Şimdi Ara

Yoğun Photoshop ve Ilustrator kullanımı için sistem?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir arkadaşım için toplayacağımız sistem için bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacımız var.

Yoğun olarak Photoshop ve Illustrator, AutoCad ve CorelDraw kullanılacak.
    Aynı zamanda profesyonel olarak web site tasarımı, FTP ile devamlı dosya upload\download vs.

Önemli olan bilgisayarın kasmaması, hem Photoshop açıkken aynı anda diğer programlarında açık olması gibi.
    Mesela Illustrator yada Corel'de bir çizim yapıldı, hemen Photoshop'a alınıp bir kaç düzenleme yapılması gibi.

Kendisi grafik tasarımcı belkide günde en az 100-200 adet fotoğraf düzenlemesi yapar. Bunun haricinde sayfa tasarımı, katolog tasarımı, kartvizit vs grafiker ne iş yaparsa diyelim.

Bu arkadaş özel bir firmada grafik tasarımcıydı, kendi iş yerini açtı.
    Çalıştığı firmada Apple iMac 27" kullanıyordu ve hiç mennun değildi.

Bütçe olarak çıkabileceği rakam 7.000 TL. Belki bu bütçe yüksek bile gelebilir.
    Monitör vs de dahil edilecek. Monitörü en az 27" seçerseniz sevinirim.
    Oyun vs oynanmayacağı için 1 ms yada 144 hz bir monitöre ihtiyacı olacağını sanmıyorum.

• Hocam yanlış anlamayın da arkadaşın cidden "iş" babında profesyonel grafik tasarım yaptığına emin miyiz?

Neden dersen bu mecrada iMac kötü demek cidden gülünç bir durum. Çünkü MacOS sistemlerde Adobe uygulamaları normal toplama bir pc + windows'dan kat be kat daha performanslı çalışıyor.

Bir de bu işi ciddi yapanların bırak tek monitör, minimum 3 panel ile çalışması işleri hızlandırır ve kolaylaştırır.

Neyse çok uzattım sistem önereyim:

Phanteks P300 Kasa

High Power 750W PSU (FSP de olabilir)

Gigabyte AX370M DS3H Anakart

Ryzen R7 2700X İşlemci

4x8 32GB Ram

GTX 1050Ti (Görüntü almak ve Cuda Core Acceleration için)

SSD ihtiyacınıza göre.

HDD ihtiyacınıza göre.

Monitör olarak minimum 2x24" öneririm fakat üstteki sistemden arta kalan bütçeye artık kafanıza göre bir model seçersiniz. Önerim %100 sRGB Adobe başarımı yüksek bir IPS panel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 9 Mayıs 2018; 9:49:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Hocam yanlış anlamayın da arkadaşın cidden "iş" babında profesyonel grafik tasarım yaptığına emin miyiz?

Neden dersen bu mecrada iMac kötü demek cidden gülünç bir durum. Çünkü MacOS sistemlerde Adobe uygulamaları normal toplama bir pc + windows'dan kat be kat daha performanslı çalışıyor.

Bir de bu işi ciddi yapanların bırak tek monitör, minimum 3 panel ile çalışması işleri hızlandırır ve kolaylaştırır.

Neyse çok uzattım sistem önereyim:

Phanteks P300 Kasa

High Power 750W PSU (FSP de olabilir)

Gigabyte AX370M DS3H Anakart

Ryzen R7 2700X İşlemci

4x8 32GB Ram

GTX 1050Ti (Görüntü almak ve Cuda Core Acceleration için)

SSD ihtiyacınıza göre.

HDD ihtiyacınıza göre.

Monitör olarak minimum 2x24" öneririm fakat üstteki sistemden arta kalan bütçeye artık kafanıza göre bir model seçersiniz. Önerim %100 sRGB Adobe başarımı yüksek bir IPS panel olur.
    Şu an bende i5 iMac 27" kullanıyorum. Şirket bilgisayarı
    i5 işlemcili 8GB Ramli fakat inanın evimdeki PC'den daha rahat değil.
    Bana göre tek güzel yanı ekranı ve işletim sistemi.

Masa arkadaşımda da aynı PC var. Ona 8 GB daha ram takviyesi yapıldı. 16 GB oldu.
    İnanın o da mennun değil. Illustrator'da büyük boyutlu desenleri, grafikleri felan açarken inanılmaz kasma, takılma yapıyor.

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Adobe uygulamalarında intel işlemci tercihi daha iyi olacaktır. B360 anakart+i7 8700 veya Z370+8700K açık ara farkla daha yüksek performans verir. Mantıken dediğiniz gibi Mac'te daha hızlı olması lazım ancak pratikte bazı sıkıntılar olabiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.