Şimdi Ara

YGS'ye 1 Gün Kala Son Tekrarlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
27
Favori
7.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hepimiz bugünü ezbere dayalı olan, çok unuttuğumuz, fazla yanlış yaptığımız konulara ayıracağız. Evde kitaplardan tek tek aramak yerine herkes bu konuya zorlandığı konuları açıklayıcı bir şekilde yazarsa hem herkese faydası dokunur hem de kendisi genel bir tekrar yapmış olur diye düşünüyorum.

Elektrik sorularında üreteç'in + kısmından başlayarak boş tellere a, - kısmından başlayarak da diğer boş tellere b vererek hangi lambanın yandığını, hangi lambanın yanmadığını rahatlıkla görebilirsiniz.

http://www.sketchtoy.com/26019844 burada demek istediğimi rahatlıkla anlayabilirsiniz. Burada 1 ve 2 numaralı ampuller yanarken, 3 numaralı ampul b-b arasında kaldığı için yanmayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: bu nick tam yirmi harfli

Arkadaşlar hepimiz bugünü ezbere dayalı olan, çok unuttuğumuz, fazla yanlış yaptığımız konulara ayıracağız. Evde kitaplardan tek tek aramak yerine herkes bu konuya zorlandığı konuları açıklayıcı bir şekilde yazarsa hem herkese faydası dokunur hem de kendisi genel bir tekrar yapmış olur diye düşünüyorum.

Elektrik sorularında üreteç'in + kısmından başlayarak boş tellere a, - kısmından başlayarak da diğer boş tellere b vererek hangi lambanın yandığını, hangi lambanın yanmadığını rahatlıkla görebilirsiniz.

http://www.sketchtoy.com/26019844 burada demek istediğimi rahatlıkla anlayabilirsiniz. Burada 1 ve 2 numaralı ampuller yanarken, 3 numaralı ampul b-b arasında kaldığı için yanmayacaktır.

tm öğrencisiyim bu bilgi iyi oldu teşekkürler

• birde en parlak hangisi yanar sorusu var hocam onuda anlatırmısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZacDoUrden

quote:

Arkadaşlar hepimiz bugünü ezbere dayalı olan, çok unuttuğumuz, fazla yanlış yaptığımız konulara ayıracağız. Evde kitaplardan tek tek aramak yerine herkes bu konuya zorlandığı konuları açıklayıcı bir şekilde yazarsa hem herkese faydası dokunur hem de kendisi genel bir tekrar yapmış olur diye düşünüyorum.

tm öğrencisiyim bu bilgi iyi oldu teşekkürler

Rica ederim. Konu gün boyunca üstlerde kalırsa ve herkes bildiği ince bilgileri burada paylaşırsa sınav hakkında gerek TM, gerek TS gerekse MF öğrencileri çok rahat edecektir.

• Hidrofil suyu seven polar
    Hidrofob suyu sevmeyen apolar yani kiri cozen kisim burasi.
    Camin hammaddesi kumdur.
    Deprem dalgalari p s love ve rayleigh dalgalaridir.En kuvvetli rayleigh.Bunlar mekanik dalgalardir.Radya mikrodalga gorunur isik gama kizilotesi ve morotesi isinlari elektromanyetik dalgalardir.
    Bunlar boslukta da yayilabilir ve isik

hizindadirlar.Enine dalgalardir.
    Lavoisier kutlenin korunumu aristo 4 element thomson daltonun atom modelleri vardir.
    Hayvanlarda sentrozom var hucre ceperi yok
    yuzden cok su alip siserek patlayabilirler.(hemoliz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElysionMaster -- 23 Mart 2013; 11:18:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düzenli yağış türleri sadece Ekvatoral ve Okyanusaldır başka bir deyişle = Düzenli EKOK .

Akdeniz ikliminde = Kışın yağışlar görülür , ilk iki harfler = (h)akkı ( trakyalıysanız daha kolay :) )
    Step İliminde = İlk bahar ; Stil
    Karadenizde(Okyanusal denebilir) = Sonbaharda , son iki ; Arok

Yerel Rüzgarlar. Sakal tersten yazılırsa yönlerde tam doğru oluyor.
    KaYıP = Karayel - Yıldız - Poyraz
    SaKaL = Samyeli - Kıble - Lodos.

