Şimdi Ara

Yılbaşını niye kutluyorlar?Saçmalık (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

HZ.ISA'NIN DOĞUM GÜNÜ (HRİSTİYANLARA GÖRE) 24 ARALIK,VE BUNU NOEL ADINDA BİR BAYRAM İLE KUTLUYORLAR.BU BAYRAM DÜN SONA ERDİ

YILBAŞININ ISE HRİSTİYANLARLA A.L.A.K.A.S.I YOK!

Yılbaşı tüm dünyada vardır,yeni yılın gelişini kutlamak amacıyla.

Yılda bir bi kutlama yapılmasında ne sakınca görüyorsunuz anlamıyorum.

Bilmediğiniz konular hakkında lütfen sallamayın.
  • Her ayın 1 inde de kutlama yapalım.
    koskoca bir ay bitiyor...
    madem yeni bir olayı kutluyoruz o halde her ayın 1inde de kutlama yapalım... ee kötü giden bir ay bitti ve yeni, taze bir ay geliyor
    tabii bu ayla birlikte aylık maaş da geliyor.
    işte size kutlamak için çok güzel bahane.... para geliyor yeni ayda para..
    kutlasanıza... size DELİ derler değil mi...
    ama bu deliliği topluca yapınca eğlence diye adı değişiyor...
    Eşşeğe altın saemer vursan da eşşek yine de eşşektir.
    Bu yılbaşı kutlamaları bana göre saçmadır, bunu topluca da yapsalar yine de saçmadır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ß.m.Ø

quote:

Orjinalden alıntı: bnyamin

Kendi dininizi savunmaya calisirken hepten berbat ettiginizin farkinda degilsiniz herhalde ki cehaletiniz her tarafa sacilmis.

Ben bir müslümanim ve herkesin görüsüne saygi duymayi biliyorum. Ayrica Yeni Yil'in hicbir dini manasi olmadigini bildigim gibi Noel'in 24-25 Aralik kutlandigini ve cam agaclarinin da Noel'de hediyeler icin kullanildigini da biliyorum, aslinda bunlarin hepsinin dinin Materyallesmis ve ekonomiye dökülmüs hali ama bu kismini atliyacagim.

Yeni Yil'a gelince: Insanlarin kutlama yapmasi icin bayram olmasina gerek yok zaten, insan mutlu olmayi seven ve enerjisini harcamak isteyen bi varlik. Yilda bir kere gelen ve DÜNYA'DA (nerdeyse)herkesin ayni anda katildigi bir etkinlik. Bu anin heyecanini yasamak, sakalariyla büyümek, kendine verdigin sözler ve daha nicesi bilmiyorum anlatabiliyor muyum.

Ve son noktaya gelince sen istersen evde otur ben yilbasinda AMSTERDAM'dayim. Tv'den izlersin beni. Herkese mutlu yillar.

• cahil insanların başkalarını karalamak ve onlar gibi cahil olan diğerlerinin bişeylerin farkında olan insanlara saldırmasını sağlamak amacıyla yaptıkları işler bunlar.noel 24-25 aralık arası,bazı ülkelerde 24-26 arası diyoruz inandıramıyoruz.ve hiçbiri bu gerçek hakkında yorum yapmıyor.anca günah,siz ermenisiniz,siz hristiyansınız diye provakatörlük yapıyorlar.biraz etrafınıza bakıp neyin ne olduğunu öğrenmeye çalışın. daha ne kadar böyle cahil cühela takımı olarak gidilebilirki???
    ...
  • noel 24-25 aralık diyenler...
    biz noeli değil yılbaşını tartışıyoruz.
    kimsenin kutladığı noel'e lafımız yok.
    kutlasınlar, biz nasıl kendi peygamberimizin goğum haftasında kutlu doğum haftası yapıyorsak hristiyanların da noel kutlaması gayet normal.
    buna bişey diyen yok ki....
    niye öküz altında buzağı arıyorsunuz anlamıyorum.

