Şimdi Ara

[YGS] Üslü Sayılar (çözemediğim sorular)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  [YGS] Üslü Sayılar (çözemediğim sorular)

Yapacağınız yardımlar için çok teşekkür ederim.

• Selamlar,

14 ncü soruda a^2+a^4 olan kısmı a parantezine alıp 2x eşitliyoruz.a(a+a^3)=2x oluyor.a+a^3 olan kısmı bize vermiş.a.x=2x oluyor.x leri sadeleştir.a=2 geliyor.

Diğer 14 ncü soruda 2 tarafıda 5 tabanına benzetiyoruz.(8/1000)x-1 = (1/25)x+1.Daha sonra 8/1000 i 8 e bölüyoruz.1/125 buda 5^3 küpü oluyor.Ters çeviriyoruz.5^-3 kuvveti oluyor.Diğeri de 1/5^2 şeklinde yazıp ters çeviriyoruz.5^-2 oluyor.Daha sonra üst üstünü çarpıyoruz.Tabanları eşitlemiş oluyoruz.Tabanlar eşit ise üstler de eşitdir.-3x+3=-2x-2 buradan da x=5 geliyor

11 nci soruda -2^4.-2^3+2^6.2^4-2^4.-2^11 şeklinde ayırıyoruz.Daha sonra 2^4 parantezine alıyoruz.16.2^6-2^11-2^3 oluyor.Ayırmada hata olabilir fakat çözüm yolu bu şekildedir.

Sağ altdaki soru -1/2 buldum.Çözüm yolunu anlatayım belki bir yerde hata yapmış olabilirim.Sağdaki ifadeyi (x+1)4.(x+1)4 şeklinde ayırdım.Daha sonra her 2 tarafı (x+1)4 e böldüm.Soldaki ifadeyle üstleri aynı tek bir üstde yazdım.Daha sonra soldaki ifadeyi x parantezine aldım.[x(x+1)/(x+1)]4 = (x+1)4 oldu.x+1 ler sadeleşti geriye x^4=(x+1)4 kaldı.Üstler eşit ve çift buradan 2 farklı yol geliyor.1 sayıyı sabit tutup diğerini 1 + 1 - alıyoruz.Ordanda x=-1/2 geliyor.

4 ncü soruyuda biraz sallayarak yaptım.Üstler aynı ise ifadelerin 1+ 1- halini aldım. + lı şeklinde x değeri gelmedi.-lı 2x^2=34 x^2=17 ordan da x=kök17 umarım doğrudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k8Triton -- 21 Haziran 2012; 21:22:53 >

• çok saolun hocam.çok güzel anlattınız.
  • http://e1206.hizliresim.com/y/p/8g3xr.png

Biraz karışık oldu ama idare et :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendelevyum -- 21 Haziran 2012; 22:26:53 >
  • http://e1206.hizliresim.com/y/p/8g584.png

Diğer diğer soru. Burada arkadaşın gözden kaçırdığı -1 kökü olmuş. Sadeleştiği için gözden kaçtı..
  • m n sorusunu pek anlamadım ama yinede çok saolun.diğer soruyu sizin açtığınız sayfada anlamış oldum.çok sağolun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: smtymn.

http://e1206.hizliresim.com/y/p/8g584.png

Diğer diğer soru. Burada arkadaşın gözden kaçırdığı -1 kökü olmuş. Sadeleştiği için gözden kaçtı..

Selamlar,

Hocam o -1 nereden geldi anlamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Geometri sorusu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam x + 1 = 0 için x= -1 gelir ; Sadeleştirdiğimiz için x= -1 kökü ortadan kalktı.
    Aslında pek sağlıklı bir çözüm olmadı ama şu an için aklıma bu geldi.
  • quote:

Hocam x + 1 = 0 için x= -1 gelir ; Sadeleştirdiğimiz için x= -1 kökü ortadan kalktı.

Hocam,
    x + 1 = 0 nasıl oluyor ki x^4 = (x + 1)^4 köklerimiz bu değil mi?
    Burada üstler eşit ve çift olduğundan bir artılısını bir eksilisini almıyormuyduk ben mi yanlış biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: k8Triton

quote:

Hocam x + 1 = 0 için x= -1 gelir ; Sadeleştirdiğimiz için x= -1 kökü ortadan kalktı.

Hocam,
    x + 1 = 0 nasıl oluyor ki x^4 = (x + 1)^4 köklerimiz bu değil mi?
    Burada üstler eşit ve çift olduğundan bir artılısını bir eksilisini almıyormuyduk ben mi yanlış biliyorum

Dostum gonderdigim resimdeki esitligin iki tarafindaki x+1 leri dikkatli incele. Bu ifadeler sadelestigi icin x+1 koklerini yutmus oldun. Umarim anlatabilmisimdir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.