Bildirim
Yıldız çevre mühendisliği yazılır mı?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
çevre mühendisi : işsiz mühendisi
-
Ona bakarsan tüm mühendislikler için aynısı geçerli. Ben kendimi geliştireceğimi, üni hayatımı boş geçirmeyeceğimi biliyorum. Aklı başında birileri yazarsa sevinirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Up
Ben de marmara ve yıldız arasında gidip geliyorum. Marmara'nın ingilizce olması cezbediyor.
Okuyanlar bilgilendirirse sevinirim -
ben de odtu cevre yazacagim fakat cevre konusunda aydinlatici hicbir bilgi bulamadim. takipteyim
up -
artı olarak hacettepe çevre müh. nin eğitimi nasıldır ben de onu sorayım -
İsteyenler toplandık ama bilgilendiren yok
Mühendislik teknikte en iyisidir mantığındayım yıldızında kalitesi ortada. Marmarada iyi diyorlar ama ingilizce olmasından biraz muallaktayım. İngilizceyi kursla da hallederim çünkü.
Ben biraz da erasmus düşündüğüm için Marmara sıcak geliyor bana. Tabii Yıldız'ın da teknik olması ayrı bir unsur
Koskoca Donanım Haber'de bir tane çevre okuyan yok mu -
Çevreniz geniş ise gidin
Up
up
Up
Zamanında çok büyük ön yargı ile başlayıp, kırık obp ile tekrar hazırlanıp pek bi şey yapamadığım ve şimdilerde sevdiğim bölümüm ve okulum.
Ytü çevre müh 2. Sınıf bitti. Hocalarımız gayet iyi ve hepsiyle iyi iletişim kuruyoruz, kibirli olan, öğrenci düşmanı olan hiçbir hocaya rastgelmedim.
Laboratuvarlarımız gayet donanımlı, hocalar mesleki açıdan çok aktif ve meraklılar. (Ytü çevre müh bakteriden elektrik ürettiler haberine bakın)
Okulun kampüsü büyük, her şey elinizin altında. Okul içi ulaşım ringlerle ve okul içine giren otobüslerle sağlanıyor (85c, 41at)
Okulun önünde metro durağı var, anadolu yakasının en ücra köşesinden 1 saat 15 dakikada ulaşıyorum. Metrobüsle cevizlibağ durağında indiğinizde de okulun ringleri, 41at ve 85c ile okula 5-10 dakikada gelebiliyorsunuz.
Çevre mühendisliğinin ders programı cem.yildiz.edu.tr'de var her dersin içeriği anlatılıyor. Genel anlamda kimya ve inşaat dersleri ağırlıktadır. Çevre mühendisliğinin adı sevecen olabilir ve size sözel derslerin ağırlıkta olduğu bir alan gibi gelebilir ancak böyle bir yanılgıya düşmeyin. Çevre mühendisliği de inşaat gibi makine gibi bir mühendislik dalıdır. Dersleri sayısal ağırlıktadır ve YTÜ'de çalışmadan rahat rahat bu dersleri geçemezsiniz; emek vermeniz gerekir. Çevre mühendislerinin en çok ilgilendiği konular içme suyu ve atıksu arıtımı, arıtma tesislerinin tasarımı, su temini-şehre suyun iletimi-bu iletim sistemlerinin tasarımı ve hesaplamaları, hava kirliliği-kontrolü ve kontrol sistemlerinin tasarımı vb... (Park bahçe düzenlemesi gibi konularla hiçbir alakamız yok!) Çevre mühendisleri, belediyeciliğin hemen her alanında görev alabiliyorlar. İSKİ özellikle çevre mühendisliğinin tam anlamıyla uygulama alanı olan bir kurum, bünyesinde de oldukça fazla çevre mühendisi barındırıyor.
Yaz stajlarımız var 30 iş günü çevre laboratuvarı veya çevresel etki değerlendirmesi yapan bir büroda staj ve 30 iş günü de şantiye/ofis/işletme stajı.
ingilizce konusuna gelirsek %30 ingilizcedir bölüm. (Hazırlığı var, eğer eylül başı yapılan sınavı atlarsanız sizin kârınıza olur), 155 kredilik dersin 46'sını ingilizce okumak zorundasınız.
Kısacası çevre mühendisliği düşünüyorsanız Ytü bu konuda gayet iyi bir okul. Kimyaya, analiz-deney yapmaya, çevre sorunlarına ve çözümlerine merakınız varsa ve sıralamanız bu banttaysa yazabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eesti -- 15 Ağustos 2017; 12:42:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
benim ablam çevre müh mezunudur. derslerini çok yakından bilirim bitirme tezini birlikte hazırladık insaat fakultesinde olmasına rağmen biraz sözel kaçıyor dersleri ablamı zorlayan bi difdenkti onda da herkes bocalıyor. imzası değerli mühendisliklerden biri. en sevdiğiniz kelime atıksu deşarjı olacak :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legal tender -- 2 Temmuz 2015; 23:03:08 > -
Peki denildiği gibi iş bulma olanağı az mıdır? Kpss alımları az deniliyor fakat özelde iyi bir iş bulunamaz mı? Ytü iyi bir üniversite sonuçta iş bulmada sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum ama söylenenler de ortada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visneliturta -- 3 Temmuz 2015; 2:45:55 >
Kpss alımları belli olmuyor hiç. 2014 yılında geçmiş yıllara göre daha çok çevre mühendisi alındı mesela. İhtiyaca göre yani. Ama kamuda daha rahat şartlarda daha iyi iş bulunabileceği düşüncesindeyim. Sonuçta direkt olarak bizle alakalı "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı" var.
Onun dışında özel sektörde de iş imkanı tabi ki var. Söylenenlere kulak asarsan Boğaziçi elektrik-elektronik müh. mezunları dışında bütün mühendisler işsiz kalacak.
Kariyer, yenibiris gibi sitelerde çevre mühendisi ilanlarına ve işe alım şartlarına bakabilirsin. Buradan YTÜ Çevre Müh. seçerek mezunlarının hangi sektörlere dağıldığını görebilirsin.
Benzer içerikler
- liseli telegram
- polinom olma şartı
- limit tyt türkçe el kitabı pdf
- sınav stresi için ilaç
- dy/dx nedir
- telegram indirim
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X