Şimdi Ara

YKS Hakkında sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben kararsızım.İlk başta yksye gireyim dedim sonra dgs yi düşündüm ancak daha zor da olsa yksye girmeye kara verdim.(Yks üniversite sınavının yeni adı diye biliyorum bu arada)Amacım bilgisayar mühendisliği okumak.Ancak kazanamazsam bile 2 yıllık bilgisayar programcılığını tutturursam ardından dgs ile bilgisayar mühnedisliği okuyabilirim.Benim size sorularım şunlar:
    (Not: Bem yıllardan beri öss yıllarından beri sınavlarla yapılan değişikliklerle alakam yok.2010 yılında açıköğretim 4 yıllık işletmeden mezun oldum.Ondan sonraki değişiklileri bilmiyorum)

1)Hangi eğitim setleri almalıyım?
    2)Sadece yks ye girmem yeterli mi?(Olursa bilgisayar mühendisliği,olmazsa 2 yıllık bilgisayar programcılığı için)
    3)TYT,AYT gibi yazılar görüyorum.Bunların ne olduklarını bilmiyorum.Bu sınavlara da girmeli miyim?
    4)İnternetten 2020 yks için( ya da üniversite kazanmam için hangi sınavlara girmem gerekiyorsa)izleyebileceğim videolar ve yayınlar var mı?
    5)Birde ben 4 yıllık mezun olduğum için aöf,istanbul üniversitesi ve atatürk üniversitesinde sınavsız ikinci üniversite imkanı varmış.Bunlardan birinde bilgisayar programcılığı bölümü var mı?(Sanırım aöf sinde yok.İstanbul'un sitesine giremiyorum.Atatürk üniversitesi ise çok karışık geldi.O site de çok ağır çalışıyor bazen siteye girebiliyorum bazen giremiyorum tam anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkuaz999 -- 13 Kasım 2019; 13:57:45 >

• 1-Komplike Eğitim seti almana gerek yok konu anlatımını internetten halledersin testleride kırtasiye yada pdf şeklinde çözersin.
    2-Yks genel ad şöyle açıkliyim 2tane sınav var tyt ve ayt adında sen bu 2sınavada giriceksin tyt de hepsini çözmek zorundasın ayt de ise sayısal bölüm istediğin için matematik ve fen çözsen yeterli.Yani edebiyat çözmen sana bi katkı sağlamaz.
    3-Yukarıda belirttiğim gibi yks dediğimiz şey aslında tyt ve ayt.
    4- ücretsiz/ücretli ders videosu çeken birsürü hoca var en basiti youtubeye girip ''tyt türkçe konu anlatımı'' yazıp çıkan videolara göz gezdirebilirsin.
    5-Bende şuan hem örgün olarak üni hemde eskişehir aöf den bir bölüm okuyorum.Bildiğim kadarıyla bilgisayar programlamacılığı aöf ten kaldırıldı onun yerine ayriyeten ''web tasarım ve kodlama'' adlı bi bölüm getirdiler.Şu sıralar popüler olan YBS ''Yönetim Bilişim Sistemleri'' bölümüde aöf te var onuda düşünebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: batfleck03

1-Komplike Eğitim seti almana gerek yok konu anlatımını internetten halledersin testleride kırtasiye yada pdf şeklinde çözersin.
    2-Yks genel ad şöyle açıkliyim 2tane sınav var tyt ve ayt adında sen bu 2sınavada giriceksin tyt de hepsini çözmek zorundasın ayt de ise sayısal bölüm istediğin için matematik ve fen çözsen yeterli.Yani edebiyat çözmen sana bi katkı sağlamaz.
    3-Yukarıda belirttiğim gibi yks dediğimiz şey aslında tyt ve ayt.
    4- ücretsiz/ücretli ders videosu çeken birsürü hoca var en basiti youtubeye girip ''tyt türkçe konu anlatımı'' yazıp çıkan videolara göz gezdirebilirsin.
    5-Bende şuan hem örgün olarak üni hemde eskişehir aöf den bir bölüm okuyorum.Bildiğim kadarıyla bilgisayar programlamacılığı aöf ten kaldırıldı onun yerine ayriyeten ''web tasarım ve kodlama'' adlı bi bölüm getirdiler.Şu sıralar popüler olan YBS ''Yönetim Bilişim Sistemleri'' bölümüde aöf te var onuda düşünebilirsin.
    Sağol hocam bende ilk başta web tasarım ve kodlama düşünüyordum ancak aöfdeki bu bölüm tam programlama ile ilgili değildir diye vazgeçtim.

