Şimdi Ara

( YILMAZ ÖZDİL ) Mardin'deki olay ve Aşiretler Hakkında Güzel bir Köşe Yazısı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
0
Favori
16.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • idam cezasını kaldıran şerefsizlere (diyeceğim ama şerefsizlere ayıp olacak.) 2 çift sözüm var.

yukarda bunların hesabını siz vereceksiniz.
  • Allah hepsine Rahmet Eylesın

Kız Meselesi Kıskanclık İnsana Herşey Yaptırır.. Yorumsuz kalmak İstiyorum
  • olayı tam olarak anlayamamakla birlikte gene işi koruyucuya , tsk ya yıkıp pay çıkarmak isteyenler olacaktır
  • lan memosozmusun nesın serefsızın bası sensın
    pkk elı kanlı bır teror orgutudur
    sende faso serefsızının onde gıdenı en az pkk kadar kanı bozuksun
  • Eğer aşiret kavgası ise bu olaya pek üzülmedim.
  • NAZIZM FAŞİZM TUM DUNYADA LANETLENEN KABUL EDILMEYEN BIR OLAYDIR.
    PKK NASIL SADECE KURT DIYEREK FASIZM YAPIYOR ISE
    MALESEF TURKIYEDE BAZI ORGUTLER VE KISILERDE SADECE TÜRK DİYEREK FAŞİZM YAPMAKTALAR.

BUDA FORUMDADA OLDUGU GIBI ASIRI UCLAR YARATMAKTA

MEMOSOZ:KADIRCAN PKK NIN PROPAGANDASINI YAPMAMIŞ.FORUM PKK NIN YADA PKKLILARIN YERI DEGIL AMA DOGRULARI SOYLEMEKTE ISINE GELMIYOR OLSA GEREK

BU OLAY MALESEF DEVLETIN ACZIDIR.

DEVLET KENDI ELI ILE SILAH DAGITIP USTUNE MAAS VERIP BU KATLIAMLARA YOL ACMAKTADIR.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xanty

idam cezasını kaldıran şerefsizlere (diyeceğim ama şerefsizlere ayıp olacak.) 2 çift sözüm var.

yukarda bunların hesabını siz vereceksiniz.

kaldıran ve elinde o güç bulunmasına rağmen geri getirmeyen herkes.
  • Diyanet: Namazda katledilenler şehit

Diyanet, Mardin'de katledilenler arasında bazı kişilerin namazda öldürüldüğüne değindi, bu kişilerin şehit hükmünde olduğunu belirtti
  • Olay aynı aileden hatta kardeş çocukları olan ve soyadları aynı olan insanlar arasında geçmiş.
    Bugün Mazıdağı belediye başkanı tv de telefonla anlattı. Köydeki 3 balık çiftliği ve bir ziyaretgahın
    kullanımı ile ilgili olarak aile içinde 20 yıl öncesinden başlayan bir husumet varmış.

Başka bir kanalda da akşamüzeri yine bir şey söylendi. Son günlerde köyde ortam çok gerginmiş.
    Ama aile içinde kalan şeyler olduğu için dışarıya pek bir şey yansımamış.

Bende çok şaşırdım. Kan davası gibi bir şey olamaz. Zaten iki taraf kuzen kim kime kan güdecek.
    Ayrıca kan davasında yalnız yetişkin erkekler hedef alınır. Bence olay mal kavgası. Bu tür şeyler daha küçük
    çapta olarak ülenin her yerinde her zaman oluyor. Miras kavgası yüzünden insanlar akrabalarını öldürüyor.

Bu kezde olayın gerçekleşme biçimi yani herkesin birden kendi akrabaları tarafından öldürülmesi
    mallar onlara kalmasın ihtimalini güçlendiriyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: fenerlee_1907

