Şimdi Ara

Yıldız Bilgisayar mı, Bilkent Ctis mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, ygs sıralamam 8800, lys sıralamam ise 17000. bilişime ilgim var ve bu iki bölüm arasında kararsız kaldım. bilgisayar mühendisliği hep daha çok övülüyor ama diğer yandan da bilkent adı ve vereceği burs... kararsız kaldım. siz hangisini önerirsiniz?

• kimsenin yorumu yok mu? up up up
  • bilkentin adı var bir kere ama senin için alacağın ders daha önemli eğer bölüme bakarak tercih yap ama üniversiteyi göz ardı etme sakın
  • haklısın ama bu iki bölüm dersleri hakkında ne tür farklar var bir türlü bulamadım. bir de bilkentin yüksekokul olması düşündürüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: balotelsizim

Merhaba, ygs sıralamam 8800, lys sıralamam ise 17000. bilişime ilgim var ve bu iki bölüm arasında kararsız kaldım. bilgisayar mühendisliği hep daha çok övülüyor ama diğer yandan da bilkent adı ve vereceği burs... kararsız kaldım. siz hangisini önerirsiniz?

Yıldızdaki bilgisayar müh. değişebilecek bir bölüm deil diye düşünüyorum ctıs
  • nedenleriyle açıklayabilir misin
  • istersen bahçeşehir yazılım müh. bi araştır ctis e cok iyi bi alternatif
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik mi iktisat mı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • elbette bilkent ctis
  • yani bilkent ctis yazmayayım mı diyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: balotelsizim

yani bilkent ctis yazmayayım mı diyorsun?

yaz diyorum kötü yanı mı var millet bilkent/odtü bilg. için 2./3. seneye kalıyor
  • bilkent yazmak istiyorum ben de ama yüksekokul oluşu ve mühendis ünvanının verilmemesi düşündürüyor
  • teşekkürler :) fakat yazılım müh.liğinin ctis le kıyasla farkları neler, bir de bilkent ismi bahçeşehir den çok daha üstün bir isim olması düşündürüyor yine..
  • başka yorumu olan yok mudur
  • birinde it(ayti :D )'ci olucan. digerinde muhendis. yildiz teknk diyorum ben. ders programlarini bilmiyorum ama bilgisayar muhendisi daha derinlemesine ogrenir teorik olarak. Oturup sabahtan aksama kadar kod yazmak icin okunmaz. :D
  • arkadaşım yıldız bilg müh ile bilkent ctis arasında dağlar kadar fark var her bakımdan.
    eğitim olarak mühendislikte daha derinden öğrenirsin . ctis'de, sitelerinde de yazdığı üzere pratik ve uygulama üzerine öğrenirsin.
    birinde mühendis ünvanın olur diğerinde olmaz.
    bilg müh olucam diyosan marmarayı da yazabilirsin ingilizcedir hem.
  • yazılımcı olmak istiyorsan bilkent ctis okumanı tavsiye ederim.bilgisayar mühendisliği bölümlerinde çok fazla donanımla ilgili dersler var.eğer sistem mühendisi olarak çalışmayı düşünmüyorsan gelecekte çok fazla işine yaramayacak.
    bu derslerin yerine yazılım ağırlıklı dersler okursun diğerinde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali75

yazılımcı olmak istiyorsan bilkent ctis okumanı tavsiye ederim.bilgisayar mühendisliği bölümlerinde çok fazla donanımla ilgili dersler var.eğer sistem mühendisi olarak çalışmayı düşünmüyorsan gelecekte çok fazla işine yaramayacak.
    bu derslerin yerine yazılım ağırlıklı dersler okursun diğerinde...

Yıldız mezunları sistemci mi hep ?? Yanlış biliyosunuz yanlış yönlendirmeyin insanları . Bilkentte yazılıma yönelik öğrenebilir fakat unvanı olmaz . Yıldızda da yazılım olarak kendini geliştirebilir , elektronik ağırlık olabilir doğru birden fazla ders var ama bilgisayar muhendisi adam çıkınca direkt sistemci olmaz . Genelde cogu yazilimci olarak çalışır .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilkent. Su günlerde etiket herşeyden önce gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarhero111 -- 2 Ağustos 2012; 12:15:08 >
  • bilgisayar mühendisliği ile yazılım mühendisliği aynı şey olsaydı, yazılım mühendisliği diye bir bölüm olmazdı heralde.bilgisayar mühendisleri yazılımcı olarak çalışabilirler tabii, ancak yazılım derslerinin ağırlıklı olarak okutulduğu bölümler varken bu bölümlerin tercih edilmesi daha mantıklı.sabit fikirli olmamak lazım, iyi araştırıp yorum yapmak lazım...
  • Yazılım mühendisliğinden bahsetmiyoruz farkindaysaniz , ctis den bahsediyoruz . Doğru iyi araştırmak lazım ...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.