Şimdi Ara

ygs türkçe soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
     ygs türkçe soruları ygs türkçe soruları ygs türkçe soruları ygs türkçe soruları ygs türkçe soruları ygs türkçe soruları ygs türkçe soruları ygs türkçe soruları ygs türkçe soruları ygs türkçe soruları ygs türkçe soruları ygs türkçe soruları ygs türkçe soruları ygs türkçe soruları ygs türkçe soruları ygs türkçe soruları ygs türkçe soruları ygs türkçe soruları ygs türkçe soruları ygs türkçe soruları

• https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1622285/b8530e4c-e1e4-45b9-a856-5ee4ed0e6b8a.jpg

Yer - yön zarflarında kelimeler Durum hal eklerini almazlar. Yukarı ,sağ olur ama yukarı-da,sağ-a olmaz.

Durum hal ekleri
    bulunma-da
    ayrılma-dan
    yönelme -e,a
    Beliryme- -ı,-i,-u,-ü

Cevap C cünkü sag-a olmuştur. Yönelme almıs. Zarf kabul edilmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubiilay -- 26 Ocak 2014; 1:35:17 >
  • Yarın sabah sakin kafayla cevaplarım hepsini, takibe aldım konuyu, şimdi uyuyayım biraz
  • sağolun arkadaşlar ikinize de:)
  • https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1622285/7c8f8d86-1bbe-429f-bad9-60ad782a425e.jpg

Bu soruda yükleme nasıl sorularını sorarsak a-b-c-d şıklarına durum zarfı olur E şıkkına ne kadar diye sorarsakmiktar zarfı olur cevap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CreePinq -- 26 Ocak 2014; 2:37:46 >
  • uykuluyum şöyle gözüme kestirebildiklerime bakıyım hocam yarına cevaplanmayan kalırsa bakarım
    1- yer yön zarfları ek almaz cevap c
    3-miktar zarfı sıfatı nitelemiş aynı şekilde b şıkkında da sıfatı nitelior
    5- c şıkkı sıfattır işaret sıfatı böyle iş
    6-d şıkkındaki İLERİSİ isim öbür şıklar zarf ileri aşağı yukarı bunlara ek gelirse bunlar isimleşir
    7.soru cıkmamıs
    9-a da zaman bakımından bcde de miktar bakımından nitelemişler ne zaman? kış boyunca ne kadr bekledik? günlerce ne kadar sürüyo beş saat kadar ne kadar oturduk bir yıl ne kadar konuştular sabaha kadar
    10- a şıkkında nasıl alkış tuttu? dalga dalga bu zarf b de duygular halka halka bunlardaa sıfat görevinde kullanılms öbür şıklarda yine zarf görevinde
  • 1-) Üstteki arkadaşların da söylediği gibi yer yön zarfları ek almaz, ileri, geri, sağ, sol, yukarı, aşağı, öte, beri gibi yön zarfları yalın halleriyle kullanılırsa zarf olurlar. C şıkkında "sağ" yön zarfı "-a" eki alınca niteliğini yitirmiş.

2-) Burada amaç fiil veya fiilimsiyi niteleyen zarfı bulmak. Genelde bu tip sorularda soru zamiri ve soru sıfatları kullanıp insanın aklını karıştırıyorlar da burada bulmak çok da zor değil aslında. "Ne gülüp duruyorsun..." cümlesinde soru zarfı var. Çünkü "ne" sözcüğü "niçin" anlamı kazanmış.

3-) Çok basit bir metodu var, teferruata gerek yok. Örnek cümledeki 'en' sözcüğünü cümlede miktar belirten diğer kelimelerin yerine koy, hangi cümle anlamını yitirmiyorsa cevap odur.

4-) İlk soruyla aynı zaten. "Ne ağlarsın" derken "Niçin ağlarsın" anlamı kastedildiğinden soru zamiri değil de soru zarfı oluyor. Belirteç dediği de zarf zaten, kitap inadına belirteç demiş :)

5-) "Nasıl iş?" sorusunu sorunca "böyle" cevabı geliyor, yani orada sıfat var. Diğer kelimeler de zarf konusunda verilen tipik örnekler zaten...

6-) Yer-yön zarfları ek almaz, alırsa isim olur. İlk soruda ayrıntı vermiştim zaten... "İlerisi" kelimesinde "-si" eki almış, isim olmuş. Diğerleri ise yer-yön zarfı.

7-) Soru tam çıkmamış ama sanırım "Hangisinde zaman zarfı kullanılmamıştır?" diye soruyor. A şıkkı dışındaki diğer şıklarda yükleme "Ne zaman?" sorusunu sorarsan mantıklı cevap alırsın, A şıkkında ise doğru cevap gelmiyor.

8-) Fiilimsilerin yüklem olabilmesi için ek fiil alması gerek, C ve E direk eleniyor dolayısıyla.. A şıkkında ise zaman yönüyle, B şıkkında da miktar yönüyle niteleme yapılmış. D şıkkında "toparlanarak" ifadesi durum belirterek niteliyor "kükremişti" yüklemini.

9-) A'da zaman yönüyle, diğer şıklarda ise miktar yönüyle nitelenmiş. Burada yöntem şu, yükleme "Ne Zaman" sorusunu soruyoruz ve aldığımız cevap zaman zarfını veriyor. "Ne Kadar" sorusunu sorarak miktar zarflarını da bulabilirsin tabi.

10-) B dışındaki şıklarda ikilemeler fiili nitelemiş yani zarf görevinde kullanılmış, B şıkkında ise "halka halka duygular" derken sıfat anlamı arz ediliyor.

11-) 1. ve 4. cümlede aynı görevde kullanılmış, zarf olmuşlar. Diğerleri farklı görevlerde kullanılmış. (Ama ben bu soruyu muhtemelen 3 yapardım :))

12-) C şıkkında miktar ifadesiyle "ne kadar" kullanılmış, diğerlerinde soru anlamı taşıyan bir zarf yok.

13-) Diğerlerini tek tek açıklayamıyorum ama "niçin" anlamı taşıyan bir kelime olmadığından durum zarfı yok kısaca.

14-) Miktar ve durum zarfı aynı cümlede kullanılmış. D şıkkı.

15-) A, C, D, E şıklarında miktar zarfı yüklemi nitelemiş, B'de ise "pek şirin" derken sıfat var gördüğün gibi.

16-) "Çok sıkıntılı hava", "Çok becerikli anne", "Çok güzel bir gece", "Çok sinirli bir insan" ---> "Çok sabırlı davranıyor".

17-) A, B, C, D durum zarfı, E'de ise miktar zarfı mevcut.

18-) "Niçin" anlamı taşıyan kelimeyi arıyoruz ki C şıkkında "neden" derken "niçin" kastediliyor.

19-) Evet 4. oldu bu soru, sayende artık bu tip bi' soruyu kaçırmam herhalde"Niçin" anlamı taşıyan kelimeyi buluyoruz, D şıkkında "niçin gelemediniz" var gördüğün gibi.

Sayende "Zarflar" konusunu 3. kez hatim etmiş oldum, teşekkürler

Kolay gelsin @tute6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Primarch -- 26 Ocak 2014; 12:43:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ayt matematik ilk sorular
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.