Şimdi Ara

YGS-LYS ile Okul Değişimi (Hukuk Fakültesi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Biraz kendimden bahsedeyim kafamdaki soruları daha iyi anlatabilmek için. Ben pek iyi olmayan bir devlet üniversitesinde hukuk fakültesi 2.sınıf öğrencisiyim. Ankara hukuk hedefleyip ve neredeyse kazanacağımdan emin olup şanssızlık sonucu bir şekilde buraya geldim. İlk başlarda kader deyip sineye çektim fakat eğitim o kadar kötü ki çekilir gibi değil. Üstüne eğitim kötü olmasına rağmen hocaların kompleksleriyle sınavlar bayağı zor. Ben hakimlik hedeflediğim için hoca 1 anlatsa bile ben 3 çalıştım hep, adli yargı sınavında aldığım kötü eğitimin etkisini nötrlemek için. Ama dönüp bakınca hiçbir zaman burayı kazanmayı kendime yediremedim bu sebeple de geçen sene 1.sınıfken tekrar ygs-lysye girdim (kırık obp ile). ham sıralamam 4 bin idi fakat kırık obp beni bayağı bir geri atınca ankara hukuk gazi hukuk vs. gelmeyince okul değiştirip risk almayı gereksiz buldum. bu sene ygs-lysye tekrar girmeyi düşünüyorum kendime çok güveniyorum ve okul puanım da kırılmayacak üstelik. iyi bir eğitim görmeyi istemenin hakkım olduğunu düşünüyorum. Bu arada benim okuduğum hukuk fakültesinde dönemlik sistem var.

Şimdi bu konularda bilgisi olan arkadaşlara sorularım şunlar:
    - ygs lys ile kazanıp bir yer tercih etsem kredileri uygunsa derslerimi sayarlar mı? 1den başlayacaksam hiç böyle bir işe girişmeyeceğim.
    - dönemlik sistemde okuyan bir öğrenci olarak yıllık sistem bulunan bir fakülteyi tercih etsem derslerimi saymaları imkansız mı yoksa bir yolu var mı? yani örneğin borçlar genel 1 ve borçlar genel 2 derslerimi yıllık sistemdeki tek borçlar genel dersi karşılığında sayarlar mı?

(not: iyi üniversitelere yatay geçiş yapacak kadar yüksek ortalamam yok)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam şu okulun ismini söylesen de bizde faydalansak.
  • Papelden P kullanıcısına yanıt
    Eğitim ve hocalar hakkında kötü konuştuğum için kimseyi buradan zan altında bırakmak istemem söylemesem daha iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli olan ders isimleri ve o dersin konu müfredatı. Onun haricinde dönemlik okulda okuduğun dersleri yıllık fakültelerde de saydırabilirsin o konuda sıkıntı çıkmaz. Ama yolu zaten yarılamışsın bence hiç girme böyle işlere. Hem hakim savcılık sınavı abartıldığı gibi bir zorluğu da yok nice özel üniversitelerden mezun temeli çok iyi olmayan kişiler bile kursa gidip sınavı geçiyor adli yargı barajı zaten 73-74'ten fazla değil. Bu kadar sorun yapmana gerek yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.