böyle de bi döngüdür ilerde zaman makinası icat edilince gelecekteki adamlar getirmiş onu....öyle dönüyo
  • Yoğurt sütten yapılan bir gıda maddesidir. Sütün yoğurda dönüşmesini sağlayan ise bakterilerdir. Yoğurtta bulunan Lactobacillus bulgaricus ve Streptococcus thermophilus sütte bulunan laktoz şekerini enerji elde etmek için kullanırlar ve bu tepkimeler sonucunda laktik asit üretirler. Laktik asit sıvı haldeki sütün daha katı, kremsi haldeki yoğurda dönüşmesine neden olur.

    Evde yoğurt yapılırken süte ek olarak mutlaka biraz yoğurda ihtiyaç duyulmasının sebebi aslında yoğurdun oluşabilmesi için bu bakterilere muhtaç olmamızdır. Yoğurt yapılacak olan süte bir kase başlangıç kültürü (yani içinde bakteriler bulunan yoğurt) eklenir. Gerekli sıcaklık sağlanıp yeterince beklendikten sonra süt yoğurda dönüşür. Başlangıç kültürü olmadan sütten yoğurt elde etmek için çok fazla beklemeniz gerekebilir. Yani aslında bu imkansız değil. Küçük bir kutu günlük sütle bunu deneyebilirsiniz. Süt kutusunu açık olarak pencere önüne bırakıp birkaç gün bekleyin. Eğer doru bakteriler tarafından işgal edilirse, büyük olasılıkla sütünüzün siz hiçbir şey yapmadan yoğurda dönüşmüş olduğunu göreceksiniz. ( Muhtemelen ilk yoğurdun ortaya çıkışı da bu şekilde olmuştur. Bakteriler etrafımızda düşünebileceğimiz her yerdeler (havada, suda, hatta derimizin üstünde). Açık bir süt kutusunun içine hava aracılığıyla girmeleri de bu durumun doğal bir sonucu.

    Son olarak evde yoğurt yapmak oldukça hesaplı. Fakat bunu yapacağınız zaman başlangıç kültürü olarak kullanacağınız yoğurdun sade olmasına (meyveli olmamasına) dikkat edin çünkü sade olmayan yoğurtlar bazı maya türlerini de içinde bulundurabileceğinden iyi başlangıç kültürleri olmazlar.

    alıntıdır




  • türklerin dünyaya armağan ettiği en güzel besin maddesi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serkan_takur

    Yoğurt sütten yapılan bir gıda maddesidir. Sütün yoğurda dönüşmesini sağlayan ise bakterilerdir. Yoğurtta bulunan Lactobacillus bulgaricus ve Streptococcus thermophilus sütte bulunan laktoz şekerini enerji elde etmek için kullanırlar ve bu tepkimeler sonucunda laktik asit üretirler. Laktik asit sıvı haldeki sütün daha katı, kremsi haldeki yoğurda dönüşmesine neden olur.

    Evde yoğurt yapılırken süte ek olarak mutlaka biraz yoğurda ihtiyaç duyulmasının sebebi aslında yoğurdun oluşabilmesi için bu bakterilere muhtaç olmamızdır. Yoğurt yapılacak olan süte bir kase başlangıç kültürü (yani içinde bakteriler bulunan yoğurt) eklenir. Gerekli sıcaklık sağlanıp yeterince beklendikten sonra süt yoğurda dönüşür. Başlangıç kültürü olmadan sütten yoğurt elde etmek için çok fazla beklemeniz gerekebilir. Yani aslında bu imkansız değil. Küçük bir kutu günlük sütle bunu deneyebilirsiniz. Süt kutusunu açık olarak pencere önüne bırakıp birkaç gün bekleyin. Eğer doru bakteriler tarafından işgal edilirse, büyük olasılıkla sütünüzün siz hiçbir şey yapmadan yoğurda dönüşmüş olduğunu göreceksiniz. ( Muhtemelen ilk yoğurdun ortaya çıkışı da bu şekilde olmuştur. Bakteriler etrafımızda düşünebileceğimiz her yerdeler (havada, suda, hatta derimizin üstünde). Açık bir süt kutusunun içine hava aracılığıyla girmeleri de bu durumun doğal bir sonucu.

