Şimdi Ara

ygs sosyal yapamıyorum lutfen yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar basliktan anlayacaginiz uzere ygs sosyal yapamiyorum. 25-27 arasi net geliyor. Hedefim min 32-33. cografya haric konu eksigim yok. Denemelerim dengesiz. Tarih bi deneme 1y gelirken diger deneme 7y gelebiliyorum. Felsefe bi deneme full gelirken diger deneme 5y gelebiliyor. Ne onerirsiniz arkadaslar lutfen yardim edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynen dengesizlik bendede var özellikle tarihte. Bi bakıyorum full geliyo bi bakıyorum 9 net gelmiş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bosver kardeş gecen yıl da kimse yapamamıstı sosyali stat dart sapmaydı can eğrisiydi kurtarırsın

• kurtarmak degil onemli olan yapmam gerek

• Ben sayısalcıyım ve sosyalden kitap açmadan 30 net yapıyorum. Sadece coğrafya yapamıyorum çünkü bilgi eksikliğim var 11 sorudan en fazla 5 net yapıyorum. Tarih de felsefe de din de okudugunu anlamakla ve biraz genel kültürle alakalıdır. Sosyalde bilgi bilmek insanın kafasını daha çok karıştırır(coğrafya hariç) ben bunu düşünüyorum çünkü soru çözerken verilen bilgiyi yorumlamak yerine bildiğiniz bilgiler kafa karıştırıyor. Tabi konuların hepsini yüzeysel bilmek gerek. Benim de galiba lisede tarih hocamın anlattıkları aklımda kalmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersnylmz

Ben sayısalcıyım ve sosyalden kitap açmadan 30 net yapıyorum. Sadece coğrafya yapamıyorum çünkü bilgi eksikliğim var 11 sorudan en fazla 5 net yapıyorum. Tarih de felsefe de din de okudugunu anlamakla ve biraz genel kültürle alakalıdır. Sosyalde bilgi bilmek insanın kafasını daha çok karıştırır(coğrafya hariç) ben bunu düşünüyorum çünkü soru çözerken verilen bilgiyi yorumlamak yerine bildiğiniz bilgiler kafa karıştırıyor. Tabi konuların hepsini yüzeysel bilmek gerek. Benim de galiba lisede tarih hocamın anlattıkları aklımda kalmış.

Kitap açmamanın sebebi zaten senin lisede tarihi öğrenmiş olman. İnsanlarda sosyal çalışılmadan 30 yapılır gibi yanlış algılar yaratıyorsunuz.
  • Sosyal çözmek için bence 2 faktör var:
    1-Bilgi
    2-Yorum Yeteneği

Hiç çözemiyorsanız veya sürekli çok fazla yanlışınız varsa bilgi eksikliğinden kaynaklanabilir.

Fakat çözdüğünüz denemeler arasında yaptığınız sosyal netlerinde dengesizlik varsa bunun nedeni yanlış veya farklı yorumlamadan kaynaklanabilir. Yani siz çok fazla aynı kaynağın sosyal sorularını çözüp o kaynağın yorum stiline alışmış olabilirsiniz.(Sonuçta soruları hazırlayan insanları soruları onların hazırladığı şekilde yorumlamanızı istiyor) Bu yüzden farklı yayınlarda hatta aynı yayının farklı kişilere hazırlanmış sorularında bile yanlış sayılarınız değişebilir.

Bu soruna çözüm olarak şöyle bir uygulama yapılabilir. Öncelikle soruları çözerken kesinlikle kendinizden bir şeyler soruya eklememelisiniz. Tamamen "soruda ne varsa odur" prensibini benimsemelisiz. İkinci olarak da farklı yayınlardan farklı sorular çözerek her duruma adaptasyon yeteneğinizi geliştirmelisiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mad_Jak kullanıcısına yanıt
    Dikkat edersen başına galiba koydum. Ordan olabilir de olmayabilir de. Ben bu sene başında tarihten 15 net yapıyordum canım sıkıldıkça sosyal denemesi çözerek ort 30 yapıyorum coğrafyam olsa full bile yaparım. Bence içlerinden sadece coğrafya bilgiye dayalı. Tarih için liseye giden her öğrencinin kulak aşinalığı olması yeterli.Lisede tarihim en fazla 3 gelmiştir. Ben sayısalcı oldugum için hedefim de çok çok yükske olmadıgı için 25-30 yetiyor tabi full yapmak isteyen tm ve tsciler kesinlikle çalışmalıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.