Şimdi Ara

Yıllar sonra güncelleme gelen kartım :) Creative SB 5.1 VX

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pc mi her zaman güncel tutan birisiyimdir bu günde driverleri güncelliyordum aha bir baktım benim zamanın da 50tl ye falan aldığım ses kartımın güncellemesi gelmiş güncelledim ve ses daha iyi bir oldu... bu durum biraz komik biraz da ilgincime gittiği için sizlerle paylaşmak istedim

• Zamanında almıştım ben de. Windows 10 için falandır o ya?

Onun dışında zaten Sound Blaster özellikleri kapalı geliyordu. Daniel K sürücüleri kullanıyordum ben onun için.
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Bende hic pasif ozelli yok ne varsa acik hep acikti... yok hocam bildigin driver guncellemesi ses de farketti yani...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

Bende hic pasif ozelli yok ne varsa acik hep acikti... yok hocam bildigin driver guncellemesi ses de farketti yani...

Siz peki hiç yazılımı kurcaladınız mı? Gerçi güncellemeden anlıyorsanız onu da yapmışsınızdır herhalde.

Crystalizer, Crossover falan?

Onun dışında örnekleme hızını değiştirmiş olabilirsiniz? Bariz fark eder çünkü. Ama o kart çok aman aman bir kart da değildir. Tek özelliği analog 5.1 olmasıydı bence.

Çok yüksek örneklemeleri desteklemiyordu çünkü.
    Evet kontrol merkezi var elbette ama güncellemeden sonra ayarlar defult olmuyor neyse o oluyor ama ses daha iyi oldu diyebilirim.. crystalizer yok crossover var ve cmss özelliği var basit bir kart işde biliyorsunuz ben onboard a göre fark olsun diye aldım ki basit anakartların onboardları pek işe yaramadığından almıştım zamanında ve arada bu açıdan çok fark var diyebilirim... mesele aslında bu değil mesele fimanın çok eski bir karta çıkarmayıpta yıllar sonra driver güncellemesi çıkarması biraz ilginç ve birazda komiğime gittiniğini söyleyebilirim

Edit: 24/96 destekliyor bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuxeses -- 4 Aralık 2015; 17:57:03 >
  • quote:

Evet kontrol merkezi var elbette ama güncellemeden sonra ayarlar defult olmuyor neyse o oluyor ama ses daha iyi oldu diyebilirim.. crystalizer yok crossover var ve cmss özelliği var basit bir kart işde biliyorsunuz ben onboard a göre fark olsun diye aldım ki basit anakartların onboardları pek işe yaramadığından almıştım zamanında ve arada bu açıdan çok fark var diyebilirim... mesele aslında bu değil mesele fimanın çok eski bir karta çıkarmayıpta yıllar sonra driver güncellemesi çıkarması biraz ilginç ve birazda komiğime gittiniğini söyleyebilirim

Edit: 24/96 destekliyor bu arada

Bilemiyorum. Creative forumlarından Daniel K sürücüsünü yükleyin derim. Crystalizer falan hepsi açılıyor. Sadece yazılımdan kapatmışlar.

Doğrudur bende bunu ilk defa sizden duyuyorum :) işe yarar bi link varmi? biraz baktim cok driver var denemek isterim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Kartım 5+1'e Uyumlu mu?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Doğrudur bende bunu ilk defa sizden duyuyorum :) işe yarar bi link varmi? biraz baktim cok driver var denemek isterim...

Ürününüzün modeline göre bulacaksınız.
  • Hyperx cloud kulaklığım var dahili Realtek alc887 tatmin etmiyor, bu kartı almayı düşünüyorum. Farkı hisseder miyim?

• kiaydin K kullanıcısına yanıt
    İyi anakartlar hariç bu ses karti her zaman fark yaratir... genelde de ses kartalri on board lara gore daha iyidir

• quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

Zamanında almıştım ben de. Windows 10 için falandır o ya?

Onun dışında zaten Sound Blaster özellikleri kapalı geliyordu. Daniel K sürücüleri kullanıyordum ben onun için.

Hiç güleceğim yoktu. Umut bey söyer misiniz? Creative firması niçin böyle bir absürdlük yapsın?

Sorun Creative firmasında değil. Kullandığız işletim sisteminde ve bu durumda Creative firmasının yapabileceği bir şey yok.

