Şimdi Ara

Yılbaşını niye kutluyorlar?Saçmalık (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    o bahsettiğin ateş üstünden atlama NEVRUZ dur , hıdırellez değil.
    Tam emin olmamakla birlikte NEVRUZ bayramı, alevilerin diye biliyorum.

@okko
    Eğlenmesini bilmeyen bir cahil topluluğu, ortalık yerde içip içip millete sarkıntılık yapacak,
    ve bunu tüm dünyada "işte Türkler bu" yansıması ile göstereceklerse ve birileri de buna engel olmuşsa sen hangi akılla buna yobazlık dersin yaaaa.
    asıl yobaz sadece kendini düşünüp varsa yoksa eğlenmek diyenlerdir bana göre.
    millet dağda kırılıyor sen eğlence peşindesin.. tabi senin tuzun kuru, keyfin yerinde, eğlenirsin tabi.

@absolut.
    noel kutlamak ayrıdır yılbaşı kutlamak ayrıdır.
    bizim kültürümüzde noel baba yok.
    oysa kendini kültürlü sanan insanlar yılbaşında noel baba oluyorlar.
    yaa adı üstünde NOEL baba... git noel de kutlasana...
    böyle salakları bana savunmayın...

yılbaşını nasıl kutlarsın:
    zaten tüm TV kanallarında eğlence programları düzenleniyor. alırsın yiyeceğini içeceğini, 3-5 de arkadaşını, oturur tv karşısında eğlenirsin evinde.
    ama aşırıya kaçmanın hiçbir şekilde savunması olamaz... bana bunu "özgürlük, vs." adı altında savunmayın.

• @okko
    Eğlenmesini bilmeyen bir cahil topluluğu, ortalık yerde içip içip millete sarkıntılık yapacak,
    ve bunu tüm dünyada "işte Türkler bu" yansıması ile göstereceklerse ve birileri de buna engel olmuşsa sen hangi akılla buna yobazlık dersin yaaaa.
    asıl yobaz sadece kendini düşünüp varsa yoksa eğlenmek diyenlerdir bana göre.
    millet dağda kırılıyor sen eğlence peşindesin.. tabi senin tuzun kuru, keyfin yerinde, eğlenirsin tabi.

bunları yazarken senin bende daha yobaz olduğun belli bana duygu sömürüsü yapmna iş siyasete girer bende bir azeri göçmeni doğulu olarak senden daha iyi biliyorum inanarın neler yaşadığını peki neden öyleler çünkü batıya yapılan yatırımın yarısı doğuya yapılmıyo bu ülkede o yüZDEN DOStum bırak enazından eğlenebilen insanlar eğlensin ben yılbaşını öğrenci evimde ders çalışarak geçiricem mesela benim yeirme sen eğlen en azındna şu ülkede birileri eğlensin diğerleri onlara bakarakta mutlu olurlar tabiki yapılan sarkıntılık olayları i insanların kendilerini içkiye vermeleri bencede yanlış bunları savunmuyorum zaten ben.

• quote:

Orjinalden alıntı: shadow_shooter

quote:

Orjinalden alıntı: LongestJourney

Dünya'nın 365 döndükten sonra yeni bir yıla girmesinin yada Hz. İsa'nın 2008. yaşını niye kutluyoruz ki?Ne özelliği var yani alt tarafı tatil.Yok karmış, çam ağacıymış.Cam ağacı alıp süsleyince ne oluyor, ne işinize yarıyor?Tüh, Taksim'deki kutlamalar da iptal olmuş.Desenize göremeyeceğiz yapılan tacizleri, alkolikleri, magandaları ve diğer tüm pislikleri .Şimdi muhtemelen yılbaşını kutlayan kişilerden birisi gelir konuyu saptıran bir mesaj atar gider.

İsa'nın doğumgünü 24 Aralık gecesi kutlanan ve "Noel" adı verilen ayrı bir dilim. Yılbaşı ise sadece insanların umutları nedeniyle kutladıkları bir dönem. O yıl kötü geçtiyse bittiğine seviniliyori yeni yılda herşeyin daha iyi olacağına inanılıyor. Tabii hiç bir zaman mükemmel bir yıl geçirmek mümkün olmadığından bir sonraki yıl aynı sahne tekrarlanıyor. Tamamen psikolojik bir durum. İsteyen kutlasın istemeyen kutlamasın.

konuyu açan arkadaşta doğru söylüyor sende doğruyu söylüyon.....

