Şimdi Ara

YGS matematik vs Denemelerdeki matematik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Arkadaşlar,27. soruya kadar geldim geo dışında,gerçekten basit sorular,denemelerde belkide YGS sorularından,3-4 kat zor sorular geliyor,sizce gerekli mi bu kadar kasmak ? (tabiki gerekli ama ben çok uğraştırıcı sorulardan bahsediyorum yanlış anlaşılmasın )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 13 Mart 2015; 22:11:58 >

• Sinav aninda belli olmuyor kardes ama bence de kolay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam her sene sınava göre şekilleniyor denemeler. Mesela atıyorum adam 2013de girecek bakıyo 10,11,12 ye ne var la kek bunlar yer yutarım bunları diyor. 2013de bi geliyo çoğu o ana kadar piyasada olmayan sorular. Öyle bakakalıyor. Sonra çıkıyor sınav çok zordu diyor. O zamanın 11leri seneye 12 olunca sene boyunca haberleri olmadan benzer soruları çözüyolar. Sonra 2013 sorularına bakıyolar ne var la bunlarda diyolar

• Hocam 2012 matematiğinin 29. sorusunda hoca çok güzel,en çok beğendiğim soru dedi,ösym yi tebrik ederim vs diyordu,gözüm korktu hakikatten,deneyim dedim
    a,b,c bilinmeyenlerini verince cevap 15 saniyeyi aldı,acaba şans eserimi buldum diyorum,ancak çoğu soruda denedim doğru çıkıyor bu bilinmeyen işi
    Sonra kolay diyip de 2 gün sonra sınavdan anyayı almamak için,zor gözüyle bakıyorum,belli olmaz belkide yapamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 13 Mart 2015; 23:17:04 >
  • Yarindan sonra sinav var hala gerekli mi diyorsun bi de ciddi ciddi cevap verenler var ya hu

• quote:

Orijinalden alıntı: mixmasta

Yarindan sonra sinav var hala gerekli mi diyorsun bi de ciddi ciddi cevap verenler var ya hu

Konuyu tam okumadın galiba,gereğinden fazla zor çözülmesi gereklimi dedim,sen buna ciddiyetsiz gözüyle bakıyorsan bir şey diyemem,anlayanlar yorum yazıyor zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 13 Mart 2015; 23:20:38 >
  • YGS'de çıkan sorular gerçekten kolay sınav anında zor gibi gelmesinin birinci nedeni heyecan ve stres. Bu yüzden rahat olursanız daha kolay çözersiniz. Ben 2014 ygs'ye girdim matematik sorularında sınav anında o kadar kastım ki... Hepsinden nefret etmeye başladım. Sorulara küstüm görmek istemedim bir süre. İnternette paylaşılıyordu sinir oluyordum sayfayı kapatıyordum... Bir gün dedim bi daha bakiim şunlara bi... Açtım bi ebob ekok sorusunda takıldım kalan soruların hepsini çözdüm ''bu muymuş be'' dedim.

İkinci neden de soruların farklı kalıplarda gelmesi. Yani en çok satılan soru bankalarında bile 1985'de sorulmuş soru kalıpları var... Hepsi birbirinin kopyası. ÖSYM sormuyor ki artık böyle sorular. Soruya yaklaşım önemli. Tamam her soru 1dk ama senin soruyu ''okuman'', soruyu anlaman anlamına gelmiyor. Görüyorum hızlı hızlı okuyor. Bi dur be ya dur. Amacın nedir? Soruyu okumak mı, yoksa anlamak mı? Anlamıyor sonra bi daha okuyor -zaman kaybettiği için daha bi strese girip hızlıca okuyor. Yine anlamıyor. Anlasa da zamanı boşa gidiyor. Maksat anlayarak okumak olmalı. Çok uzun soruların çözümleri daha kısadır mesela onlardan hiç korkmamak lazım. Ve yavaş da okunsa anlayarak okunmalı. Misal 2014 ygs matematikte ali ayşe falan vardı birbirlerine bilye veriyorlar. Ben soruyu biraz okudum 1/3 - 1/4 dağıttım. Öyle bi denklem çıktı ki inanılmaz bir şeydi. 3x + 4z/3 + 2y/5 gibi bir şeydi. Aman Allahım dedim. Bi daha denedim yine çıkmadı. Bi 7-8 dakikamı yedi soru. Meğer o kadar kolaymış ki... Çocuklar bilyelerini aynı anda veriyorlarmış... Ben sırayla paylaştırdığım için çıkmamış... O anda soru kökünü ''dsafşldsf'' diye geçtiğim için bu başıma geldi. Çünkü bütün soru bankalarını açın ''aynı anda veriyorlar'' diye bi kalıp yok, sırayla verdirirler hep. Aha bu da soru ezberlemektir. İşte bariz yaşanmış bir örnek. Bunlar deneyimdir arkadaşlar. Yarın iki gün sonra sizin de başınıza gelir. Bu yüzden soruyu anlayarak okumalıyız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ayt matematik ilk sorular
    5 yıl önce açıldı
    Limit Tyt matematik deneme
    4 yıl önce açıldı
    Zor Ygs Matematik
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bildiğim konuları yapıyorum,stresim de yok,ancak konu eksiği daha kötü birşey,keşke bilip de stresim olsa,bilmeyip stresim olmamasından iyidir,yine seneye kalırsam kulağıma sağlam bir küpe olacak,ben pratik zeka özürlü bir insanım,YGS çok fena koyuyor bu açıdan,350 gibi bir puan alsam belki biraz üstü çok rahat ettirir LYS de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 14 Mart 2015; 0:31:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksygen

Hocam bildiğim konuları yapıyorum,stresim de yok,ancak konu eksiği daha kötü birşey,keşke bilip de stresim olsa,bilmeyip stresim olmamasından iyidir,yine seneye kalırsam kulağıma sağlam bir küpe olacak,ben pratik zeka özürlü bir insanım,YGS çok fena koyuyor bu açıdan,350 gibi bir puan alsam belki biraz üstü çok rahat ettirir LYS de

Puana çok takılmayın, puan değil sıralama belirleyici olur... Siz hukuk istiyordunuz galiba. 150 bin civarlarında gelse sizi mutlu eder bu sonuç. Her halükarda sınavdan sonra ''seneye kalayım'' demeyin, canla başla çalışın, puanınız gelsin bakın tutuyorsa yazarsınız. Tutmuyorsa kalırsınız. 2 ay lys çalışmanız da boşa gitmez devam edersiniz çalışmaya. Sıkmayın canınızı.
  • bilg mühengisliği istiyorum hocam,eşit ağırlık mezunuyum,o yüzden 3. ye kalacağım,sayısal olsaydım şimdiye ünideydim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.