yılbaşı neyin nesi yaa?
    sadece bir yıl bitip diğeri başlıyort diye kutlma yapılıyor.
    e o zaman bunu AY için de yapalım. yeni yılda kimseye bişey verilmiyorken yeni ayda para veriliyor.
    Aybaşı kutlaması yapalım o zaman.
  • SIZ SACMALADIGINIZIN FARKINDASINIZDIR UMARIM... BIZ ISA,NIN DOGDUGU GUN OLAN CHRISTMAS'I DEGIL YILIN BASINI KUTLUYORUZ... YENI BIR YILA GIRIYORUZ BUNU KUTLUYORUZ... NE KADAR SACMA SAPAN KONULAR ACIYORSUNUZ ... BILIP BILMEDEN KONUSUYORSUNUZ ISINIZ GUCUNUZ CAMUR ATMAK... SACMALIK DEDIGIN SEY KURBAN BAYRAMINDAN DAHA MANTIKLI BIR SEY BI KERE... VACIP OLAN BIRSEYI BU KADAR BUYUTEN INSANIMIZ YILBASINA KARSI CIKIYOR... ULKEME BAK BE... SENIN ISANIN DOGUMU DEDIGIN GUN HRISTIYANLAR TARAFINDAN 25 ARALIK TARIHINDE KUTLANIR...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Laz£r
    VACIP OLAN BIRSEYI BU KADAR BUYUTEN INSANIMIZ YILBASINA KARSI CIKIYOR

Sen ne yazdığının farkında mısın?
    Daha VACİB'in ne olduğunu bilmiyorsun gelmiş burda laf salatası yapıyorsun?
    sen git yılbaşı kutla, Kurban bayramı sana vacib değil zaten.

quote:

SIZ SACMALADIGINIZIN FARKINDASINIZDIR UMARIM...

Sen de farkındasındır umarım...

• quote:

Orjinalden alıntı: Climanjaro

noel 24-25 aralık diyenler...
    kutlasınlar, biz nasıl kendi peygamberimizin goğum haftasında kutlu doğum haftası yapıyorsak hristiyanların da noel kutlaması gayet normal.

yılbaşı neyin nesi yaa?
    e o zaman bunu AY için de yapalım. yeni yılda kimseye bişey verilmiyorken yeni ayda para veriliyor.

sana yapma diyen varmı.önemli olan eğlenmekse tuvalete gittim diyede kutlama yapabilirim...
  • cok iyi biliyorum anlamini rahat olabilirsin yapilmasi gereken seyler demek ... ama bi kurban kesmek icin ordan burdan borc almak bana cok insanlik disi geliyor... neyse konuyu dagitmadan...
  • quote:

noel 24-25 aralık diyenler...

yılbaşı neyin nesi yaa?

İyide konuyu açan arkdaşa Noel=Yılbaşı diyerekten konuya başlamış.
    Yani daha ikisinin tamamen farklı şeyler olduğunu kavramış değil.
    Tamam bilmemek ayıp değil,öğrenmemek ayıp ama millet öğrenmeme konusunda halen diretiyor.

Yılbaşı nedir söyleyeyim,iyi kötü yönleriyle 365 gün gelip geçer ve yeni bir yıla başlanır.Sadece ama sadece koskoca bir yılda bir,yılbaşı gecesi yani yeni yılın gelişi kutlanır.Ertesi gün bir gün tatil yapılır ve yeni yıla dinlenmiş olarak girilir.

Bunun neresi yanlış?Neyi eleştiriyorsunuz?Yılbaşı evrensel bir bayram,herhangibir dine veya halka ayit değil,İnsanlığın bir bayramı.Sadece koskoca yılda bir gün...

Aybaşı kutlama mevzusuna ise hiçbirşey demiyorum,yazdıklarını tekrar oku,şaçmaladığını farkedeceksin...

quote:

quote:

VACIP OLAN BIRSEYI BU KADAR BUYUTEN INSANIMIZ YILBASINA KARSI CIKIYOR

Sen ne yazdığının farkında mısın?
    Daha VACİB'in ne olduğunu bilmiyorsun gelmiş burda laf salatası yapıyorsun?
    sen git yılbaşı kutla, Kurban bayramı sana vacib değil zaten.

Yılbaşı kutladık diye kafir olduk yani?

Nekadar da kolayca insanları aforoz ediyorsunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 27 Aralık 2007; 9:15:45 >

• mutlu yıllar
  • @absolut
    daha bayram ile kutlamanın arsındaki farkı bilmiyorsun.
    ayrıca ben arkdaşı afaroz etmedim, kendisi Vacib in ne olduğunu bile bilmiyor.
    bilmediği hakkında yorum yapıyor. ben ona kızıyorum.

şimdi bizler Türk'üz, aynı zamanda Müslümanız (farklı dinler de var Türklerde ama onları şu an katmıyorum)
    Ne Atamızın kurduğu Türklük de böyle bir kutlama veya bayram var ne de dinimizde?