ölye bir konuşmuşki bazı arkadaşlar pkk hiç çocuk katliamlarına imza atmamış, halka dokunmamış bir örgüt. bu ergenekonda iyiki olmuş ha. yoksa pkk terör örgütü nasıl aklanacktı kim bilir. zaten dağa çıkan çobanı ve koyunlarını öldürende ergenekon, "çocuğunu örgüte ver yoksa evi yakarız" diyende o, doğuya giden öğretmenleri ve doktorları öldürende ergenekon, yapılan fabrikaları yıkanda ergenekon, fabrika işçilerini öldürende ergenekon. pkk ne yapmışki bugüne kadar? hep kendini savunmuş demi? herşeyi devletin gizli güçleri yapmış. bırakın bu işleri Allah aşkına. ergenekon adı ortaya çıkana kadar "bu bir halk hareketi halka karşı çıkanı öldürürüz" diyenler, ergenekon çıktıktan sonra " biz halka dokunmadık. bakın hepsini ergnekon yaptı" diye konuşur oldu. niyeyse dtp ile akp dışında ergenekonu terör örgütü olarak görende yok. bu iki partinin bu ülkeye ne gibi yararları olduğunuda biliyoruz zaten..

Allah ölen vatandaşlarımıza rahmet eylesin, iki cihanda da sorulsun hesabı inşallah.

• yukarı
  • quote:

Orjinalden alıntı: shadow006

quote:

Orjinalden alıntı: freezone_dh
    ARKADAŞLAR EMİN OLABİLİRSİNİZ BU PKKNIN İŞİ DEĞİLDİR PKK KÜRTLERE ASLA SALDIRMAZ!!BAHSEDİLEN KÖYÜN HEPSİ KÜRTTÜR!!!

BEN BU ADAMLAR İÇİN PKKLI DEMİŞTİM YUKARADA YAZDIKLARIYLA BUNU KENDİ İSPATLADI.

BURASI PKK DENİLEN ELİ KANLI TERÖRİRST ÖRGÜTÜN PROPAGSNDASINI YAPABİLECEĞİN BİR YER DEĞİL. AYRICA SEN HANGİ GEZEGENDE YAŞIYORSUN. PKK DENİLEN TERÖRİRST ÖRGÜT BU ÜLKEDE KÜRTLERE EZİYET ETTİĞİ KADAR KİMSEYE EZİYET ETMEMİŞTİR. AL SANA PKK VAHŞETİ. RESİMLERDE SENİN GİBİLERE KAPAK OLSUN.

20 Ağustos 1987'de PKK'nın Mardin Dargeçit,O tarihte Midyat İlçesi'ne bağlı buçak olan bugünün Dargeçit İlçesi'ne bağlı Bahçe Mezrası 'nda gece saat 22.30'da 10 kadar PKK'lı Şehmus Arık'ın evini bastı. Teröristler Kalaşnikoflarla Katliam Yaptı.2 Kadın, 3çocuk hayatını kaybetti. 4 aylık hamza kurşunu yediğinde beşikteydi.

( YILMAZ ÖZDİL ) Mardin'deki olay ve Aşiretler Hakkında Güzel bir Köşe Yazısı

PKK'lı teröristler tarafından Mardin'in Yuvalı Köyü'ne yapılan baskında öldürülen çocuk.

PKK'lı teröristler tarafından Mardin'in Yuvalı Köyü'ne yapılan baskında öldürülen bebek.

Peçenek Köyü katliamında öldürülen çocuklar.

1989 yılının Kasım ayında PKK tarafından Siirt'in Eruh ilçesinde PKK militanı İbrahim Çelik tarafından düzenlenen köy baskınında henüz adı bile konmamış 3 günlük bebek bile öldürüldü.

BAŞKA SÖZE NE HACET. İŞTE PKK VAHŞETİ.

SON ÇIKAN HABERLERLE HERŞEY ORTAYA ÇIKTI..KİME KAPAK OLDUĞU BELLİ OLDU..DEMEK Kİ NEYMİŞ BİLİP BİLMEDEN KONUŞMAMAK LAZIMMIŞ!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freezone_dh -- 15 Mayıs 2009; 20:33:37 >

• insanmı diyorsunuz bide hayvanda değiller met etmiyelim gerek yok.. onlar sadece farklı yaratıklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssff_allthing

quote:

Orjinalden alıntı: R4V3N

quote:

Orjinalden alıntı: ssff_allthing

quote:

Orjinalden alıntı: cefucsa

quote:

Orjinalden alıntı: x264

Uzun namlulu silah ve toplar diyor aşiretlerde ne arasın top uzun namlu falan.örgüt işi.

