Merhabalar arkadaşlar. Öncelikle sınav yaklaştığı için iyice stres arttı. O yüzden böyle bir konu açma gereği duydum kendimce, ilgilenen-alakadar olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Bugüne kadar ygs ağırlıklı gittim. Lys de sadece adam akıllı matematik bakmıştım ona da 1.5 haftadır bakmıyorum. Geometri fizik biyoloji adına ygs de yaptıklarımızın bir çoğu lysde de olduğu için pek stres yaratmadım açıkcası. Kimya temelim var, lysye kadar bayağı da gün var ama ne biliyim ygs kaygısı bir türlü lys çalışmamı engelliyor. Ygs kimya adına yeterince çalıştığımı düşünerek ona ayıracağım zamanı lys kimyaya ayırmak istiyorum ama sanki bir şey engel oluyor da gidip kimya ygs deneme çözüyorum. Kafayı iyice bozdum ygs ile.
Ygs netlerime gelecek olursak genelde 120-130 civarı geliyor. 130 gördüğüm sınavlar daha nadir. Fenim ve sosyalim biraz sıkıntı. Daha önce kitap alıpta sosyal çalışmışlığım yok. Ortalama 25-30 net yapıyorum. Sosyal çalışmaya yarıyılda başlasam sizce yarıyılda sosyal biter mi? Fen neti olarakta 30 net civarı yapıyorum. Fiziğim biraz sıkıntılı şu aralar ona çalışmayı düşünüyorum.
Hali hazırda yarıyıl tatilinden itibaren olan periyotta deli gibi ygs çalışacağımızı düşündükçe şu aralar en azından yarıyıla kadar lys abanmak daha mantıklı geliyor. Sizler nasıl düşünüyorsunuz? Ne gibi planlarınız var? Sizce şu durumda lys ağırlıklı gitsem ygs adına ne kaybederim ve ygs de bu netlerimi 140-145 civarına çekmem mümkün müdür? Tabi şu forumda kimse kahin değil bizi kendimizden de daha iyi kimse bilemez ama bu gibi durumlarda ciddi anlamlarda psikolojik bir çöküş yaşıyoruz. Çevremde kime baksam ya da şu foruma girip kimin konusunu okusam denemelerde 140 yapmış 150 yapmış ya da hep ilk 1000 isteyen insanlar. Hayır benim de gönlümden ilk 5000 geçiyor ama hiç mi benim gibi durumda olan yok anlam veremedim. Tamam böyle 140-150 yapıyorum diye konu açanların çoğu trolldür lakin hepsi mi troll olucak kasıntısına giriyor insan. Sonuçta onların potansiyelinin yanında ben kimim moduna girip iyice çalışma konusunda kendimi kaybediyorum ve çalışamıyorum. Sonuç olarak stres her tarafımı bürüdü, nasıl bir çalışma yöntemi izlemem daha sağlıklıdır? Cevaplarınız için şimdiden sağolun, iyi çalışmalar kolay gelsin...