Yukarıda(ilk mesajımda) bahsettiğim gibi amacım bilgisayar mühendisliği okumak.Ancak puanları nispeten yüksek olduğu için diyorum ilk önce amacım 2 yıllık bilgisayar programcılığı olsun.Sonra dgs ile mühendisliğie tamamlarım.Ancak genede şansımı denemek istiyorum.Belki bilgisayar mühendisliğini direkt olarak tutturum.

Şunları sormak istiyorum:

1)Bir yerde gördüm bilgisayar programcılığı tyt ile alım yapıyor diye.Başka yerde de bilgisayar mühendisliği tyt-ayt ile alım yapıyor diye gördüm.Şimdi ben hem tyt ye hemde ayt ye girersem ve şayet aytden düşük puan alırsam bu tyt puanımı etkiler mi?(tyt puanımın azalmasına sebep olur mu?)
    2)Tyt deki matematik,türkçe soruları aytdeki sorulardan farklı mı?
    3)bilgisayar programcılığında uzaktan eğitim var mı?
    4)Benim alanım eşit ağırlık.Ancak bilgisayar programcılığı veya bilgisayar mühendisliği istediğimden dolayı sayısal tercih yapıcam.Bu durumda puanım düşer mi?
    5)Eşit ağırlıktan mezun olduğumdan dolayı bilgisayar programcılığı ve bilgisayar mühendisliği için tyt ve ayt de(Başka sınavlara girmem gerekiyorsa o sınavlar için de soruyorum)hangi bölümleri yapmam gerekir?(İstediğim bölümler sayısal,ben eşit ağırlık mezunuyum.)
    [ siz şunu yazmışsınız : "2-Yks genel ad şöyle açıkliyim 2tane sınav var tyt ve ayt adında sen bu 2sınavada giriceksin tyt de hepsini çözmek zorundasın ayt de ise sayısal bölüm istediğin için matematik ve fen çözsen yeterli.Yani edebiyat çözmen sana bi katkı sağlamaz."]Edebiyat çözmen sana fayda sağlamaz yazmışsınız ancak ben eşit ağırlık mezunuyum.Sorun çıkmaz demi?
    6)Son olarak emin olmak için soruyorum:Bilgisayar mühendisliği veya bilgisayar programcılığı için hangi sınav/sınavlara girmeliyim?

Not:Kusura bakma dostum.Yıllardan beri sınavlarla ve yapılan değişiklikler alakam yok.Çok fazla bilgi sahibi değilim.Son zamanlarda programlamaya merak sardım.Tam manasıyla öğrenmek için eğitimini almak istiyorum.Son 4-5 gündür araştırıyorum bu sınavlarla ilgili konuları iyice kafamda netleştirmek istiyorum ve hemen sınavlara hazırlanmak istiyorum.Ancak daha hangi sınava/sınavlara gireceğimi dahi bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkuaz999 -- 15 Kasım 2019; 11:31:26 >

• turkuaz999 T kullanıcısına yanıt
    Hocam selam. Bence siz önce sınav sistemini iyice bir araştırın. Tyt ve ayt konuları farklı. Lise alanınızın bölümde etkisi yok ama bilgisayar müh. için sayısal çözmelisiniz, çözeceğiniz edebiyatın katkısı olmaz. Tyt (temel yeterlilik testi) de 40 Türkçe, 40 mat., 20 sosyal, 20 soru var. Bunlar herkese ortak. Her halükarda çözülüyor yani.
    Ayt' de ise istediğiniz bölüm için 40 matematik 40 tane de fen (fizik kimya biyo) çözmeniz lazım. Güzel bir sonuç alırsınız umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uzanım7