Bende bir aşiretin Bu kadar kanlı bir olaya cesaret edebileceğini sanmıyorum...

Güldürmeyin beni allahını severseniz..Şuanki büyük aşiretlerin hepsinde kalaşnikof,uzun namlulu silahlardan tutta,askerlerin bir yere sabitleyip sürekli ataeş edebilen(adını unuttum) vb silahlar vardır..Bu saldırı bir kez daha göstermiştirki tc devletinin,yani devletimizin orada hiçbir gücü yoktur..Yani adamlar biz devletten daha büyüüz diyor..Eğer doğudaki güçlü aşiretlerin elinde kalaşnikof ve uzun namlulu silahlardan sayısızca elinde bulundurmasına rağmen,devlet bunu bildiği halde bişey yapmıyorsa;güneydoğu resmi olarak bizim,fiili olarak ise bizim değildir..Benim doğudan bi tanıdık vardı..Adam anlatıyodu..Mesela urfanın bir ilçesinde polis herhangibir bir hırsızlık,gasp veya adam öldürme gibi bi suçla hiç karşılaşmazmış..Nedeni ise hırsızlık,kavga,bıçaklama olduğu zaman kendi aralarında bunu halledikleri içinmiş..Mesela birisi hırsızlık mı yaptı,kendi aralarında anlaşıp cezasını kendileri verirmiş..Eğer bu ülkenin her karış toprağı devletimize ait dememiz için her karışın kontrolünün bizde olması gerekir..Devlet doğudaki aşirete karşı hiçbir önlem almıyorsa,orada devlet yok demekitr..Orada orman kanunları geçerlidir..Bu arada trt alt yazı geçti ve ölü sayısı 43 olmuş..

öyle şeymi olur. o zaman onlar bağımsızlıklarını ilan ederler.

Benim ne demek istediğimi anlamamışsın..Ben onlar ayrı bir devlet demedim ama ayrı bir devlet gibi davranıyorlar ve bunun tek suçlusu bizim devletimiz..Eğer doğudaki güçlü aşiretler devleti takmıyorsa,her olaya bir kılıf uyduruyorsa ve devlet buna gereken karşılığı vermiyorsa o toprak veya yer bizim değildir..Bu saldırının faillerini bu devlet bulacaktır ama suçu işleten yani aşiretin başındaki adamlara hiçbişey olmıyacaktır..3-4 tane gariban yada kendi itlerinden 3-4 adam seçip suçu üstlenmelerini sağlayacaktır..Ama bu emri veren aşiret reisi yada kendi konsey adamlarına en ufak bişey olmıyacaktır..Bu devlet türban yasağına,ergenekon davasının üzerinde durduğu kadar,aşiret sorunlarının üzerinde 10'da 1'i kadar dursa doğuda böyle şeyler asla olmazdı...

Modern kürdü var, Cehallette sınır tanımayan kürdü var
    Atam izindeyiz...! Diyen türk'ü var, Atamın izinde olacağız diyen türk'ü var

Bu iki unsuru gözden kaçırmayalım. Cehalette sınır tanımayan insanlar, adaletin ve huhukun sıkı olduğu bölgelerde bile kendi başına hareket eder. Hadi onu geçtik, peki ya modernleşmiş şehirlerde ikamet eden insanlara ne demeli. ben mardinde kalıyorum. yaşlısına,çocuğuna,kadınına adamına ve her cinsine mardinden tut ilçelerine kadar insanlara önem ve değer veriliyor.! Ama gel gör ki istanbul,izmir,ankara vb gelişmiş şehirde insanlığa önem ve değer verilmiyor. ben her yıl istanbul'a giderim, yaşlı teyzeler,dedeler ulaşım araçlarına biner ve hep ayakta kalır. ama ulaşım araçlarında onlarca öğrenci olmasına rağmen hiç biri kalkmıyor. buyur geç teyze demiyor. hemde yaşlı teyze "EVLADIM BEN YAŞLIYIM KALKARMISIN" demesine rağmen duymazlıktan geliyor. kulak ardı ediyor. buna bir kez değil, binkez rastladım arkadaşım. her yıl rastlıyorum. ve her seferinde ben kalkıyorum ve kaldırıyorum.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.