• bunuda öğren bari climanjaro

Nevruz, Türk dünyasının kuzeyinden güneyine, batısından doğusuna kadar uzanan engin coğrafyada yaşayan toplulukların pek çoğu tarafından yaygın olarak kutlanan bahar bayramıdır. Bütün bayramların dinî ve millî bir inanıştan, o toplumu ilgilendiren ortak bir hatıradan, geleneklerden, duygulardan ve tabiatın insanlara tesir eden bir olayından doğduğuna inanılır.

yanibir alevi bayramı değildir nevruz nevruz din meshep ayırt etmez ayrımcılık yapmaz nevruz bir bahar bayramıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: okko

bunuda öğren bari climanjaro

Nevruz, Türk dünyasının kuzeyinden güneyine, batısından doğusuna kadar uzanan engin coğrafyada yaşayan toplulukların pek çoğu tarafından yaygın olarak kutlanan bahar bayramıdır. Bütün bayramların dinî ve millî bir inanıştan, o toplumu ilgilendiren ortak bir hatıradan, geleneklerden, duygulardan ve tabiatın insanlara tesir eden bir olayından doğduğuna inanılır.

yanibir alevi bayramı değildir nevruz nevruz din meshep ayırt etmez ayrımcılık yapmaz nevruz bir bahar bayramıdır.

bilgi için teşekkürler.
    ben hiç araştırmadım NEVRUZ'u, sadece bir ara duymuştum öyle kaldı.
    zaten yazımda da belirttim emin değilim diye.

doğuya yatrım yapılmıyor diyorsun da kim yatırım yapar ki terörün olduğu yere.
    özal denedi olmadı. GAP projesi (Güneydoğu Anadolu Projesi) bi işe yaramadı. Az mı para akmıştı o zaman..
    Şu an bile RTE iş adamlarına çok az vergi karşılığında gidin doğua fabrikalar kurun diyor.
    ama yine de yanaşan yok.

• quote:

@absolut.
    noel kutlamak ayrıdır yılbaşı kutlamak ayrıdır.
    bizim kültürümüzde noel baba yok.
    oysa kendini kültürlü sanan insanlar yılbaşında noel baba oluyorlar.
    yaa adı üstünde NOEL baba... git noel de kutlasana...
    böyle salakları bana savunmayın...

Arkadaşım,yarım saattir ben ne diyorum?

Noel ayrı yılbaşı ayrı demiyor muyum üstüne basa basa?Önceki mesajlarıma bak.

Yılbaşında Noel baba olarak gezenlere cahil demiyor muyum?

Ne demek git Noelde kutlasana?Sen yarım sattir benim yazdıklarımdan bir halt anlamamışsın...
    Ben burada Noelden bahsetmiyorum,Hristiyan değilim beni alakadar etmiyor,Noel umrumda bile değil.Ben evrensel bir bayram günü olan Yılbaşından bahsediyorum.
    Ayrıca bana Noelin ne olduğunu yılbaşının ne olduğunu anlatmaya kalkmayın,11 yıl Almanya'da kaldım ve derinlemesine Noel'in ne anlama geldiğini biliyorum.Ama millet halen yılbaşı ile bir tutuyor.

Neyse ben çıkıyorum,akşama devam ederiz.

• sanane kutlayan kutlar kutluyan sana niye kutlamıyosun diye soruyormu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ayhan Arslan
    sanane kutlayan kutlar kutluyan sana niye kutlamıyosun diye soruyormu ?

sormuyor ama kutlamayınca bizleri YOBAZ, Gerici, cahil, çağdışı, vs diye görüp öyle gösteriyor etrafa.
    böyle yapmaz zaten sallamayacam, çok da umrumda gitsin kutlasın.
    Hatta adam gibi kutlayanlara da lafımız yok.
    bizim laf ettiğimiz konu dozunu kaçırıp rezillik yaratanlara.
    bir de utanmadan bu rezilliği normal gibi göstermeye çalışıyorlar.

senin vicdanın el veriyormu bu sarkıntılık ve rezillik görüntülerin dünya kanallarında yayınlanıp da "işte Türkler bu" denmesine.

vicdanın el veriyorsa istediğin gibi kutla. sana lafım yok.

bir ekleme:
    Brezilya'da gerek Rio gerek yılbaşı kutlmalarında kıçı başı açık kadınlar sokakta yürüyüp gösteri yapıyor, orda bile sarkıntılık bizim burdaki gibi yok.
    demek ki fesatlık ve kötülük bizim insanımızın içinde ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 27 Aralık 2007; 12:19:14 >

