Şimdi Ara

YKS'ye arapça testi getirildi ( DİLCILER BAKABİLİR Mİ )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arap dili ve edebiyatına gitmek isteyenler ingilizce+arapca mi çozecek yoksa sadece arapca cozmesi yeterli mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İngilizce,fransızca,almanca,rusça,arapça bunlardan birisini seçeceğiz sanırım.
  • lCengizHanl kullanıcısına yanıt
    Daha oncesinde dilciler seçtikleri bir dilin sorularıni mı cözüyorlar ?

• Geçen sene ingilizceden girdim.Sen seçiceksim hangi dilden sınava gireceğini
  • Arap dili edebiyatı mı istiyorsun hocam?

• Bir sey sorabilir miyim

Dilde dillerin siralamasi ortak mi

Fransizcadan 500.olmakla ingilizceden 500. Olmak arasinda fark var mi

Ikisinde de istedigimiz uniye gidebilir miyiz? Mesela boun fled falan

Bilgim yok tamamen kafamdan salladim ornekleri boyle mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Bende bunu merak ediyorum nasıl olacak.Sanırım onlar fransızca öğretmenliği falan etkiliyecek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Demek ki Arapça Öğretmenliği / Arap Dili Edebiyatına girecekler için Arapça testi zorunluluğu gelecek. Güzel bir şey...Bugüne kadar İngilizce testi sonucuna bakarak öğrenci seçmeleri saçmaydı zaten.

Büyük ihtimal Fransızca testine girenler Fransızca Öğretmenliği vs.. bölümü
    Almanca testine girenler Almanca Öğretmenliği/Dil Edebiyatı vs.. bölümü şeklinde düzenlenecek.

Geriye kalan Hungaroloji,Leh dili, Japonca vs.. için İngilizceye bakmaya devam ederler.
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Her testin sıralaması farklı ve hepsi aynı anda yapılıyor o yüzden birden fazla dil için sıralaman olmuyor. Ama Fransızcaya girersen zaten aday sayısı az olduğu için 20-30 net bile yapsan ilk bine oynarsın :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eray_Yucel

Her testin sıralaması farklı ve hepsi aynı anda yapılıyor o yüzden birden fazla dil için sıralaman olmuyor. Ama Fransızcaya girersen zaten aday sayısı az olduğu için 20-30 net bile yapsan ilk bine oynarsın :D

Mesela ben japon dili istiyorum ingilizcenden mi girmek mantıklı yoksa diğer dillerden mi?
  • -_CEO_- kullanıcısına yanıt
    aslında hukuk istiyorum ama sınavda bir aksilik olursa diye arap dilini alternatif olarak düşünebilirim. Babam ilahiyatçı olduğundan arapça biliyor son bir kaç çalıştırır zaten mezun olduğum için vaktim de bol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B0A13291 -- 4 Ocak 2018; 21:44:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eray_Yucel

Her testen ayrı puan hesaplandığı sonucuna nereden vardınız acaba? Kılavuzu inceledim, böyle bir ayrıntı yok. Ki İngilizce’den girip Fransız dili edb’na giden tanıdığım var. Keşke dediğiniz gibi olsa ama Suriyeliler Arapça çözüp İngilizce çözenleri geriye atacak gibi.

• YUSUF340809 Y kullanıcısına yanıt
    suriyelilerin TYT'de barajı geçebileceğini sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: vernemnihaden

suriyelilerin TYT'de barajı geçebileceğini sanmıyorum

Suriyelileri sadece bi örnek olarak verdim. Bunu Arapça eğitimi alan imam hatipliler olarak da düşünebilirsiniz :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.