Microsoft firması Win Wista ve bundan sonraki tüm işletim sistemlerinde ses kartlarını devre dışı bıraktı. İnanılması güç fakat gerçek bu. Donanımsal destek ortadan kalkınca el mecbur yazılımsal olarak bilgisayarınızın işlemcisine mahkum kalıyorsunuz.
    İsterseniz en kral ses kartınız olsun, sonuçta ses kartının işlemesi gereken ses verilerini (ki ses kartının işlemcisinin oluş mantığı ve bi dünya para sayılmasının da ana nedeni budur) yazılımsal yollarla (yoksa hileler mi demeliyiz) yine doğrudan bilgisayarın anaişlemcisine yaptırılıyor.

sonuç olarak onboard ses kartlarıda aynı şeyi yaptığından ikisi arasında bas ve tiz +vol dışında bir fark kalmıyor. Fakat günümüz ergen gençliği bunlara tav olduğu için ses kalitesinden bir haberler.

Nerde o win xp deki ses kalitesi gerçek X-fi'nin gücü.

Şimdi gelelim daniel k.'nın olayına.

Hiç denemedim fakat bir şekilde (kaçak göçek yollarla) tekrardan donanıma giden yolu açtığı iddia ediliyor isede ne kadar doğru ve gerçekçi bilemiyorum.

Umarım doğrudur. Sizde bu şekilde kapalı özellikleri açtığınıza göre (aslında anlatabildin mi? bilmiyorum yani bunları kapatan Creative değil. Bu özellikler doğrudan ses kartının işlemcisine yain X-fi için özelleştirilmiş yani ses kartının işlemcisi olan X-fi'ye bağımlı özelliklerdir. Gerçekten donanım kullanılmadan bu özellikleri kullanmanız teknik olarak mümkün değil. Neyse daniel k. bunları açabildiğine göre bir şekilde tekrardan Microsoftun devre dışı bıraktığı ses kartının işlemcisini tekrardan işleme aldırdığını düşünüyorum.

Umarım öyledir.

Yalnız sizden ricam bunu ayrıntılı ve bu sürücüleride bizimle paylaşır mısınız?

Benim ses kartım X-fi Gamer. Yani gerçek X-Fi işlemcisi barındırıyor fakat win 7'den beri ses kartımı kullanamaz oldum.

Polemik değil çözüm istiyorum. Konu biraz ağır bir konu.

Konu hakkında bilgisi olmayan ergen ve ergen zihniyetliler lütfen ama lütfen gereksiz aptal cahil cevaplar yazmasın.

Çözümü varsa yaz kardeşim yoksa işine bak takıl.

• quote:

Orijinalden alıntı: Spinata

quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

Zamanında almıştım ben de. Windows 10 için falandır o ya?

Hiç güleceğim yoktu. Umut bey söyer misiniz? Creative firması niçin böyle bir absürdlük yapsın?

Sorun Creative firmasında değil. Kullandığız işletim sisteminde ve bu durumda Creative firmasının yapabileceği bir şey yok.

Microsoft firması Win Wista ve bundan sonraki tüm işletim sistemlerinde ses kartlarını devre dışı bıraktı. İnanılması güç fakat gerçek bu. Donanımsal destek ortadan kalkınca el mecbur yazılımsal olarak bilgisayarınızın işlemcisine mahkum kalıyorsunuz.
    İsterseniz en kral ses kartınız olsun, sonuçta ses kartının işlemesi gereken ses verilerini (ki ses kartının işlemcisinin oluş mantığı ve bi dünya para sayılmasının da ana nedeni budur) yazılımsal yollarla (yoksa hileler mi demeliyiz) yine doğrudan bilgisayarın anaişlemcisine yaptırılıyor.

sonuç olarak onboard ses kartlarıda aynı şeyi yaptığından ikisi arasında bas ve tiz +vol dışında bir fark kalmıyor. Fakat günümüz ergen gençliği bunlara tav olduğu için ses kalitesinden bir haberler.

Nerde o win xp deki ses kalitesi gerçek X-fi'nin gücü.

Şimdi gelelim daniel k.'nın olayına.

Hiç denemedim fakat bir şekilde (kaçak göçek yollarla) tekrardan donanıma giden yolu açtığı iddia ediliyor isede ne kadar doğru ve gerçekçi bilemiyorum.