• yılbaşını abartmayı doğru bulmuyorum. hani bu taksimde kızılayda yapılan eğlenceler felan saçma geliyor. çam ağaçlarıydı noel baba kostümlü adamlardı bunlar saçma geliyor. yeni yıldır aile toplanır bir yemek yenilir sohbet edilir ve yeni yıla insan ailesi ile girer.böyle bir gün olarak kutlayacaksak eyvallah ama "christmas" tadında geçireceksek yılın son gününü bence hiç olmasın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fenerlee_1907

yılbaşını abartmayı doğru bulmuyorum. hani bu taksimde kızılayda yapılan eğlenceler felan saçma geliyor. çam ağaçlarıydı noel baba kostümlü adamlardı bunlar saçma geliyor. yeni yıldır aile toplanır bir yemek yenilir sohbet edilir ve yeni yıla insan ailesi ile girer.böyle bir gün olarak kutlayacaksak eyvallah ama "christmas" tadında geçireceksek yılın son gününü bence hiç olmasın.

Çok şükür ki anlayan biri çıktı...
    bu şekilde kutlamaya kimsenin karşı çıkacağını sanmıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro

quote:

sanane kutlayan kutlar kutluyan sana niye kutlamıyosun diye soruyormu ?

sormuyor ama kutlamayınca bizleri YOBAZ, Gerici, cahil, çağdışı, vs diye görüp öyle gösteriyor etrafa.
    böyle yapmaz zaten sallamayacam, çok da umrumda gitsin kutlasın.
    Hatta adam gibi kutlayanlara da lafımız yok.
    bizim laf ettiğimiz konu dozunu kaçırıp rezillik yaratanlara.
    bir de utanmadan bu rezilliği normal gibi göstermeye çalışıyorlar.

senin vicdanın el veriyormu bu sarkıntılık ve rezillik görüntülerin dünya kanallarında yayınlanıp da "işte Türkler bu" denmesine.

vicdanın el veriyorsa istediğin gibi kutla. sana lafım yok.

bir ekleme:
    Brezilya'da gerek Rio gerek yılbaşı kutlmalarında kıçı başı açık kadınlar sokakta yürüyüp gösteri yapıyor, orda bile sarkıntılık bizim burdaki gibi yok.
    demek ki fesatlık ve kötülük bizim insanımızın içinde ....

ben hacısınında tecavüzcüsünü gördüm şıhınında gel seni iyi edeceğim diyip ırzına geçenide, bu tamamiyle insanın içinde dinle veya herhangi birşeyle bağdaştırılamaz insanların inançları vardır ve bu sadece kendisini ilgilendir "vay efendim siz niye kutluyorsunuz, münafıksınız ,dinsizsiniz" demenin müslümanlıkta ne kadar büyük bir günah olduğunu bu yorumları yapan arkadaşlarımız madem dinlerine çok bağlılarsa bilmeliler

• quote:

"vay efendim siz niye kutluyorsunuz, münafıksınız ,dinsizsiniz" demenin müslümanlıkta ne kadar büyük bir günah olduğunu bu yorumları yapan arkadaşlarımız madem dinlerine çok bağlılarsa bilmeliler

biz öyle bişey yazdık mı?
    kutlayana lafımız yok bunu tekrar tekrar yazmaya gerek yok.
    sadece BİZLER NASIL KUTLAYACAĞIMIZI BİLMİYORUZ....
    olay bundan ibaret.
    aşırıya kaçtığımız için iptal edilmiş kutlamalar.
    doğda asker kırılırken senin çılgınlar gibi eğlenmen yanlış...
    adam gibi git evinde eğlen. zaten her kanalda eğlence programları olacak.

bu kutlamaya her zaman varız, hatta biz de kutlarız bu şekilde.
    ama yılbaşında noel baba kıyafeti giyip hristiyanmış gibi kutlamak (hristiyanlar kutlasın bu şekilde lafım onlara değil) bana saçma ve yanlış geliyor.
    zaten noel baba kıyafeti noel de giyilir yılbaşında değil. daha bunu bile bilmiyor halkımız.

sizler elalemin OLMAYAN noel babasını örnek alacağını, elaleme bizlerin VAROLAN Narsreddin Hoca'sını örnek aldırın da alnınızdan öpeyim sizi.

