Şimdi Ara

Yıllık 25000 km yapıyorum ama Superb 1.4 tsi aldım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
120
Cevap
1
Favori
11.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vetenes

Öncelikle hayırlı olsun Egeanın 70 bin olduğu şu ülkemde d sınıfı mis gibi araç almışsınız :)

Ayrıca belirtmek isterim ki 1.4 tsi 125 hp motor iyi bir prins kit ile oldukça uyumludur. İlk kasa 1.4 tsi superblerin neredeyse %70 i LPG li olarak kullanılıyor ve taş gibi. LPG takılırsa bedava gezersiniz.

Teşekkür ederim bu konuyu araştıracağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yek_ka

Hocam hayırlı olsun. Lakin şöyle bir durum var

Benzinli araç dikkatli kullanınca az yakıyor ama biraz gazı okşayınca içmeye başlıyor. (Aslında içmiyor ama malum litresi 4.50 olunca içiyor gibi geliyor)

Dizel ucuz olduğundan bassanızda tüketim 7 lerde kalıyor. Buda çok etkilemiyor insanları.

Hem dizel Hemde TSI kullanan biri olarak. (ki TSI da son bir yılda 30 bin km yol yaptım) Dizel candır. Birde 150 PS lik ünite daha iyi olurdu.

Evet basınca çok yakacağı belli. Fakat şunuda gördüm mesela 120'ye çıkana kadar araç bayağı yakıyor 120 km hıza ulaştığınızda sabit giderseniz yakıt yine makul seviyelerde seyrediyor.

İyi dilekleri için herkese tekrar teşekkür ederim.

• Güle güle kullanın 1.6 tdi'ı firmalara yok pahasına satıp müşteriye kazık böyle yersen diyenlere karşı mecburi tutum bu zaten, hiç değilse 1.6 Tdi'dan yeri geldiğinde daha performanslı kullanacağınız bir aracınız olmuş bizim 1.6 golf yeri geliyor ışıklarda tokat yiyor vw bir 1.6 hacimden 130-140 bandı beygir çıkarmadı, markanın felsefesi ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza bey resmen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu an benzer koşullarda araç bakıyorum. ayda ort 2000 km yol yapıyorum. ne kadar hesaplarsam hesaplayayım dizel araç daha üstün geliyor bana. yılda aradaki 3000-4000 arası yakıt farkı her koşulda dizeli öne çıkarıyor. her ne kadar dizel araba kullanmayı sevmesem de mecbur bir sonraki aracım dizel olacak. kaldı ki yakıt işi biraz da sürüş şekliyle alakalı. biraz agresif sürmeye kalkınca benzinli araç içiyor resmen. golf 6 tdi manuel ile 6.5-7lt yaktığım yolda bmw 1.18 ile 11 yakıyorum.(ortalama 140 ile otobanda gidiyorum) gel de çık içinden.

• quote:

Orijinalden alıntı: mufat

şu an benzer koşullarda araç bakıyorum. ayda ort 2000 km yol yapıyorum. ne kadar hesaplarsam hesaplayayım dizel araç daha üstün geliyor bana. yılda aradaki 3000-4000 arası yakıt farkı her koşulda dizeli öne çıkarıyor. her ne kadar dizel araba kullanmayı sevmesem de mecbur bir sonraki aracım dizel olacak. kaldı ki yakıt işi biraz da sürüş şekliyle alakalı. biraz agresif sürmeye kalkınca benzinli araç içiyor resmen. golf 6 tdi manuel ile 6.5-7lt yaktığım yolda bmw 1.18 ile 11 yakıyorum.(ortalama 140 ile otobanda gidiyorum) gel de çık içinden.

Tabiki herkesin bir hesabı var. Benim hesabım bu şekilde, illaki doğru diye birşey yok.

Özellikle ortalama hızı filan verdim ki, sizin gibi benim düştüğüm ikileme düşenler için bir karşılaştırma verisi olsun.

Benim kullandığım şartlarda, 5 yıl için dizel almak yukarıdaki hesabımdan dolayı bana mantıklı gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhani -- 14 Haziran 2016; 0:52:31 >

• Hayirli olsun, eminim herkesin kafasini karistiriyordur 1.4 active olani, mantikli secim.

• Hocam mantıklı bir hesap. Baktınız işler istediğiniz gibi gitnezse satar dizel octi ye donerseniz en kötü. Üzerinize zimmetli değil ya;)

Size sunduklarını da göz önünde bulundurunuz süperb mantıklı secim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayhani A kullanıcısına yanıt
    Kendim veteriner hekim adayıyım ve birlikte çalıştığım veteriner hekimi 1.4 tsi seat altea xl kullanıyor 2009 model araçta Romano LPG var ve turbo motor için özel bir kit olmadığı halde 60 bin km de takılan LPG den sonra araç sorunsuz sıkıntısız şu anda 145 binde :)

Araştırın kesinlikle tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun, güle güle kullanın.
  • downsizing düşük hacim turbo motorlar bunun için geliştirildi dizele gerek kalmadan ekonomik olabilen araçlar
  • F/P Makinası almışsınız.Hayırlı olsun,güle,güle keyifle kullanın.Keşke her bayiide olsa herkes faydalansa 74 bine D Sınıfı Sıfır km araba..
  • Superb benim de sahip olmak istediğim çok güzel araba hocam. Güle güle kullanın. Şimdilik dizel focus 3.5'la devam :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhani

Evet forumdaşlar son günlerde forumda sıkça dile getirilen dizel-benzinli tartışması var. Bende bu ikilemi yaşamış bir olarak kendi hesabımı yazayım.