Umarım doğrudur. Sizde bu şekilde kapalı özellikleri açtığınıza göre (aslında anlatabildin mi? bilmiyorum yani bunları kapatan Creative değil. Bu özellikler doğrudan ses kartının işlemcisine yain X-fi için özelleştirilmiş yani ses kartının işlemcisi olan X-fi'ye bağımlı özelliklerdir. Gerçekten donanım kullanılmadan bu özellikleri kullanmanız teknik olarak mümkün değil. Neyse daniel k. bunları açabildiğine göre bir şekilde tekrardan Microsoftun devre dışı bıraktığı ses kartının işlemcisini tekrardan işleme aldırdığını düşünüyorum.

Umarım öyledir.

Yalnız sizden ricam bunu ayrıntılı ve bu sürücüleride bizimle paylaşır mısınız?

Benim ses kartım X-fi Gamer. Yani gerçek X-Fi işlemcisi barındırıyor fakat win 7'den beri ses kartımı kullanamaz oldum.

Polemik değil çözüm istiyorum. Konu biraz ağır bir konu.

Konu hakkında bilgisi olmayan ergen ve ergen zihniyetliler lütfen ama lütfen gereksiz aptal cahil cevaplar yazmasın.

Çözümü varsa yaz kardeşim yoksa işine bak takıl.

Bak senin dediğin şey direct sound desteğinin kaldırılması.

Benim dediğim şey daniel k nın yazılımda kapalı özellikleri açması. Dac desteklemesine rağmen daha pahalı dac lara yönlendirebilmek için yapılan ticari hileydi creative'ninki.

Bir kişi oturup nasıl directsound desteğini yazsın? Akıl var mantık var.

Az buçuk bilginizle beni düzeltmeye kalkıp kendinizi güldürmeyin lütfen.

• Daniel k. Mevzuda hikayeymiş zaten.

Siz beni anlamadınız. Kimsenin oturup DS yazmasının imkanı yok zaten bunu kast etmedim. Demek istediğim acaba Daniel k. ses kartının işlemcisine ulaşıp ulaşamadığı fakat o konuda çok şüpheli imiş.

Şöyle düşünün her ne olursa olsu bu tip özellikler bilgisayarın işlemcisiyle olacak şeyler değil. DOğrudan ses kartının işlemcisine bağlılar. Yani aslında donanımsal fiziki bir özellik. Salt sadece donanımsal olarak çalışamaz tabi ki yazılım desteği de şart.

Şunu anlamıyorum, Win 7 ses kartının işlemcisini egale etti, yani onu saf dışı bırakıp bilgisayarın işlemcisini onun yapacağı işlemleri aldırdı.

Anlayacağınız gerçekte ses kartının işlemcisi çalışmıyor. teee çok uzun süreler önce daniel k. efsanesi vardı aklımda kalan. Güya onun sürücüleriyle tekrar ses kartının işlemcisini aktif etmek mümkün oluyormuş. Fakat onu da araştırınca pek aslı astarı yokmuş.

İşte bu yüzden bu tip özellikleri kullanamıyoruz. Yani işletim sistemi donanımsal desteğe izin vermiyor ki bu destekle çalışan özellikler layıkıyla çalışsın.

Ama sizinki anladığım kadarıyla yazılımsal çözüm. Bilgisayar işlemcisine uygun programlar yükleyerek her türlü donanımsal yapıyı simüle edebilirsiniz fakat asla gerçek bir donanımsal yapının yerini tutamaz.

Tüm demek istediğim bu. Creative ses kartı işlemcileri devre dışı bırakılınca, kendi ses kartı işlemcilerinin yazılımlarını bilgisayar işlemcisine simüle ederek kotarmaya çalışıyor. Creative'in yazılımı önce bilgisayarınızda uygun kendi üretimi ses kartı işlemcisi olup olmadığını kontrol ediyor. Varsa program kurulup bilgisayar işlemcisi üzerinden sesleri sanki x-fi ses işlemcisi işliyormuşcasına işliyor.

Fakat asla X-fi'nin yerini tutamaz.

Sizin farklı düşünceniz veya benim atladığım bir nokta varsa aydınlatın.

Hatta donanım ve simülasyon arasındaki farkı anlayabilmek için birde xp'de X-fi 'yi dinlemenizi tavsiye ederim.

Fakat benim bildiğim bunlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.