• quote:

Orjinalden alıntı: WESTSİDE

ya bız herseye varız
    hepımız ermenıyız
    hepımız hrıstıyanız

yanı yerıne gore yılbası gcesı hrıstıyan oluruz kutlar bı gun sonrada musluman

ıyıce yabancılastırılıyoruz
    bayramı bılle kutlayamazken
    nese kım ne yaparsa yapsın

ne alaka
  • quote:

quote:

"vay efendim siz niye kutluyorsunuz, münafıksınız ,dinsizsiniz" demenin müslümanlıkta ne kadar büyük bir günah olduğunu bu yorumları yapan arkadaşlarımız madem dinlerine çok bağlılarsa bilmeliler

biz öyle bişey yazdık mı?
    kutlayana lafımız yok bunu tekrar tekrar yazmaya gerek yok.
    sadece BİZLER NASIL KUTLAYACAĞIMIZI BİLMİYORUZ....
    olay bundan ibaret.
    aşırıya kaçtığımız için iptal edilmiş kutlamalar.
    doğda asker kırılırken senin çılgınlar gibi eğlenmen yanlış...
    adam gibi git evinde eğlen. zaten her kanalda eğlence programları olacak.

bu kutlamaya her zaman varız, hatta biz de kutlarız bu şekilde.
    ama yılbaşında noel baba kıyafeti giyip hristiyanmış gibi kutlamak (hristiyanlar kutlasın bu şekilde lafım onlara değil) bana saçma ve yanlış geliyor.
    zaten noel baba kıyafeti noel de giyilir yılbaşında değil. daha bunu bile bilmiyor halkımız.

sizler elalemin OLMAYAN noel babasını örnek alacağını, elaleme bizlerin VAROLAN Narsreddin Hoca'sını örnek aldırın da alnınızdan öpeyim sizi.

sen her mesajında konuyu acayip acayip yerlere getiriyosun...
    Dagdaki askerler, Nasrettin hoca falan.. ne alaka yılbaşıyla??
    Bukadar ciddiye almayın yılbaşı kutlamalarını.. Bırakın isteyen 1 günlüğüne noel baba olsun hediye dagıtsın, isteyen Nasrettin hoca olup hediye dagıtsın..

• Çok fazla abartmaya gerek yok.
    Yeni bir yıl yeni bir heyecan demektir.
    Ha kutlanmasa ne olur?Hiçbir şey olmaz.
    İsteyen kutlar isteyen kutlamaz.
    Ama yılbaşını noele bağlayanlara gerçekten şaşırıyorum.
    Bu sadece aralarındaki 1 haftalık süreden kaynaklanıyor.
    Yılbaşlarında bazu şehirlerimizin meydanlarında eğlence diye sergilenen rezilliklere ben de karşıyım.
    Ama bu eğlenmeyi bilmemezlikten kaynaklanıyor.
    Ama ailece beraber yenen bir yemek ardından tv izlemek çeşitli oyunlar oynamak benim için en güzel yılbaşı eğlencesidir.Şimdi aklıma getirdiniz bu yılbaşı 24 saat nöbetdeyim.
  • quote:

@absolut
    daha bayram ile kutlamanın arsındaki farkı bilmiyorsun.
    ayrıca ben arkdaşı afaroz etmedim, kendisi Vacib in ne olduğunu bile bilmiyor.
    bilmediği hakkında yorum yapıyor. ben ona kızıyorum.

şimdi bizler Türk'üz, aynı zamanda Müslümanız (farklı dinler de var Türklerde ama onları şu an katmıyorum)
    Ne Atamızın kurduğu Türklük de böyle bir kutlama veya bayram var ne de dinimizde?

19 Mayıs
    23 Nisan
    30 Ağustos
    vs. Bunlar bayramdır...

24 Kasım Öğretmenler günü bir Kutlamadır.

Bunlar, kurucumuz Ulu Önder tarafından belirlenmiş ve HALKIM KUTLASIN diye yapılmış.

dinimize bakıyorum,
    Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı diye iki bayram vermiş.
    Regaip kandili, Mir-aç kandili, Beraat kandili, Mevlid kandili diye de kutlamalar vermiş.
    Tabii biz bu kutlamaları ibadetle yapıyoruz.

Ben ne dinimizde ne de kurucumuzda YILBAŞI diye bir bayram veya kutlama göremiyorum.
    Siz hangi kurucunuzun bayramı olan yılbaşını kutluyorsunuz merak ettim.

Hey Allah'ım mesaja bak.

Sen yılbaşını bayram diye sayıyorsan senin sorunun arkadaşım.Biz kutlama olarak sayıyoruz.Anneler günü,babalar günü,doğum günü vs.Bunlarıda demiş mi Atatürk kutlayın diye?Sen onlarıda kutlamıyorsundur.Daha bayram ile özel gün arasındaki farkı çözememişsin anlaşılan.İsteyen istediği günü kutlar,siz kutlamayıp hoşlanmıyorsunuz diye başka kutlayanları eleştirmek ancak kendi utancınızı gizlemek isistediğindendir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farabî -- 27 Aralık 2007; 10:58:34 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.