Şimdi Ara

Yıldızlar Liginde(Seri B) Savunma Olayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, uzun süredir forumdayım basket bölümüne ilk defa konu açacağım. 97'liyim bu arada bunu da ifşa edeyim burası konu dışı değil sorun olmaz. Arkadaşlar benim boyum 196 kilomda 88. 48 numara giyiyorum ve Allaha şükür hormon vs problemlerim yok. Seri B'deki takimim ile bu sene akreditasyon'dan Türkiye Şamp. gitmeyi hedefliyoruz kadro sağlam. Ben hücumda 4 oynuyorum savunma da 5 haliyle 2-3 zone 'da ortadayım fakat man to man'de uzun savunurken sıkıntı yaşıyorum biraz undersized kaliyorum fakat ayak çabukluğum sayesinde 1-3 numarları daha iyi savunuyorum kollar da uzun olunca. Şimdi sormak istediğim şey şu, ben post-up savunmamı veya zone'da ortada yaptığım savunmayı nasil bir ust seviyeye cekerim?

not : hücum et savunmayi bosver diyenler icin : takimin digeri uzunu post-up'ta canavar gibi ben ise topsuz oyunda daha iyiyim basketbol zekam ust seviyede zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bi kere adam adama savunmada savunduğun adamı topla buluşacağı zaman ne kadar potadan uzak tutarsan o kadar iyi bunu unutma. Bunun için gerekli olan şeyleri kendin yapacaksın artık kilo alır güçlenir misin naparsın bilmem. Alan savunmasında da ortada olduğun için savunmayı sen yöneteceksin, yani sürekli konuşacaksın ve arkadaşlarını uyaracaksın savunmada. Temel olarak önemli olanlar bunlar, onun dışında gerisi senin genel oyun bilgine basketbol yeteneğine kalmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: T.Kaya

Bi kere adam adama savunmada savunduğun adamı topla buluşacağı zaman ne kadar potadan uzak tutarsan o kadar iyi bunu unutma. Bunun için gerekli olan şeyleri kendin yapacaksın artık kilo alır güçlenir misin naparsın bilmem. Alan savunmasında da ortada olduğun için savunmayı sen yöneteceksin, yani sürekli konuşacaksın ve arkadaşlarını uyaracaksın savunmada. Temel olarak önemli olanlar bunlar, onun dışında gerisi senin genel oyun bilgine basketbol yeteneğine kalmış.

teşekkürler hocam dikkate alacağım

• Antrenörsüz mü gideceksiniz Türkiye şampiyonasına?Sorsana hocalarına , cık cık...
  • Hakemler gitmenize izin vermez merak etme. Ama hayal kurmak iyidir,hayallerinin pesinden git

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vaypcnet

Antrenörsüz mü gideceksiniz Türkiye şampiyonasına?Sorsana hocalarına , cık cık...

ne demek istedin

• "Seni çalıştıran antrenörün söyleyecekleri ; seni hayatında hiç görmemiş kaç yaşında olduğu , ne kadar basketbol bildiği belirsiz kişilerin tavsiyelerinden daha faydalı olur" diyorum genç , neyini anlamadın?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Git koçuna sor işte.

• quote:

"Seni çalıştıran antrenörün söyleyecekleri ; seni hayatında hiç görmemiş kaç yaşında olduğu , ne kadar basketbol bildiği belirsiz kişilerin tavsiyelerinden daha faydalı olur" diyorum genç , neyini anlamadın?

hocam öyle desene zaten koçum ile bunları konuşuyoruz o da sizin dediklerini dedi ama bu bolumde de bilgili ve degerli insanlar var onlara da danismak istedim

• Var tabiiki orası muhakkak da o insanlar seni hiç tanımadılar,görmediler onların söylediklerini hocaların zaten her gün söylüyorlar sana.Sen genel değil de özel tavsiyeler istiyorsan yine seninle devamlı çalışan hocalarından görüş almalısın.O görüşleri de yazarsın ve fikir alışverişinde bulunursun burada , en mantıklısıdır.
  • quote:

Var tabiiki orası muhakkak da o insanlar seni hiç tanımadılar,görmediler onların söylediklerini hocaların zaten her gün söylüyorlar sana.Sen genel değil de özel tavsiyeler istiyorsan yine seninle devamlı çalışan hocalarından görüş almalısın.O görüşleri de yazarsın ve fikir alışverişinde bulunursun burada , en mantıklısıdır.

tamam hocam eyvallah saolasin. sezon 15 eylul de basliyor insallah gelismeleri burdan yazarim ve insallah hedeflerimize ulasiriz takimca

• lig 15 eylülde mi yaw ben sonuna dogru diye biliyodum çok iyi olmuş valla
  • Hangi sehir hangi kuluptesin ? 97 limisin

• quote:

Orijinalden alıntı: Angry Again

Merhaba arkadaşlar, uzun süredir forumdayım basket bölümüne ilk defa konu açacağım. 97'liyim bu arada bunu da ifşa edeyim burası konu dışı değil sorun olmaz. Arkadaşlar benim boyum 196 kilomda 88. 48 numara giyiyorum ve Allaha şükür hormon vs problemlerim yok. Seri B'deki takimim ile bu sene akreditasyon'dan Türkiye Şamp. gitmeyi hedefliyoruz kadro sağlam. Ben hücumda 4 oynuyorum savunma da 5 haliyle 2-3 zone 'da ortadayım fakat man to man'de uzun savunurken sıkıntı yaşıyorum biraz undersized kaliyorum fakat ayak çabukluğum sayesinde 1-3 numarları daha iyi savunuyorum kollar da uzun olunca. Şimdi sormak istediğim şey şu, ben post-up savunmamı veya zone'da ortada yaptığım savunmayı nasil bir ust seviyeye cekerim?

not : hücum et savunmayi bosver diyenler icin : takimin digeri uzunu post-up'ta canavar gibi ben ise topsuz oyunda daha iyiyim basketbol zekam ust seviyede zaten.

post savunmasında mutlaka yapman gerekenler;
    1-Kolları indirme.
    2-post up yapan adamı savunurken mutlaka bir bacağın adamın bacakları arasında diğer arkada olsun.
    3-Fake i yediysen adamı indir.sert atamıyacağı şekilde foul yap.
    4-EN ÖNEMLİSİ rakip topu yere vurduğu anda içine gir.yani yaklaş çok çok yaklaş burdan tam anlatamadım ama kısaca rakibinin adımlamaya başlamasına izin verme.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.