19 Mayıs
    23 Nisan
    30 Ağustos
    vs. Bunlar bayramdır...

24 Kasım Öğretmenler günü bir Kutlamadır.

Bunlar, kurucumuz Ulu Önder tarafından belirlenmiş ve HALKIM KUTLASIN diye yapılmış.

dinimize bakıyorum,
    Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı diye iki bayram vermiş.
    Regaip kandili, Mir-aç kandili, Beraat kandili, Mevlid kandili diye de kutlamalar vermiş.
    Tabii biz bu kutlamaları ibadetle yapıyoruz.

Ben ne dinimizde ne de kurucumuzda YILBAŞI diye bir bayram veya kutlama göremiyorum.
    Siz hangi kurucunuzun bayramı olan yılbaşını kutluyorsunuz merak ettim.

• şu tartıştığın şeye bak..yılbaşı yeni umutlar demektir.senin dininden bizene?
  • @Climanjaro

quote:

Bayram:

1 . Millî veya dinî bakımdan önemi olan ve kutlanan gün veya günler.

2 . Özel olarak kutlanan gün:
    "Üzüm bayramlarının eğlencelerinde bulunmak istiyorum."- H. E. Adıvar.

3 . mecaz Sevinç, neşe:
    "Sandalda, gemide bir sevinç, bir bayram, el çırpmalar, gülüşler, yaşalar."

Sacede dini veya Milli olması gerekmiyor TDK'nın sözlüğünde 2. anlama bakılırsa.İnsanlar için özel bir anlamı varsa,ki yılbaşı tüm dünyada kutlandığına göre önemi olan bir gün,benim için bir bayramdır.

Ben yılbaşını yeni yılın gelişi için kutluyorum.Amaç yılda bir eğlenmek.İllaki bir kurucunun bayramı olmak zorunda değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 27 Aralık 2007; 9:33:35 >

• quote:

Ben ne dinimizde ne de kurucumuzda YILBAŞI diye bir bayram veya kutlama göremiyorum.

Farkındaysanız dogum günlerini yada evlilik yıldönümlerini de dinimizde yada kurcumuzda goremiyoruz

Kimin noeli kutladıgı, kimin yılbasını kutladıgı - yada kutlamadıgı- beni alakadar etmiyo.Sizide etmemesi gerekiyo.. Zaten konu başlı başına saçmalamak için açılmış bi konu.Yılbaşı kutlamak sana sacma geliyosa kutlama arkadaşım..Türkiye de herkez özgür olduguna göre kutlayıp-kutlamayacağına kendin karar vericeksin..

Bana da Hıdırelles (galiba böyle yazılıyo) çok sacma geliyo, insanlar ateşin üstünden falan atlıyo, dilek yazıyolar kağıtlara, ama ben kalkıpta ne sacma sapan bi gün yapıyolar diye konu acmıyorum.

• gerçekten ya kutlanmasına niye bukadar karşısınız niye herşeyi aptırıyosunuz anlamadım.Ne oldu taksimde iptal edildi bu neyin bir göstergesi tamamen yobazlığın geri gidişin bir göstergesiHristiyanlar olaya dini bakıp kutlarlar biz ise seneleren beri gelen bir geleneğimiz gibi hindimizi yer tombalamızı oynar tv izleriz tek amaç yeni bir yılın heyecanını sevdiklerimizle beraber karşılamaktır ama sizlerin örümcek tutan beyinleri bunu algılayamaz çünkü sizlere batı özentiliği günah gibi gelir bu işler sonuç osmanlının çöküşü pencerelerinizi batıya kapatır kendinizi onlarla yarıştıramazsanız böle bitersiniz işte o yüzden bırakın bu geri kafalılığı isteyen benim ülkemde yeni yılı içerek kutlayabilmeli isteyen ise camisinde Allahına şükrederek kutlayabilmeli böyle bir duruma gelirsek asıl muasır medeniyetler seviyesine gelebiliriz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: (s)éq0

quote:

Farkındaysanız dogum günlerini yada evlilik yıldönümlerini de dinimizde yada kurcumuzda goremiyoruz

Kimin noeli kutladıgı, kimin yılbasını kutladıgı - yada kutlamadıgı- beni alakadar etmiyo.Sizide etmemesi gerekiyo.. Zaten konu başlı başına saçmalamak için açılmış bi konu.Yılbaşı kutlamak sana sacma geliyosa kutlama arkadaşım..Türkiye de herkez özgür olduguna göre kutlayıp-kutlamayacağına kendin karar vericeksin..

