Şimdi Ara

Yoğun trafikte şeride kaynak yapmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bizim burada sol şeritte bekleyenlere bazı kavşaklarda yeşil geç yanar,sağ şeritte sıraya girmek yerine sola geçip en önlerden yer alıp burun çıkaranlara dalarım bende dip gaz...
  • Kuraban bayramının1.günü sol ön den benim araça çarpan kaynak yapmaya çalışan biriydi.arabadan ilk indiğinde kusura bakmayın kurban kesmeye yetişmeye çalışıyorduk dedi.bende ona önce beni kestin iyimi böyle dedim.insanımıza her cuma kul hakkından bahsederler ama cumaya bile giderken araya dalıp kul hakkı yerler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla senelerce inat ettim hep arkadan sıraya girdim, bazı kilit yerlere polis de akıl etti kontrol eder düzene koyar oldu, derken polisler yine kayboldu yine ben beklediğimle kaldım ve yine kimsede bir değişiklik olmadı, yeri geldi tartıştım kavga ettim, inip kovaladım arabayı üstlerine sürdüm, sinirlenip çıldırdığımla kaldım, kameraya çektim polise ihbar ettim, üşenmedim her türlü şikayet hattını bile aradım, yine çıldırdığımla kaldım

sonuç olarak tek enayi ben miyim diyerek ben de dalıyorum artık, yol vermeyen mi var hiç zorlamıyorum, o geçiyor arkasından illaki biri geç kalıyor giriyorum, geçen böyle bir konuda birinin yazdığı gibi bu millete insanlığı ben öğretecek değilim, e hayvanlar yüzünden de kimse kusura bakmasın 15 dakikalık yolu 1 saatte gidemem, isteyen istediği kadar eksileyebilir ama herkesin sabrı bir yere kadar ve o taşınca herkesin sonunda yapacağı bu
  • çölde bir kum tanesi kullanıcısına yanıt
    hocam ön kapısına tamponla dokundurun burnunu sokunca tamponuuza bişey olmaz adamın kapı sacı hemen göçer zaten oda ona ders olur tutanak tutmayın siz tutmak istesede bi sürü sorun çıkartın zaten o haksız tutulsada bişey kaybetmezsiniz amaç adamın yaptığının dersini vermek. ben bunu izmirde bir kere yaptım adam sürekli önümde şerit değiştirmesine rağmen benden önce gidemiyordu millet daha çabuk gittiğini zannediyor ama malesef hep aynı hızda ilerliyor adam sağa önüne zorla sokuldu bende kapısına biraz fazla yüklenmişim :D tutanak filan tuttuk işey çıkmadı ama en az 1 saat adamı uğraştırdım. fotokopi idi öle idi haklı haksız münakaşası idi 1 saat adam kaybetti vede kapı sacını kaybetti.
  • Ülkemizde sıra kültürü yok zaten.istanbul Beşiktaş'ta dolmuş geldi biniyoruz kalabalığı yararak bir kadın geldi atladı ön koltuğa.yahu biz sırayla biniyoruz,yaka paça indirdik aşağı arkadaşı.2 şeritli yolda 4 şerit araba bekliyoruz,ışık yeşile dönüyor hepimiz sıkışıp kalıyoruz trafik bu yüzden kilitleniyor.

• İnsan olmayı bile beceremeden araç kullanmaya başlamış tipler.Hemen her kavşakta katılım ya da ayrımda böyle ucubeler fazlasıyla mevcut.Elimden geldiğince önümdeki aracın tamponuna yapışıp yol vermem..
  • boğaziçi köprüsü beylerbeyi girişi.
    karşı kaldırıma oturup 1 saat izleyin. kaç tane tartışma oluyor görün. üstelik araya kaynak yapan adamlar kendilerine yol verilmediği için sinirlenip el-kol yapıyorlar bir de. hem suçlu hem güçlüler. ben asla yol vermiyorum. kornaya basıyorlar falan ama nafile. ben yarım saat bekleyeceğim sen çıkıp önüme gireceksin. hadi canım oradan. böyle durumlarda öndeki arabanın tampona sıfır yapışıyorum. kaynak yapmaya çalışan adamı da görmemezlikten geliyorum. onlar da beni pas geçiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