Ekvatordan gelenler sıcak , kutuplardan gelenler soğuktur.
  • Kendi uydurduğum formülü anlatıyorum hazır olun
    matematikte yaş problemlerinde X kişisi Y'nin yaşına geldiğinde yaşları toplamı sorulursa, veya sizin bi şekilde bunu öğrenmeniz gerekirse
    toplam yaşları 3Y - X olur. denendi onaylandı %100 çalışıyor. hiç 2 saat mantık kurmakla uğraşmayın, acaba doğru mu falan demeyin. müthiş bi süre kazancı oluyor.

siz de bildiğiniz varsa yazın la yardıralım bugün. işe yarar bilgiler çıkacağına inanıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 kere ygs ye giren
    12 yıl önce açıldı
    KPSS'YE 2 AY KALA YAPILIR MI?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ElysionMaster

Hidrofil suyu seven polar
    Camin hammaddesi kumdur.
    Deprem dalgalari p s love ve rayleigh dalgalaridir.En kuvvetli rayleigh.Bunlar mekanik dalgalardir.Radya mikrodalga gorunur isik gama kizilotesi ve morotesi isinlari elektromanyetik dalgalardir.

Lavoisier kutlenin korunumu aristo 4 element thomson daltonun atom modelleri vardir.
    Hayvanlarda sentrozom var hucre duvari yok bu yuzden cok su alip siserek patlayabilirler.(otoliz)

Hocam cok su alip patlama hemoliz degil miydi?

• quote:

Orijinalden alıntı: JeaveN-

birde en parlak hangisi yanar sorusu var hocam onuda anlatırmısın

http://www.sketchtoy.com/26020288 hocam şuradan basit bir şekilde açıklayayım size. Üreteç'in + kısmından başlayarak boş tellere V yazarak ilerleyelim, - kısmından da 0 yazarak boş telleri dolduralım. Ortadaki satırda V-0 arasında tek R direnci olduğu için V gerilimini tek başına kullanır. Üstte ise V-0 arasında 2 tane R direnci olduğu için V/2, V/2 olarak paylaşırlar. Parlaklık sıraları ise Alttaki>Üstteki1=Üstteki2 olur diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bu nick tam yirmi harfli -- 23 Mart 2013; 10:44:27 >

• quote:

Camin hammaddesi kumdur.

Hayvanlarda sentrozom var hucre duvari yok bu yuzden cok su alip siserek patlayabilirler.(otoliz)

Hücre duvarı değil hücre çeperi

• Aristonun 4 element kuramı==)Ateş=Sıcak ve Kuru
    Hava=Sıcak ve Islak
    Toprak=Soğuk ve kuru
    Su=Soğuk ve Islak
    Birde fizikte gezegenler sırasıyla=Merkür
    Venüs
    Dünya
    Mars
    jüpiter
    Satürn
    Uranüs
    Neptün
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultrAslan.33

quote:

Camin hammaddesi kumdur.

Hocam cok su alip patlama hemoliz degil miydi?

Duzelttim

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayatın Anlamı

Aristonun 4 element kuramı==)Ateş=Sıcak ve Kuru
    Hava=Sıcak ve Islak
    Toprak=Soğuk ve kuru
    Su=Soğuk ve Islak
    Venüs
    Dünya
    Mars
    jüpiter
    Satürn
    Uranüs
    Neptün

Beyler bu gezegen sıralamasında değişik bir ezberleme buldum paylaşayım dedim belki çıkar Merkür Venüs Dünya Mars ı ezbeyleyin ondan sonra futbolla arası olan için :) Ji Sung Park diye manchester lı bir oyuncu var ya (J)i(S)(U)(N)g (P)ark P de plüton gezegen olmaktan cıkarıldı ama ne olur ne olmaz ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezer222 -- 23 Mart 2013; 11:27:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sezer222

quote:

Hava=Sıcak ve Islak
    Toprak=Soğuk ve kuru
    Su=Soğuk ve Islak
    Venüs
    Dünya
    Mars
    jüpiter
    Satürn
    Uranüs
    Neptün

Beyler bu gezegen sıralamasında değişik bir ezberleme buldum paylaşayım dedim belki çıkar Merkür Venüs Dünya Mars ı ezbeyleyin ondan sonra futbolla arası olan için :) Ji Sung Park diye manchester lı bir oyuncu var ya (J)i(S)(U)(N)g (P)ark P de plüton gezegen olmaktan cıkarıldı ama ne olur ne olmaz ;)

adamın dibisin

• quote:

Orijinalden alıntı: sezer222

quote:

Hava=Sıcak ve Islak
    Toprak=Soğuk ve kuru
    Su=Soğuk ve Islak
    Venüs
    Dünya
    Mars
    jüpiter
    Satürn
    Uranüs
    Neptün

MaViDenizMichealJackSUN demişti bize hoca aklımda da kaldı hemen

MaViDünyaMichealJackSUN da olabilir

• Matematik işçi problemlerini çözüş ve Türkçe'de değinilmemiştir, çıkarılamaz tarzındaki olumsuz sorulara yaklaşma stilimi sizlerle paylaşacağım şimdi.