Bana da Hıdırelles (galiba böyle yazılıyo) çok sacma geliyo, insanlar ateşin üstünden falan atlıyo, dilek yazıyolar kağıtlara, ama ben kalkıpta ne sacma sapan bi gün yapıyolar diye konu acmıyorum.

Bende bundan bahsediyorum.Günün özel bir anlamı ve değeri varsa,niye kutlanmasın?Niye bayram ilan edilmesin?Milli veya dini olmasına gerek yok.

• quote:

Orjinalden alıntı: HIGH FIDELITY

quote:

Orjinalden alıntı: shadow_shooter

quote:

Orjinalden alıntı: LongestJourney

Dünya'nın 365 döndükten sonra yeni bir yıla girmesinin yada Hz. İsa'nın 2008. yaşını niye kutluyoruz ki?Ne özelliği var yani alt tarafı tatil.Yok karmış, çam ağacıymış.Cam ağacı alıp süsleyince ne oluyor, ne işinize yarıyor?Tüh, Taksim'deki kutlamalar da iptal olmuş.Desenize göremeyeceğiz yapılan tacizleri, alkolikleri, magandaları ve diğer tüm pislikleri .Şimdi muhtemelen yılbaşını kutlayan kişilerden birisi gelir konuyu saptıran bir mesaj atar gider.

İsa'nın doğumgünü 24 Aralık gecesi kutlanan ve "Noel" adı verilen ayrı bir dilim. Yılbaşı ise sadece insanların umutları nedeniyle kutladıkları bir dönem. O yıl kötü geçtiyse bittiğine seviniliyori yeni yılda herşeyin daha iyi olacağına inanılıyor. Tabii hiç bir zaman mükemmel bir yıl geçirmek mümkün olmadığından bir sonraki yıl aynı sahne tekrarlanıyor. Tamamen psikolojik bir durum. İsteyen kutlasın istemeyen kutlamasın.

Yorumuna göre yorumlamak gerekirse Yılbaşını yeni yıl için kutlamak da kültürel olarak bir problem yok fakat bu kutlamaları yaparken NOEL baba kıyafetleri kullanmak hristiyanların kutladığı Noel yortusunu hatırlatıyor.

evet sanki yılbaşı değilde noeli kutluyolar. bide yılbaşını kutluyoz diye kendilerini ve bizi kandırıyolar.

• quote:

Orjinalden alıntı: gooogle96

quote:

Orjinalden alıntı: HIGH FIDELITY

quote:

Orjinalden alıntı: shadow_shooter

quote:

Orjinalden alıntı: LongestJourney

Dünya'nın 365 döndükten sonra yeni bir yıla girmesinin yada Hz. İsa'nın 2008. yaşını niye kutluyoruz ki?Ne özelliği var yani alt tarafı tatil.Yok karmış, çam ağacıymış.Cam ağacı alıp süsleyince ne oluyor, ne işinize yarıyor?Tüh, Taksim'deki kutlamalar da iptal olmuş.Desenize göremeyeceğiz yapılan tacizleri, alkolikleri, magandaları ve diğer tüm pislikleri .Şimdi muhtemelen yılbaşını kutlayan kişilerden birisi gelir konuyu saptıran bir mesaj atar gider.

İsa'nın doğumgünü 24 Aralık gecesi kutlanan ve "Noel" adı verilen ayrı bir dilim. Yılbaşı ise sadece insanların umutları nedeniyle kutladıkları bir dönem. O yıl kötü geçtiyse bittiğine seviniliyori yeni yılda herşeyin daha iyi olacağına inanılıyor. Tabii hiç bir zaman mükemmel bir yıl geçirmek mümkün olmadığından bir sonraki yıl aynı sahne tekrarlanıyor. Tamamen psikolojik bir durum. İsteyen kutlasın istemeyen kutlamasın.

Yorumuna göre yorumlamak gerekirse Yılbaşını yeni yıl için kutlamak da kültürel olarak bir problem yok fakat bu kutlamaları yaparken NOEL baba kıyafetleri kullanmak hristiyanların kutladığı Noel yortusunu hatırlatıyor.

evet sanki yılbaşı değilde noeli kutluyolar. bide yılbaşını kutluyoz diye kendilerini ve bizi kandırıyolar.

O onların cahilliği.Noel ile Yılbaşını birbirinden ayırt edemiyorlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: ABSOLUT

O onların cahilliği.Noel ile Yılbaşını birbirinden ayırt edemiyorlar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.