Şimdi Ara

Yirmilik Diş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, yarın kan vermeye gidecegim 3gun sonrada çekim var.Dişler gomuk bu arada daha once yirmilik diş ameliyatı olanlar tecrübelerini paylaşabilir mi ? Birde Gazi Üniversitesinde çektireceğim ama asistanlar giriyormus duydugum kadarıyla sıkıntı yaratır mı prof. girmesi için yapabilecegim birşey var mıdır kobay olmak istemiyorum çünkü

• ankara uni. de cektirdim pek fazla zorlanmadim kan hissini sorun etmezsen aci yok bu arada benimkide gomuluydu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mq1n -- 29 Temmuz 2012; 23:17:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koray

ankara uni. de cektirdim pek fazla zorlanmadim kan hissini sorun etmezsen aci yok bu arada benimkide gomuluydu.

Asistan mı girmişti sizin çekime de?
  • evet

• quote:

Orijinalden alıntı: ADEBISI

Merhaba, yarın kan vermeye gidecegim 3gun sonrada çekim var.Dişler gomuk bu arada daha once yirmilik diş ameliyatı olanlar tecrübelerini paylaşabilir mi ? Birde Gazi Üniversitesinde çektireceğim ama asistanlar giriyormus duydugum kadarıyla sıkıntı yaratır mı prof. girmesi için yapabilecegim birşey var mıdır kobay olmak istemiyorum çünkü

Asistan dediğin zaten mezun olmuş diş hekimidir. Orada uzmanlığını yapmaktadır. Kobay olunacak bir durum yok. Hatta tedavini 4. veya 5. sınıf stajyer diş hekimine yaptırsan bile kobaylık bir durum yok, merak etme.

Çekim sırasında zaten lokal anestezi yapılacağı için bir şey hissetmezsin, sadece dişi çekerkenki sallanmaları hissedersin. (Bir vidayı penseyle tutup çekmeye çalıştığını düşün, çok benzer şeyler.) Çekimden önce büyük ihtimalle antibiyotik verirler, enfeksiyon riskine karşı. Çekimden sonra da o bölge şişebilir, çok normal. Ağrı duyarsın bu da normal, ağrı kesicilerle yatıştıracaksın, doktorun sana söylediği şekilde ve zamanda.

Geçmiş olsun.

• quote:

evet

peki 2 - 2 mi çekildi 2 seferde kaç dakika sürüyor dişçilerle baya haşır neşir oldum zamanında ama alemiyat olunca korkuyor insan biraz.Birde asistan girince kafasına gore mi yapıyor yoksa basında hoca falan oluyor mu
  • quote:

quote:

evet

peki 2 - 2 mi çekildi 2 seferde kaç dakika sürüyor dişçilerle baya haşır neşir oldum zamanında ama alemiyat olunca korkuyor insan biraz.Birde asistan girince kafasına gore mi yapıyor yoksa basında hoca falan oluyor mu

hoca korkma 10 kusur yil cektim disten 2-2 yi anlamadim sanirim anesteziden bahsediyorsunuz oyleyse evet ameliyat olduguna bakma lokal anestezi dis ceker gibi ayni is o bolumu yariyor disi cikariyor daha sonra dikiyor 15-20 dk surdu diye hatirliyorum 1 hafta sonrasinda dikis aliniyor herhangi bir sorun yok fazla yamulmadan cektir birakirsan yamulur agiz yapisini etkiler gecmis olsun simdiden.

• Ben de yarın fakülteye çektirmeye gidiyorum. 8.30da randevum var. Çok tırsıyorum :S döndüğümde yazarım buraya.

• quote:

Orijinalden alıntı: tabula-rasa

Ben de yarın fakülteye çektirmeye gidiyorum. 8.30da randevum var. Çok tırsıyorum :S döndüğümde yazarım buraya.

İnşallah kolayca çekilir.geçmiş olsun
  • Anestezi yapıyorlar olm kafan mı iyi ne acası bende 3dolgu 1 kanal oldum o anesteziden sonra adam 32 dişini çekse hissetmezsin.
  • quote:

quote:

Ben de yarın fakülteye çektirmeye gidiyorum. 8.30da randevum var. Çok tırsıyorum :S döndüğümde yazarım buraya.

