Şimdi Ara

Yıllardır ders çalışmamış birine tavsiye.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

112'de sağlıkçı olarak çalışıyorum, mesleki gelişim için acil yardım afet yönetimi okumak istiyorum. Benim üniversite okuduğum dönemde ygs-lys sistemi vardı. Sistem değişmiş tyt-ayt'ye dönmüş. İstediğim bölüm ayt sayısal ile alıyor. Puanları da 260 civarı gözüküyor. Lys'de 1-2-3-4 diye derslerin ağırlığının değiştiği olay vardı. Bu yeni sistemde bu var mı? Varsa hangi derslere daha fazla çalışmam lazım?

2-3 yıldır kitap yüzü açmış değilim, liseden de sağlık meslek çıkışlıyım zaten,sayısal temelim yok denebilir yani. En son kpss'ye çalışmıştım 3 sene önce o kadar. Tarihim ve ygs matematiğim fena değildir. Ygs'de 20 matematik neti falan yapmıştım ama lys-ayt matematiğinde sıfırım.

Sizler daha yeni olduğunuz için bu puanı benim gibi bir insan zorlanmadan alabilir mi? Tavsiyeleriniz nedir?

Teşekkürler

• Hocam 260 puanı çok rahat alırsınız. Yeter ki planlı çalışın. Paragraf soruları çözerek ısınmaya başlayabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mf 1 mf 2 mf 3 mf 4 kalktı. Artık sadece sayısal puan türü var. Biyo ve kimya soruları matematikten, matematik soruları da fizikten azıcık bir şey daha değerli standart sapmasız. Ama her sene zor ve kolay derslere göre tekrar hesaplanıyor. Mesela 2018de matematik ve fizik daha değerliydi 2019da ise fizik kimya biyoloji. Bu sapmaları sınav öncesinde tahmin etmek imkansıza yakın.

TLDR; Mf 1-2-3-4 tek puan türüne, say puan türüne dönüştü.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Entry nick uyumu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam sınav sistemi çok değişti o yüzden çözebildiğin kadar deneme çözüp hız kazanmaya bak. Paragrafta çıkmışları çözsen yeterli. Matematikte ne bulursan çöz. Kimya, biyoloji için de birer kaynak bitirsen yeter. Fiziğe de biraz dikkat etmek lazım ama senin hedef yüksek olmadığından ders eleme gibi bir lüksün var. Mesela baktın fizik olmuyor matematiğe yüklenirsin. Başarılar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler arkadaşlar.

Fizik-kimya-biyolojide sıfırım, lisede hiç görmedim. Biraz zor olacak gibi ama deneyelim bakalım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.