    Son olarak evde yoğurt yapmak oldukça hesaplı. Fakat bunu yapacağınız zaman başlangıç kültürü olarak kullanacağınız yoğurdun sade olmasına (meyveli olmamasına) dikkat edin çünkü sade olmayan yoğurtlar bazı maya türlerini de içinde bulundurabileceğinden iyi başlangıç kültürleri olmazlar.

    alıntıdır


    bu yinede ilk yoğurdun nasıl nerede bulunduğunu açıklamıyo
    işin yoksa doğru bakterileri bekle
    düşünsene başında bekliyon süt kutusunun kardeş siz doğru bakterimisiniz yok değilseniz ss..tirn gidin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *RoyalBlue* -- 3 Ocak 2007; 11:28:35 >




  • Türk icadı olan ve düzenli tüketildiği takdirde kanımca ömrü en az 10 yıl uzatan mucize besin!
  • ilk yogurt karınca yumurtası ile yapılmıstır...
  • bende geçenlerde bunu anneme sordum dedim anne yoğurt nasıl olur siz eskiden yoğurtu nasıl yapardınız diye o da bana dediki bir kaşık yoğurtla yapılıyor dedi bende didim nerden buldunuz o yoğurdu bir yerden bulduk demişti böyle böyle yaptık dedi tabi pek anlatamadı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serkan_takur

    Yoğurt sütten yapılan bir gıda maddesidir. Sütün yoğurda dönüşmesini sağlayan ise bakterilerdir. Yoğurtta bulunan Lactobacillus bulgaricus ve Streptococcus thermophilus sütte bulunan laktoz şekerini enerji elde etmek için kullanırlar ve bu tepkimeler sonucunda laktik asit üretirler. Laktik asit sıvı haldeki sütün daha katı, kremsi haldeki yoğurda dönüşmesine neden olur.

    Evde yoğurt yapılırken süte ek olarak mutlaka biraz yoğurda ihtiyaç duyulmasının sebebi aslında yoğurdun oluşabilmesi için bu bakterilere muhtaç olmamızdır. Yoğurt yapılacak olan süte bir kase başlangıç kültürü (yani içinde bakteriler bulunan yoğurt) eklenir. Gerekli sıcaklık sağlanıp yeterince beklendikten sonra süt yoğurda dönüşür. Başlangıç kültürü olmadan sütten yoğurt elde etmek için çok fazla beklemeniz gerekebilir. Yani aslında bu imkansız değil. Küçük bir kutu günlük sütle bunu deneyebilirsiniz. Süt kutusunu açık olarak pencere önüne bırakıp birkaç gün bekleyin. Eğer doru bakteriler tarafından işgal edilirse, büyük olasılıkla sütünüzün siz hiçbir şey yapmadan yoğurda dönüşmüş olduğunu göreceksiniz. ( Muhtemelen ilk yoğurdun ortaya çıkışı da bu şekilde olmuştur. Bakteriler etrafımızda düşünebileceğimiz her yerdeler (havada, suda, hatta derimizin üstünde). Açık bir süt kutusunun içine hava aracılığıyla girmeleri de bu durumun doğal bir sonucu.

    Son olarak evde yoğurt yapmak oldukça hesaplı. Fakat bunu yapacağınız zaman başlangıç kültürü olarak kullanacağınız yoğurdun sade olmasına (meyveli olmamasına) dikkat edin çünkü sade olmayan yoğurtlar bazı maya türlerini de içinde bulundurabileceğinden iyi başlangıç kültürleri olmazlar.

    alıntıdır



    Nereden alıntı yapıldı bilmiyorum ama tamamen doğru.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: meco

    ilk yogurt karınca yumurtası ile yapılmıstır...

    Beyaz karınca mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: meco

    ilk yogurt karınca yumurtası ile yapılmıstır...


  • quote:

    Orjinalden alıntı: c@neer


    quote:

    Orjinalden alıntı: meco

    ilk yogurt karınca yumurtası ile yapılmıstır...




    bende karınca yuvasından çıkan kumlarla yapıldığını duymuştum.Çok da lezzetli oluyomuş
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TuVNeRa


    quote:

    Orjinalden alıntı: meco

    ilk yogurt karınca yumurtası ile yapılmıstır...

    Beyaz karınca mı?


    türü hakkında bir bilgim yok malesef...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.