Hocam selam. Bence siz önce sınav sistemini iyice bir araştırın. Tyt ve ayt konuları farklı. Lise alanınızın bölümde etkisi yok ama bilgisayar müh. için sayısal çözmelisiniz, çözeceğiniz edebiyatın katkısı olmaz. Tyt (temel yeterlilik testi) de 40 Türkçe, 40 mat., 20 sosyal, 20 soru var. Bunlar herkese ortak. Her halükarda çözülüyor yani.
    Ayt' de ise istediğiniz bölüm için 40 matematik 40 tane de fen (fizik kimya biyo) çözmeniz lazım. Güzel bir sonuç alırsınız umarım.
    Sağol hocam araştırıyorum.Zaten ancak çok bilgi var kafamda karışıklığa neden oluyor.

TYT sınavında 40 Temel Matematik, 40 Temel Türkçe, 7 fizik, 7 kimya, 6 biyoloji ayrıca 5 din, 5 felsefe, 5 tarih ve 5 coğrafya olmak üzere toplam 120 soru sorulacak
    AYT’de 40 Matematik, 40 Fen Bilimleri, 40 Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1 ve 40 Sosyal Bilimleri 2 testi karşımıza çıkacak

Yukarıdaki yazıları başka bir yerden aldım.Ben eşit ağırlık mezunuyum sayısal tercih yapıcam.Hem tyt ye giricem hem de ayt ye giricem.Şunları sormak istiyorum:
    1)Tyt sınavında 2 yıllık bilgisayar programcılığı için hangi bölümlerden soru çözmeliyim?(Eşit ağırlık mezunuyum)

2)Ayt sınavında 4 yıllık bilgisayar mühendisliği için hangi bölümlerden soru çözmeliyim?(Eşit ağırlık mezunuyum)

3)
    Sayısalcılar hangi testlerden sorumlu?
    Sayısal öğrenciler 1.oturum olan TYT sınavına ve 2.oturumda bulunan Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden sorumludurlar.

Eşit Ağırlık öğrencileri hangi testlerden sorumlu?
    Eşit Ağırlık öğrencileri 1.oturum olan TYT sınavına ve 2.oturumda bulunan Matematik ve Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1 testlerinden sorumludurlar.

(Yukarıdaki yazıları başka siteden aldım.)Eğer yukarıdaki cevaplar doğruysa ben eşit ağırlık bölümü mezunu olduğuma göre ve sayısal tercih yapacağıma göre tyt ve aytden hangi soruları çözmeliyim?Hangilerini çözmemeliyim?(Bu 1 ve 2 sorunun geniş açıklaması oluyor)

4)Başka bir yerde okuduğuma göre hem tyt hem de ayt sınavına girince şayet aytden düşük puan alırsam bu tyt puanımı etkilemiyormuş.doğru mu?
    Öncelikle yukarıdaki sorularımın cevaını bulmak istiyorum.Yardımcı olursan sevinirim.

5)TYT ve AYT için hangi eğitim setlerini almamı önerirsin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkuaz999 -- 17 Kasım 2019; 10:45:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turkuaz999

Sağol hocam araştırıyorum.Zaten ancak çok bilgi var kafamda karışıklığa neden oluyor.