valla senelerce inat ettim hep arkadan sıraya girdim, bazı kilit yerlere polis de akıl etti kontrol eder düzene koyar oldu, derken polisler yine kayboldu yine ben beklediğimle kaldım ve yine kimsede bir değişiklik olmadı, yeri geldi tartıştım kavga ettim, inip kovaladım arabayı üstlerine sürdüm, sinirlenip çıldırdığımla kaldım, kameraya çektim polise ihbar ettim, üşenmedim her türlü şikayet hattını bile aradım, yine çıldırdığımla kaldım

sonuç olarak tek enayi ben miyim diyerek ben de dalıyorum artık, yol vermeyen mi var hiç zorlamıyorum, o geçiyor arkasından illaki biri geç kalıyor giriyorum, geçen böyle bir konuda birinin yazdığı gibi bu millete insanlığı ben öğretecek değilim, e hayvanlar yüzünden de kimse kusura bakmasın 15 dakikalık yolu 1 saatte gidemem, isteyen istediği kadar eksileyebilir ama herkesin sabrı bir yere kadar ve o taşınca herkesin sonunda yapacağı bu

valla ne desem bilemedim. siz de haklısınız :) ama bir söz var ya hani "görmek istediğin değişim sen ol" diye. ben bu felsefeyi benimsedim sanırım. bir de şu var, kaynak yapanların sayısı çok fazla değil. yani azınlıktalar. oraya katılmak yerine azaltmak daha doğru bir yaklaşım olmalı. mesela kaynakçıların yarısı sizin mantığınızda kişiler olsa ve sizler tekrar bekleyen taraf olursanız kaynakçılar büyük oranda azalmış olacak. orası ne kadar azalırsa onların içinden doğruya döneceklerin oranı da artacaktır bence. çünkü sayıları çok olduğu zaman yaptıklarının çok da yanlış olmadığını düşünüyorlar "sadece ben mi" diyor adam kendine. bir nevi sürü psikolojisi.

bireysel çabalarla da bu işin çözülmesi zor gibi. o yüzden sizi de haklı buluyorum bir açıdan. insan bir yerden sonra ben miyim buranın ahlak bekçisi deyip yoluna bakıyor. Belki de bu tip konulardada insanları eğitmek gerekiyor. (insanları dedim ama... evet insan aslında onlar). ya da üst mesajlarda yazıldığı gibi çare: yaptırım, para cezası, yoğun denetleme. maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: ingeniarius

boğaziçi köprüsü beylerbeyi girişi.
    karşı kaldırıma oturup 1 saat izleyin. kaç tane tartışma oluyor görün. üstelik araya kaynak yapan adamlar kendilerine yol verilmediği için sinirlenip el-kol yapıyorlar bir de. hem suçlu hem güçlüler. ben asla yol vermiyorum. kornaya basıyorlar falan ama nafile. ben yarım saat bekleyeceğim sen çıkıp önüme gireceksin. hadi canım oradan. böyle durumlarda öndeki arabanın tampona sıfır yapışıyorum. kaynak yapmaya çalışan adamı da görmemezlikten geliyorum. onlar da beni pas geçiyorlar.

aynen öyle hem suçlu hem güçlüler. benim zoruma giden de bu. madem böyle bir iş yapıyorsun bari bekle birkaç araba geçsin ama yok. inatla girmeye çalışıyor yol vermeyince de benim bu sabah başıma geldiği üzere selektör, korna taciziyle işi kavgaya götürecek tiplerle karşılaşabiliyoruz. yol vermedik diye bir gün biri silahla çekip vurmazsa iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

hocam ön kapısına tamponla dokundurun burnunu sokunca tamponuuza bişey olmaz adamın kapı sacı hemen göçer zaten oda ona ders olur tutanak tutmayın siz tutmak istesede bi sürü sorun çıkartın zaten o haksız tutulsada bişey kaybetmezsiniz amaç adamın yaptığının dersini vermek. ben bunu izmirde bir kere yaptım adam sürekli önümde şerit değiştirmesine rağmen benden önce gidemiyordu millet daha çabuk gittiğini zannediyor ama malesef hep aynı hızda ilerliyor adam sağa önüne zorla sokuldu bende kapısına biraz fazla yüklenmişim :D tutanak filan tuttuk işey çıkmadı ama en az 1 saat adamı uğraştırdım. fotokopi idi öle idi haklı haksız münakaşası idi 1 saat adam kaybetti vede kapı sacını kaybetti.