İnşallah kolayca çekilir.geçmiş olsun

İnş. Teşekkrler.

• quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

Anestezi yapıyorlar olm kafan mı iyi ne acası bende 3dolgu 1 kanal oldum o anesteziden sonra adam 32 dişini çekse hissetmezsin.

acı çekme değil 7-8 dolgum var benimde bir kagıt imzalatıyorlar hiç birşeyden sorumlu değiliz çene kırılabilir diğer dişler zarar gorebilir vs. gozum korktu biraz o yuzden
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

Anestezi yapıyorlar olm kafan mı iyi ne acası bende 3dolgu 1 kanal oldum o anesteziden sonra adam 32 dişini çekse hissetmezsin.

acı çekme değil 7-8 dolgum var benimde bir kagıt imzalatıyorlar hiç birşeyden sorumlu değiliz çene kırılabilir diğer dişler zarar gorebilir vs. gozum korktu biraz o yuzden

Çetrefilli bir iştir doğru.Ama gözün korkmasın onu diyim haa bu arada o çeneden 1metrelik diş çıkarsa şaşırma.
  • quote:

Ban yemiş Hocam okuyorsan nasıl gecti
  • çektirince yazarsin merak ettim umarim sorun cikmaz

• Diş teknisyeniyim, çapada 1 sene kadar diş bölümünde prof ve yardımcılarının işlerini yapardık, genelde o tür işleri asistanlar yapıyor,ölçü alma ,diş çekme,total yapma,geçici protez bu tür işleri asistanlara yaptırırlar profesörler implant ve diğer ameliyatlara girerler gerekmedikçe 20lik diş ameliyatlarına girmezler genelde profesör asistanları girer onlarda bi okadar bilgilidirler., yani prof. ameliyata ikna etmek biraz zor bir farkı yok aynı işi asistanda yapıyor hatta asistan daha iyi yapar sölemesi.
  • Az once çektirdim bir tanesini hiç bir şey hissetmedim yarım saat sürdü şuanda hiç bir agrı falan yok uyusukluk gecince ne olcak bakalım
  • quote:

Az once çektirdim bir tanesini hiç bir şey hissetmedim yarım saat sürdü şuanda hiç bir agrı falan yok uyusukluk gecince ne olcak bakalım

Antibiyotiği düzgün kullan hocam enfeksiyon kapmasın ağrı olacağını sanmam

geçmiş olsun
  • hocam size pm atıyorum 10 gün önce çektirdim durumumu anlatıyorum resimli olarak
  • quote:

Merhaba, yarın kan vermeye gidecegim 3gun sonrada çekim var.Dişler gomuk bu arada daha once yirmilik diş ameliyatı olanlar tecrübelerini paylaşabilir mi ? Birde Gazi Üniversitesinde çektireceğim ama asistanlar giriyormus duydugum kadarıyla sıkıntı yaratır mı prof. girmesi için yapabilecegim birşey var mıdır kobay olmak istemiyorum çünkü

Ankara Üniversitesi dişçilik fakültesinde olmasın sakın. Gaziyle bitişik belki gazi üniversitesi sanabilirsin.
    Özetlemek gerekirse ben ankara üniversitesinin dişçiliğinde çektirmiştim. İlk başta resmen ameliyat olacakmış gibi başına neşteridir çekicidir bissürü alet geliyor. Mümkünse hiç bakma o tarafa doğru. Sonrasında zaten iğneyi vurunca hiç bir şey hissetmiyorsun. Çeneni söküp götürse haberin olmaz o derece. Ve işlem başladıktan sonra gözünü hiç açmamanı tavsiye ederim. Ağzına neşteri soktuklarını görünce tırsınıyorsun biraz. Asıl ağrı diş çekilip uyuşturucunun etkisi geçtikten sonra başlıyor. 1 hafta yanağın şiş geziyosun 1 hafta sonunda dikişlerini aldırmaya gidiyosun. Çok korkulacak bişeyi yok aslında.

Ekleme: Biraz geç bir yorum olmuş. Dişi çektirmişsin. Geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatixx -- 2 Ağustos 2012; 12:06:51 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.