TYT sınavında 40 Temel Matematik, 40 Temel Türkçe, 7 fizik, 7 kimya, 6 biyoloji ayrıca 5 din, 5 felsefe, 5 tarih ve 5 coğrafya olmak üzere toplam 120 soru sorulacak
    AYT’de 40 Matematik, 40 Fen Bilimleri, 40 Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1 ve 40 Sosyal Bilimleri 2 testi karşımıza çıkacak

Yukarıdaki yazıları başka bir yerden aldım.Ben eşit ağırlık mezunuyum sayısal tercih yapıcam.Hem tyt ye giricem hem de ayt ye giricem.Şunları sormak istiyorum:
    1)Tyt sınavında 2 yıllık bilgisayar programcılığı için hangi bölümlerden soru çözmeliyim?(Eşit ağırlık mezunuyum)

2)Ayt sınavında 4 yıllık bilgisayar mühendisliği için hangi bölümlerden soru çözmeliyim?(Eşit ağırlık mezunuyum)

3)
    Sayısalcılar hangi testlerden sorumlu?
    Sayısal öğrenciler 1.oturum olan TYT sınavına ve 2.oturumda bulunan Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden sorumludurlar.

Eşit Ağırlık öğrencileri hangi testlerden sorumlu?
    Eşit Ağırlık öğrencileri 1.oturum olan TYT sınavına ve 2.oturumda bulunan Matematik ve Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1 testlerinden sorumludurlar.

(Yukarıdaki yazıları başka siteden aldım.)Eğer yukarıdaki cevaplar doğruysa ben eşit ağırlık bölümü mezunu olduğuma göre ve sayısal tercih yapacağıma göre tyt ve aytden hangi soruları çözmeliyim?Hangilerini çözmemeliyim?(Bu 1 ve 2 sorunun geniş açıklaması oluyor)

4)Başka bir yerde okuduğuma göre hem tyt hem de ayt sınavına girince şayet aytden düşük puan alırsam bu tyt puanımı etkilemiyormuş.doğru mu?
    Öncelikle yukarıdaki sorularımın cevaını bulmak istiyorum.Yardımcı olursan sevinirim.

5)TYT ve AYT için hangi eğitim setlerini almamı önerirsin?

Alıntıları Göster
    1) Bilemiyorum bunu.
    2,3) Eşit ağırlık mezunu olmanızın herhangi bir etkisi yok. Siz bilgisayar müh. istiyorsanız sayısal alanı çözmelisiniz. Bunu da doğru açıklamışlar: tyt+ayt' nin sayısal kısmı(matematik+fen)
    4)Doğrudur.
    5)Bunu tyt-ayt forumu kısmında konu olarak açsanız birçok öneri gelir. Tyt matte 3-4-5 yayınları, ayt matte Karekök güzel diyebilirim. Başka öneriler da alın tabii.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Uzanım7

1) Bilemiyorum bunu.
    2,3) Eşit ağırlık mezunu olmanızın herhangi bir etkisi yok. Siz bilgisayar müh. istiyorsanız sayısal alanı çözmelisiniz. Bunu da doğru açıklamışlar: tyt+ayt' nin sayısal kısmı(matematik+fen)
    4)Doğrudur.
    5)Bunu tyt-ayt forumu kısmında konu olarak açsanız birçok öneri gelir. Tyt matte 3-4-5 yayınları, ayt matte Karekök güzel diyebilirim. Başka öneriler da alın tabii.

Alıntıları Göster
    Öncelikle cevap için sağol.youtubeda ayt matemaik konumarına baktım.Çok zor ya.Ben yıllardan beri okulla derslerle alakam yok.Daha yeni izlemeye başladım.Sence çalılmaya devam edersem kazanma ihtimalim var mı?Yoksa kazanmak için 1 yıldan fazla zaman mı gerekir?Yani zamanım yetmez mi?Baktım çok geniş konular.

Şunları sormak istiyorum:
    1)Ben tyt ve ayt sınavlarına girince matematik,edebiyat,tarih coğrafya,dil sorularını hiç çözmeyeceğim matematik,fen,kimya,biyoloji,fizik sorularını çözücem doğru mu?

2)Bu forumda tyt-ayt kısmını aramam rağmen bulamadım nerede bilmiyorum.Yardımcı olursan sevinirim.Sadece üniversite kısmı var forumlarda

3)Doğrudan youtubeda ders izlemeye başladım.Direkt ayt matematikten başladım.Doğru mu yapıyorum?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güncel
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.