Şimdi Ara

Yıllık 100 bin dolar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yılda 100 bin dolardan az kazanan evlenmesin abi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En son yayınlanan küresel servet raporlarına göre (örneğin UBS Global Servet Raporu 2024 verileri), dünya nüfusunun büyük bir çoğunluğunun net serveti (ömür boyu sahip olduğu toplam servet) $100.000 ABD dolarının altındadır.
    Örneğin, bir rapora göre:
    * Küresel nüfusun %82,3'ünün net serveti $100.000 ABD dolarının altındadır (2024 raporuna göre).
    Eğer dünya nüfusunu yaklaşık 8 milyar kişi olarak alırsak (bu yetişkin nüfusu değil toplam nüfustur, ancak genel bir fikir verir):
    Yine aynı rapora göre, $100.000 ABD dolarından az servete sahip yetişkin nüfusun dökümü kabaca şöyledir (2025 UBS Global Servet Raporu verilerine göre - yetişkin nüfus 3.8 milyar olarak belirtilmiştir):
    * $10.000 - $100.000 arası: 1,57 milyar kişi
    * $10.000 altı: 1,55 milyar kişi
    Bu iki grup toplanarak $100.000'dan az servete sahip yetişkin sayısını verir:
    Bu rakam yetişkin nüfusun yaklaşık %82'sine tekabül etmektedir.
    Özetle: En güncel verilere göre, 3,1 milyardan fazla yetişkinin (yani dünya yetişkin nüfusunun büyük çoğunluğunun) net serveti $100.000 ABD dolarının altındadır.
    Bu veriler tahmini olup, raporun yayınlandığı tarihe ve kullanılan metodolojiye göre küçük farklılıklar gösterebilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Simdi 100 bin doların uzerinde kazanıyoruz evlendik diyelim. Sınra emekli olduk maas yıllık 300 bin tl ye düştü. Boşanmalı mıyız?

Sevgili dostum Yıllık 100 bin dolar kazansan Aylık gelirin yaklaşık 330 bin olur. Emekli olduğunda maaşın 330 dan 300 bine düşmez ama düştü diyelim yani %10 luk bir kaybın olur. Fantezide bile mantık hatası var demem o ki o kadar fakiriz ki hayalini bile bünye kabul etmiyor.

Ama 100 bin dolar ama 300 bin dedigim tl yanı aylık 25 bin tl maaş. Ama yıllık gelir 100 bin dolar desigimiz 4.2 milyon tl

Yıllık 300 bin miş doğru fark etmemişim. Bu durumda eşin zaten terk eder merak etme. 

O da aynı parayı alacak. Terkeder mi sizce

4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aylık 300+ maaş alırken tanışıp evlenen bir kadın belli bir hayat standartına alıştıktan sonra tüm imtiyazlarını kaybetme noktasında eşini terk eder. Tek istisna siz çulsuzken sizi sevip sizinle yaşamını birleştiren bir kadın siz ultra zengin olsanız da zengin olduktan sonra tekrar fakir olsanız da sizi terk etmez. Ama erkek zenginleşince eşini terk eder. Bezos'un eski eşi buna en güzel örnektir.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.