YGS soruları üzerinden gidecek olursak:

2011 YGS

Bir işi 5 kadın işçi 20 günde, 5 erkek işçi ise 30 günde bitiriyor.

Buna göre, 2 kadın ve 2 erkek işçi aynı işi birlikte kaç günde bitirir?

Soruya yaklaşma tarzımız şöyle olmalı, sonuçta aynı işi 5 kadın 20 günde, 5 erkek işçi 30 günde bitiyor.

Onun için şöyle bir denklem yazacak olursak,

5.x.20=5.y.30

Buradan x=15k, y=10k çıkacaktır. Sadeleştirme yapmadım bilerek.

x=kadının çalışma gücü,
    y=erkeğin çalışma gücü.

1 kadın işçi 15k gücüyle çalışırsa, 2 kadın işçi 30k gücüyle çalışır.
    1 erkek işçi 10k gücüyle çalışırsa, 2 erkek işçi 20 k gücüyle çalışır.

Sorunun istediği de zaten 2 kadın ve 2 erkek işçiydi. Buna göre elimizde 50k iş gücü bulunmakta.

5 kadın işçi 20 günde bitiriyormuş. Kadın işçilere 15 k dediğimiz için 5 kadın işçi 75k dır.

Sorunun son kısmında oran orantı yapacak olursak 75k 20 günde bitirirse 50k x günde bitirir.

75k.20=50k.x

Buradan x=30 gün bulunur.

Anlatması uzun olsa da pratiğe döküldüğünde zaman kazandıran ve gereksiz 1/x formülleriyle uğraştırmayan bir yoldur.

2012 YGS

Bu parçada sözü edilen iki yazarla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) Alaycı ve yergiye dayanan bir tutum izlemişlerdir.
    B) Yüzeysel anlatımdan kaçınmışlardır.
    C) Yaşananları eleştirel bir yaklaşımla ele almışlardır.
    D) Yazarlığa başlayışları yönünden birbirini andıran yanları var.
    E) Kendilerinden öncekilerin izlerini sürmüşlerdir.

Soru kalıbını okuyacak olursak, sonra da önce şıkları okuyup sonra paragrafa geçersek cevaplama hızımız artacaktır. Burada ilk 3 şık birbiriyle ilişkili gibi görünmektedir, sadece D ve E şıkları diğer şıklardan biraz bağımsız gibidir. E şıkkı çok farklı bir alanda gibi gözükmektedir. Paragrafı okumadan bu yorumu yapacak olursak ve paragrafı hızlıca tararsak E şıkkı hakkında bir şey söylenemeyeceğini rahatlıkla görebiliriz. Burada sezgisel güç biraz fazla olmalı gibi duruyor. Her zaman yemeyen bir taktik olsa da sizi rahatlatacaktır.

2012 YGS

Bu parçada tanıtılan yaar tipinden yola çıkıldığında nitelikli bir yazarla ilgili olarak aşağdakilerin hangilerine ulaşılamaz?

A) Kendi yaratma gücüne inandığına
    B) Estetik kaygıları ön planda tuttuğuna
    C) Düzeyli okurları için yazdığına
    D) Geleneksel anlatım biçimlerinden kaçındığına
    E) Yazma sürecinde sabırlı olduğuna

Bu soruda da A, B, C, E seçenekleri yazarın kişisel özelliklerinden ve yazma amacından bahsedilmiştir genel olarak. D şıkkında ise diğer şıklarla alakasız olarak anlatım biçimi hakkında bir yorumda bulunulmuştur. Paragraf hızlıca taranıp şıklara tekrar göz gezdirildiğinde D seçeneğinin doğru olduğu görülecektir.

Bunlar benim çözüş stillerim dostlar, sizlerle de paylaşmak istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: fenis021

quote:

Camin hammaddesi kumdur.

Duvar=Çeper

• quote:

Orijinalden alıntı: In Nox

quote:

Orijinalden alıntı: fenis021

quote:

Camin hammaddesi kumdur.

