Şimdi Ara

YKS 2026

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar forumdaşlar seneye YKS'ye gireceğim. Öncelikle az durumumdan bahsedeyim. 2025 TYT'de( 1 ay önce çözdüm) 88 net yaptım. 2 aydır günlük ortalama 8 saat ders çalışıyorum. Hedefim ODTÜ Uzay ve Havacılık Mühendisliği. Sizce gerçekleştirilebilir bir hedef mi? Sıralaması iyi olan arkadaşlardan tavsiyeler bekliyor teşekkür ediyorum.
    Aklımdaki sorular:
    - Yazın kaç net yapıyordunuz?
    - Sosyaldeki bilgi sorularını yapamıyorum. Kültürsüzüm desem daha doğru olur :) Sosyale ne zaman başlamalıyım?
    - Öğrendiğim konuları ne sıklıkla tekrar etmeliyim?
    - Tekrar işini nasıl sisteme oturabilirim? (Bunu bir türlü beceremiyorum çünkü diğer eksikleri tamamlamaya çalışıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engin8479 -- 4 Ağustos 2025; 11:23:39 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• bende bu sene için hazırlanıyorum. en son yaptığım tyt denemsinde

tr 35 5
    sos 16 3
    mat 17 3
    fen 13 6

görüleceği üzere matematik baya eksiğim var sen nasil bir yol izliyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • recovsky R kullanıcısına yanıt
    Matematik netiniz hocamın dediğine göre kötü değil ama geliştirilebilir.

Öncelikle Türkçe'de eksiklerim vardı hâlâ da var hissediyorum bu eksikliği. İlk TYT denememde 35 net Türkçe yapmışken bazı denemelerde 30 nete düştüğüm oldu. Her gün kitap okuyorum + paragraf denemesi çözüyorum çünkü okuduğunu anlama önemli. 11. sınıfta Orijinal TYT Matematik kitabını bitirdim. Bu yaz 3D simülasyon denemelerini bitirdim. Süreyi ayarlayamadım hâlâ da ayarlayamıyorum. Orta seviye denemeler 75 dk zor seviye denemelere 80 dakika süre verdim. Orta seviyeler 33 net civarı geldi. Zor seviyeler 27 (Hızlı yapma telaşı da var Her denemeye 70 dakika hedefle başladım. Kaygı olunca doğru yapacağınızı da yapamıyorsunuz. Dengeyi iyi ayarlamak lazım) civarı geldi. Temel matematikten daha çok geometride eksiğim var. Onun için Mikro Orijinal Geometri alayım dedim ama o da gereksiz kolay geldi. Benim durumum böyle
    Sonuç:
    - Orijinal çözdüm.
    - 3 4 5 aldım ama yarısına bile gelmedim Orijinal'den kolay
    - 3D simülasyon branş çözdüm.
    - Yayınını hatırlayamadığım bir problemler kitabını yarıladım (güzeldi)
    - Mikro Orijinal Geometri'yi yarılamaya çalışıyorum.
    - Neredeyse tüm MSÜ'leri çözdüm.
    - 10. sınıfta Çap Fasikül ve Bilgi sarmal çözdüm(Ara sınıf) ( Biraz umursamadan çözdüm bunları)
    - Şimdiye kadar normal bir öğrenciye kıyasla fazla TYT denemesi çözdüm ama tıkandım. Bilmediğim konuları halletmeye çalışıyorum.

Sizin Türkçe tarafında ne yaptığınızı merak ettim bilgilendirirseniz sevinirim iyi akşamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engin8479 -- 4 Ağustos 2025; 16:38:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Engin8479 E kullanıcısına yanıt

Okul hocam 11. sınıfta sayısal öğrencisi olduğumuz için edebiyat yerine tyt işledik. Önce tyt türkçe konularını bitirdik bu süreç içinde branş denemeleri çözdük (edebiyat sokağı yayınlarıydı çok önermem yanlış soruları var altınlar karmasi iyi olabilir farklı tarz sorulari var) konular bittikten sonra testokulun 65 testlik yaprak teslerini tek tek çözerek yanlış soruları ve o konu hakkında ufak tekrar yaptık. Kısacası benim adıma okul hocamın gayreti etkili oldu. Bu yöntemi deneyebilirsiniz ama şu an için uzun gelebilir yaprak test yerine branş denemesi çözebilirsin aynı şey oluyor zaten bir nevi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YKS 2026
    geçen ay açıldı
    Kpss 2026
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.