|
Yks Zeka Iliskisi (3. sayfa)

-
-
Tamamdır hocam. Teşekkür olarak üzerinize kaya fırlatabilirim. :D
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
aman hocam fırlatma kaya ba sing se de yeterince kaya yedik sen bize bataklığın orda huzurlu ve spirit enerjisi yüksek bi yer göster yeter -
2.5 milyon kişinin girdiği ve günümüzde o yaş için neredeyse her şey olan bir sınavda köpek gibi çalışan yüz binler vardır. Zekanın etkisi yadsınamaz. Ayriyeten birinin 5 dakikada anladığını diğeri 10 dakikada anlıyorsa 10 dakikada anlayanın diğerine yetişmesi imkansızdır (zeki çocuk çalıştığı ve ekstrem olaylar yaşamadığı sürece). Zaten zeki insanlar diğer insanları görünce motivasyon kazanırken diğerlerinin morali bozulacaktır. Tabi bu sınavda kötü yapan salaktır demek değil. Çevresel faktörler de çok önemli. Bir de zevk alınan şeylerle ilgili. Mesela fizikten zevk alan adam zaten boş zamanlarında açıp buna dair videolar izliyor, kitaplar okuyor. Yani zeki olup ilgi alanınız çok alakasız bir şeyse sınavda sıçmanız normal.
12 sene eğitim alıp barajı geçemeyenler için bence kesin bir zeka sıkıntısı var (ekstrem olaylar yaşayanlar yine hariç). Okuduğunu anlasa bile barajı geçebilmesi lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persenk -- 11 Kasım 2020; 5:0:56 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Bence ortalama zeka varsa eğer birinde gerisi tamamen çalışma. Yani algılama problemi olmadığı sürece zeka bir ölçüt değil, tabi bu benim fikrim.
Demem o ki derece yapan herkes zeki değildir ama derece yapan herkes en azından belli bir ortalama zekaya sahiptir. Ki derece yapan herkesin zeki olduğunu düşünmek de saçma olur. Dinci, gerici, beyni yıkanmış biri mat sorusu çözebiliyor diye ona zeki demek komik olurdu.
Bu arada analitik zeka = matematik çözme becerisi algısı var, bu algı tamamıyla Türk eğitim sisteminin empoze ettiği yegâne zırvalardan biri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QaptanYosun -- 11 Kasım 2020; 12:19:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
%70 çalışma
%30 şans
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
154 iqlumla süründüğüm için %1 zeka. Psikoloji bilmeyen 3 iq insanlarına duyurulur nöroçeşitlilik diye bir şey var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gapeable -- 5 Eylül 2022; 19:43:45 > -
Zeka ile ilişkili diyenler hiç çalışmadan yks ye girebilir bakalım sonuç ne olacak
Çalışmadıktan sonra zekanın bir önemi yok zaten ama biri günde 3-4 saat çalışıp sınavın içinden geçiyor diğeri 6-7 saatle kendini 50k ya atamıyor sence bu tamamen çalışmayla mi alakalı
Yks nin ıq testi olmadığını hepimiz biliyoruz ama çok da abartmamak lazım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam benim lafım senin gibi düşünenlere değil bazıları var kitap kapağı açmadım diyor adam 10k yapmış kendini ben çok zekiyim demeye getiriyor onlara ithafen yazdım
zeka sınav anında türevi elektromanyetizmayı kendin keşfedebilmek değil sanki.
konuları daha iyi ve hızlı öğrenmek olay. onun için de çalışman lazım
Evet zeka konuları daha iyi kavramana yarar dedigin gibi ama bazı laf anlamazlara göre sınav anında türevi kendin keşfedebilmek kitap kapaği açmadan 10k yaptığını iddia edenlerle dolu bu memleket
alfa>0.05 anlamlılık saptanamamış yks zeka hipotezi red edilmiştir.
-
TahaFE sen misin
Bende onu diyorum herkes kendini dahi sanıyor bana diyebilirsin ki narşist çok bilmiş egosu tavan ama benim anlatmaya çalıştığım toplumda bir çok konuda düşünce kirliliği var özellikle türkiye de nedeniyse toplumumuzda hiçbir şey yerli yerinde değil bu tür soyut kavramları oturtamadık.
9.Sınıftan beri otlamış biri olarak bu yıl mf sıralamam 2000 zeka seviyem ise ortalama ve üstü arası bir şey olsa gerek şimdi bu arkadaşlara göre ben teknik olarak bu sıralamayı yapamazdım bu imkansızdı ama yaptım bu da en güzel kapak olsa gerek 2 yıl önce bu konuyu okuduğumda eleştirirdim şimdi zırva olduğunu rahatlıkla söylüyorum kendileri hayatlarında bir boklarmış ya da uzmanlarmış gibi her konuda bilgeçlik taslamaktan vazgeçmeliler yok o net zeka ister yok o sıralama ister yok 10-15 bin yapılır ilk 1000 2000 yapılmaz aralarındaki net farkını bile idrak edemez yorumlayamaz ancak gelmiş burada profesör kesilmiş gerçekten şaka gibiler benzer bir konuya uzun uzadıya yanıt vermiştim burası da aklıma gelince bir bakayım dedim keşke şu konudaki insanların psikolojik anlamda durumları pert olmasa ve seviyesi daha yüksek bir topluluk olsa bu tarz her bokolog insanlar yeterince var zaten.
-
adam ilk bine girmiş daha temel tuvalet eğitimini alamamış bana zekadan bahsetmeyin abi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X