Çalışmaya hiç alışık olmayan ben biraz geç olsa da çalışmaya başlamak istiyorum. Durumumu anlatacağım ve konuları bitirebilir miyim, başarabilir miyim gibi kaygılara karşı DHden yardım ve cevap istiyorum.
8. sınıfta okul ve dersanede (çarşamba ve hafta sonları) çalışarak OKS'de iyi kötü bi fen lisesini kazanmıştım.(Sıralama 9000) Eve geldiğimde bilgisayar başından hiç kalkmazdım. Evde toplam çalışma sürem 15 saati geçmemiştir.
Liseye bir kolejde başladım. Çalışma alışkanlığım olmadığı için ve çalışmaya zorlandığım için fazla dayanamadam ve kaçtım. 10. sınıfın ortalarında Anadolu lisesine geldim. 12'ye gelene kadar biraz bocaladım(Fen lisesini kazanıp Anadolu lisesinde sınıfta kalmak gibi).
Çalışmaya engel olan şeyleri kaldırıp çalışmaya başlamayı düşünüyorum. Şu anki durumum şöyle: YGS Türkçeden 25-30 arası net yapıyorum, dil bilgisi eksiğim çok.. YGS Matematik ile ilgili sorunum yok. 35+net çıkıyor.(Mat. olimpiyatlarına katılmıştım 8-9da) Matematikten 1 yanlış çıkıyor gerisi geometriden. Bir kaç konu eksiğim var sadece. YGS Fizikten en fazla 3 yanlışım çıkıyor. Dersane falan derken %70i bitti. YGS Kimya ve Biyolojim neredeyse 0. Konuların yarısından fazlası duruyor. İkisinden toplam 10-15 net çıkıyor. Puanım 350-360 arası çıkıyor (YGS-1-2)
LYS Matematik ve geometriden pek sorunum yok. Dersanede konuları dinledikten sonra yapabiliyorum. Fiziğin yarısından fazlası tamam. Kimya ve Biyoloji bilgim ise hiç yok(Dersanede şu ana kadar işlediğimiz konuları da bilmiyorum, derslerin çoğuna girmedim.)
Sizce başarabilir miyim? Bilgisayar mühendisliği istiyorum. 470-480 puan ile alan hacettepe hedefim... Günde 5 saate kadar çalışmayı düşünüyorum. Ne gibi bir yol izlemeliyim? Yardımlarınızı bekliyorum...
dostum git en yakın kitapçıdan fizik kimya biyoloji simetri olablr ygs konu anlatımlı al birer tane e soru bankası al.biyo çin yeşil final kimya için fem olablr yine ya da final. her gün 2 şer 2şer fen derslerini çalış ancak çok yoğun çalış ve hafta sonları sadece tekrarları yapıp soru çöz 1 ayda ne kadar gliştiğine sen bile şaşıracaksın.İknci olarak 1-2 hafta ayırsan dilbilgisne soru kaçırmazsn bu kadar net söylüyorum türkçede en zor kısım paragraflardır dilbilgsi en basitlerdendirbaşarılar.