Yıllık 25 bin km yapan biriyim. LPG'li octimi değiştirirken, octaviaya alıştığım için geniş bir araç bakıyordum. Tabiki superb hep gözümün önündeydi. Benzinlimi alsam dizelmi?

Ivız zıvır donanıma fazla kredi çekip para vermek istemediğimden superb 1.4 tsi activea aldık. Aracı ağırlıklı olarak çevre yolu ve uzun yolda kullanıyoruz.

Peki neden tsi superb aldım.

Hesabım şöyle:

Aracı Allah nasip ederse 5 yıl kullanacağız diye aldım.

Superb active 1.4 tsi liste fiyatı 74150 TL.
    Superb active 1.6 tdi liste fiyatı 89650 TL

Birebir aynı iki araç arasında 15000 TL dizel farkı var.

Şimdi gelelim hesaba.

1.4 tsi aracımın 36 km ortalama hızda tüketimi 6,7 lt(1000km ölçtüm)

Skoda forumlarında yaptığım araştırmada 1.6 tdi motorun aynı hız ortalamasında en ekstrem 5 lt yakacağını hesapladım. (Genelde superb forumları ve passat forumlarında 30-35 km' ortalmama ile 5,5-6 lt yaktıkları yazılmış)

Dizel için km'de yaktığını hesaplayalım: 3,9*5 =19,5 tl 1 yıl(25000 km) maliyeti 0,195*25000=4875

1.4 tsi için km'de yaktığını hesaplayalım: 4,5*6,7=30,15 tl 1 yıl(25000 km) maliyeti 0,3015*25000=7537 tl

1 yıl için aradaki fark 7537-4875= 2662,5 tl

5 yıl için toplam fark 5*2662=13300 TL.

Benim hesabım böyle. Bakalım Allah pişman etmesin

Hocam ayıptır sorması octavianız kaç modeldi ve ne kadara sattınız

• quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

Kendim veteriner hekim adayıyım ve birlikte çalıştığım veteriner hekimi 1.4 tsi seat altea xl kullanıyor 2009 model araçta Romano LPG var ve turbo motor için özel bir kit olmadığı halde 60 bin km de takılan LPG den sonra araç sorunsuz sıkıntısız şu anda 145 binde :)

Araştırın kesinlikle tavsiye ederim.

Tsi ile uyumlu kitler normal şartlarda çok pahalı. Lpd-i denen sistem. Bazı motor kodlu tsi larin bazı ucuz fiyatlı kitlere uyumlu olduğunu duymuştum (lpd-i değil) ama düşük bir ihtimal. Hatta takip ettiğim kadarıyla sorunsuz binen sayısı az. Son 1 yıldır yeni araç alınca bırakmıştım tsi lpg araştırmalarını. Verdiğiniz örnek ender duyduğum uyumlu montajlardan.
    Keşke yaygınlaşsa...

• ayhani A kullanıcısına yanıt
    Yanlis anlamadiysam baz donanim almissiniz. Ivir zivir icin fazla kredi cekmeye gerek yok demenizden bu kaniya vardim. Rica etsem donanimida paylasirmisiniz. Donanimlari kullanma durumunuzu gerekli mi gereksiz mi ne var ne olmaliydi? Insanlar genelde baz donanima biraz burun kiviriyorlar ama donanim arttikca genelde incik cincik oyuncaklar artiyor arabanin icinde.

• Hiç kafa yormayın hocam 74 bine D sınıfı Superb harika araç, C sınıfı araçlara daha fazla paralar veriliyor bu devirde. Şuan piyasanın en mantıklı araçlarından biri bana kalırsa.

• Hesap doğru karar yanlış olmuş bana göre. Neredeyse 5 yılda fark kapanıyorsa ben benzinli almazdım.
  • Dizelde arabadan çıkmadan kardeşim depo fullensin diyebiliyorken, benzinlide sorabilecekmisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Hesap doğru karar yanlış olmuş bana göre. Neredeyse 5 yılda fark kapanıyorsa ben benzinli almazdım.

Birde ağırlık biraz daha şehir içine verilirse fark daha da hızlı kapanır. Artı olarak satarkende aynı fiyatta olmayacagınıda hesaba eklemek lazım tabi

Edit hayırlı olsun f/p aracı almıssınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UNF0RGIVEN -- 14 Haziran 2016; 9:09:41 >
  • reallist55 kullanıcısına yanıt
    Hocam 20 km uzun süre ortalamasını fotosunu atabilir misiniz? Uzun süre ortalamasında 7 litre yakıyorsa iyiymiş.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.