Duvar=Çeper

Edit: Patlama "hemoliz"dir.

• quote:

Matematik işçi problemlerini çözüş ve Türkçe'de değinilmemiştir, çıkarılamaz tarzındaki olumsuz sorulara yaklaşma stilimi sizlerle paylaşacağım şimdi.

YGS soruları üzerinden gidecek olursak:

2011 YGS

Bir işi 5 kadın işçi 20 günde, 5 erkek işçi ise 30 günde bitiriyor.

Buna göre, 2 kadın ve 2 erkek işçi aynı işi birlikte kaç günde bitirir?

Soruya yaklaşma tarzımız şöyle olmalı, sonuçta aynı işi 5 kadın 20 günde, 5 erkek işçi 30 günde bitiyor.

Onun için şöyle bir denklem yazacak olursak,

5.x.20=5.y.30

Buradan x=15k, y=10k çıkacaktır. Sadeleştirme yapmadım bilerek.

x=kadının çalışma gücü,
    y=erkeğin çalışma gücü.

1 kadın işçi 15k gücüyle çalışırsa, 2 kadın işçi 30k gücüyle çalışır.
    1 erkek işçi 10k gücüyle çalışırsa, 2 erkek işçi 20 k gücüyle çalışır.

Sorunun istediği de zaten 2 kadın ve 2 erkek işçiydi. Buna göre elimizde 50k iş gücü bulunmakta.

5 kadın işçi 20 günde bitiriyormuş. Kadın işçilere 15 k dediğimiz için 5 kadın işçi 75k dır.

Sorunun son kısmında oran orantı yapacak olursak 75k 20 günde bitirirse 50k x günde bitirir.

75k.20=50k.x

Buradan x=30 gün bulunur.

Anlatması uzun olsa da pratiğe döküldüğünde zaman kazandıran ve gereksiz 1/x formülleriyle uğraştırmayan bir yoldur.

2012 YGS

Bu parçada sözü edilen iki yazarla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) Alaycı ve yergiye dayanan bir tutum izlemişlerdir.
    B) Yüzeysel anlatımdan kaçınmışlardır.
    C) Yaşananları eleştirel bir yaklaşımla ele almışlardır.
    D) Yazarlığa başlayışları yönünden birbirini andıran yanları var.
    E) Kendilerinden öncekilerin izlerini sürmüşlerdir.

Soru kalıbını okuyacak olursak, sonra da önce şıkları okuyup sonra paragrafa geçersek cevaplama hızımız artacaktır. Burada ilk 3 şık birbiriyle ilişkili gibi görünmektedir, sadece D ve E şıkları diğer şıklardan biraz bağımsız gibidir. E şıkkı çok farklı bir alanda gibi gözükmektedir. Paragrafı okumadan bu yorumu yapacak olursak ve paragrafı hızlıca tararsak E şıkkı hakkında bir şey söylenemeyeceğini rahatlıkla görebiliriz. Burada sezgisel güç biraz fazla olmalı gibi duruyor. Her zaman yemeyen bir taktik olsa da sizi rahatlatacaktır.

2012 YGS

Bu parçada tanıtılan yaar tipinden yola çıkıldığında nitelikli bir yazarla ilgili olarak aşağdakilerin hangilerine ulaşılamaz?

A) Kendi yaratma gücüne inandığına
    B) Estetik kaygıları ön planda tuttuğuna
    C) Düzeyli okurları için yazdığına
    D) Geleneksel anlatım biçimlerinden kaçındığına
    E) Yazma sürecinde sabırlı olduğuna

Bu soruda da A, B, C, E seçenekleri yazarın kişisel özelliklerinden ve yazma amacından bahsedilmiştir genel olarak. D şıkkında ise diğer şıklarla alakasız olarak anlatım biçimi hakkında bir yorumda bulunulmuştur. Paragraf hızlıca taranıp şıklara tekrar göz gezdirildiğinde D seçeneğinin doğru olduğu görülecektir.

Bunlar benim çözüş stillerim dostlar, sizlerle de paylaşmak istedim.

Aga Allah razı olsun..

• Birde ben şu sorularda zorlanıyordum.Bugün bir formül gördüm.Belki işinize yarar:
    YAŞ SABUN-KURU SABUNLAİLGİLİ =)Yaş sabun miktarıxYaş sabun fiyatı=Kuru sabun fiyatıxKuru sabun miktarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayatın Anlamı -- 23 Mart 2013; 12:28:30 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.