bu da bir yöntem tabi ama ders vereceksem benim bir zararım olmamalı bu işten. 1 saat bile kayıptır. değmez. üstelik arabanın içinden kim inecek, psikopat olabilir her şey olabilir. kavga olabilir. riskli bence :)

• 2 yıl önce başıma böyle bir olay geldi.Adamla bakıştık bekle diye bakış attı emir vaki şeklinde.Yanımda kız kardeşim vardı.Bende inat oldu yol vermedim sonraki ışıkta yanımda durdu ve küfretti ''ya....k niye yol vermiyorsun''diye..O an kitlendim hiçbir kelime etmeden araçtan inip şöför kapısına doğru gittim.Önümüzde araçlar olsa emin olun basar giderdi.Camı kapattı bir tekme attım kapıya ve indi...boğazından tutup aracına yapıştırdım dua et bayan var yanımda yoksa sana söylediğini çıkartıp yedirirdim deyince hiçbir şey diyemedi.Sonra kardeşim ağladı falan öyle bıraktım yoksa boğacaktım onu.Hiçbir şey olmamış gibi çekti gitti.

Yaptığımı hiç tasvip etmiyorum hatta kendimden bile utandım öyle millet toplandı ama onun söylediği hala kulağıma geldi mi çıldırıyorum.Böyleleri ancak dayaktan anlar öyle milletin eşi,bacısı,anası yada kız arkadaş olunca hiç olmazsa terbiyesizlik yapılmasın.

Çevreye saygı,insana saygı,trafiğe saygı,kısaca saygı,saygı,saygı...!

• bu olay en çok zincirlikuyu'da yaşanıyor bana göre..

4 şerit yol zaten her akşam 6'dan itibaren felç...

Bir bakıyorsun millet köprü şeridini dolduruyor soldan soldan ilerleyip hala kaynak yapıyorlar..

Otobüs, minibüs, servis, husisi felan hepsi soldan ilerleyip sağa doğru sıraya kaynak yapmaya çalışıyor.

Şu istanbul'un minibüsçüleri köprü trafiğinde iptal oluyor onların yerini servisçiler alıyor, emniyet şeritlerinden sürüp duruyorlar, servis şöförleri

bildiğin minibüsçülerin bıraktığı yerden devir almış hemcinsleri. Ne kadar da uyuzlar bunlar, adam gibi şeridinizde gidin lan, her dakika kenardan kıyıdan

milletin sırasını gasp etme gayreti içindeler..
  • En güzeli bu noktalarda polisin bekleyip, kaynak yapmaya çalışanları, girmeye çalıştıkları yere girmelerine izin vermeden düz devam ettirmeleri.
    Bazen İzmir'de bunu yapan polisler görüyorum. İçimin yağları eriyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de şuna uyuzum, soldaki yol E5'e bağlanacak sağdaki yol benim gideceğim yol. Sol dolu olunca milletin en sağ şeride gelip oradan başa gidip kaynak yapmaya çalışması. Ulan sağdan akıp gidicem işte benim önümü niye tıkıyorsunuz eşşekler.
  • Söyle bir şey alıp kaynakçılara taka,taka gitmek istiyorum.

Yoğun trafikte şeride kaynak yapmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

Söyle bir şey alıp kaynakçılara taka,taka gitmek istiyorum.

Yoğun trafikte şeride kaynak yapmak

aynısından işyerinin önüne bırakıyolar,etrafına kimse parketmiyo06 plakalı çılgın şoför

• kıbrıs trafiğine imrendim bu yaz...
    ne bir korna sesi var, ne de sinyalsiz bir dönüş, gözümün önünde rampada kamyon sağa çekip arkadaki kuyruğa yol verdi.

ankarada yol istemek için geçen arabalara işaret etsen bile yüzüne bakmazlar.

çok usandım şehirde araba sürmekten
  • Eskiden bende yapardım ve bir halt etmiş gibi sevinirdim. Ama düşününce çok yanlış bir şey olduğunu anladım. Artık yapmıyorum, yapana da kızıyorum ama küfretmiyorum zamanında bende yaptığım için. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde biraz sabırlı olmak gerekiyor, hiç bir şey sıkıntıya strese girmemize değmez.10-15 dk geç varayım ne olacak. Malesef ülke insanı olarak trafik konusunda yeterli bilince sahip değiliz. Duyarlı insanlar sininrlenmeyip doğru olanı yaptığı müddetçe uzun bir süre alsada bu durum yavaş yavaş değişecektir bence. Allah kaza bela vermesin.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.