Şimdi Ara

Yine yeni yeniden amerika Türkiye kıyaslaması, 100.000₺ vs 100.000$ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
2
Favori
10.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bitmedi şu birim paracılar bir türlü. Ekonomide böyle bir kıyas yok. Big mac endeksi gibi bazı kıyas yöntemleri var ama çok kolay değil direk öyle karşılaştırma. Ben mesela geçen sene almanya’dan on site iş teklifi aldım, kabul etmedim. İyi bir mesleği olan için çok ta avantajlı sayılmaz. Tamam, orda araba ucuz ama kira yüksek, sebze meyve pahalı, internet, cep telefonu faturaları çok daha yüksek. Maaşı 50bin ve üstü olan için avrupa avantajlı değil.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Dön o zaman Türkiye'ye de 17 bin lira maaşla 17 saat çalış da gör.


    Not: Forumdaki üyelerin kafasını yaşamak için yapıyorum, üstüme gelmeyin :D ohhh ne güzelmiş beynini kullanmadan yazmak ohhhhhhhhhhhhhhhhhh


    :D

  • sensaura kullanıcısına yanıt

    17bin benim söylediğim 50bin bareminin altında, türkiye'de 17bine çalışan birisi almanya'da yer silse daha çok kazanır, bunu inkar edemeyiz. bu arada ben dışarıda çalışmıyorum, dediğim gibi teklifi reddettim. burdan avrupa'ya çalışıyorum, aldığım ücret avrupa düzeyinde, vergiler düşük olduğu için onlardan çok kazanıp üstüne üstlük onlardan ucuza alıyorum herşeyi.


    benim kastettiğim kesim doktor, yazılımcı vs.. iyi maaş alıp ağlayanlar. onları avrupa'da daha iyi bir hayat beklemiyor. arabayı daha ucuza alacaklar ama birçok şey daha pahalı.

  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Akilli, edepli forum kullanicisi modu: ON


    Haklisin dostum, bunu ben 8 yildir soyluyorum zaten.



    Genel forum kullanici modu: ON


    Tamama tamam gelmiyos dayi, ALmanya pahaliymis, puhaaaaaaaaa, o zaman niye Isvicre'de peynir ucuz, ben Istanbul'da marketten ekmagi peyniri kac liraya aliyom, Dayi gitmis Almanya'ya, biz gelmeyelim diye gurbetcilerin yalan soylemesi boyle bisey iste, tamam gelmiyos rahatiniz bozulmasin.



    :D:D:D

  • sensaura kullanıcısına yanıt

    Yine yeni yeniden amerika Türkiye kıyaslaması, 100.000₺ vs 100.000$  daha yeni bir arkadaş ingiltere'den geldi ailesiyle. ingiltere'de buradaki yaşadıkları hayatı yaşayamıyorlar. eğer biraz donanımlıysan türkiye'de de çok fırsat var. avrupa'da şöyle bir artı var -ama bu da sadece yazılımcılar için-, şimdi ben mesela avrupa'dakilerden çok kazanıyorum bir yazılımcı olarak, bu işimi kaybetsem bir iş arama sürecine girerim ve böyle bir iş bulmam biraz uzun zaman alabilir, avrupadaki için yarım saat filan sürer, daha o gün yeni bir işe girerler, abartmıyorum. oraya göç eden arkadaşlarıma resmen saldırıyor ikcılar, ama bu da sadece yazılımcılar için geçerli. doktorlara kimsenin saldırdığı falan yok, hatta orada onları çok zorlu ve yıpratıcı süreçler bekliyor. vasıfsız işçiler için öyle olmayabilir ama vasıflı işçiler için çok iyi dil bilmek çok önemli, bir arkadaş geçen sordu bana "nasıl anlaşıyorsunuz, baya baya konuşuyor musunuz, yoksa yazarak mı?", yok öyle bir dünya, ben günde 3-4 toplantı yapıyorum ve dünyanın her tarafından insanlarla konuşuyorum -ingilizce- . kendini yeterince geliştirmeyen arkadaşlar, kendinizi geliştirin, fırsatlar çok gençler için, ben 50 yaşımdan sonra baktım bir kapı açılmış, gittim cambly falan yapıp (okuma yazmam zaten çok iyiydi, konuşmam sıkıntılıydı) avrupa'ya çalışmaya başladım, sizin için çok daha kolay ama gerçekten kendinizi geliştirmelisiniz.


    ya şimdi yukarıda yazdıklarıma biraz baktım ama konuyu ekseninden fena kaydırmışım ilk cümleden sonra, neyse silmeye kıyamadım, birileri okur da belki ağlamayı keser de, bişeyler yapmaya başlar. Yine yeni yeniden amerika Türkiye kıyaslaması, 100.000₺ vs 100.000$ 





  • Oglen yemegi 40% indirimle $17.66'ya geldi. Yurtdisinda yimagg 2 avro diyen kekolara gelsin bu da.



    Yine yeni yeniden amerika Türkiye kıyaslaması, 100.000₺ vs 100.000$
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.