Şimdi Ara

YGS'den sonra Besyo'ya hazırlanacaklar [Besyo Hakkında Herşey]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
460
Cevap
18
Favori
138.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Besyo'ya hazırlanacak arkadaşlar varsa sorularını sorabilirler. Her türlü yardımcı olabilirim

    BESYO KAZANANLAR OLURSA BURAYA YAZIP BENİDE ALINTALARSA SEVİNİRİM

    Pm'den veya konuya yazarsanız Elimden geldiği kadar yardımcı olurum arkadaşlarr



     YGS'den sonra Besyo'ya hazırlanacaklar [Besyo Hakkında Herşey]


    Buda Logomuz olsun

    Arkadaşlara daha iyi yardımcı olmak açısından şöyle bir karar aldım. Bundan sonra özelden sorulan soruların cevaplarını konuya ekleyeceğim daha fazla kişi bilgilensin.

    *Mesajı daha sonra editleyeceğim yine.
    *Sınavdan sonra kazanan arkadaşlar buraya kazandım ve ......... üniversiteyi kazandım şeklinde yazarsa hem mutluluğunu paylaşmış oluruz hemde belki aynı üniversiteden forumda başka birisi varsa arkadaşlık kurulmuş olur


    BESYO nedir ?

    BESYO'nun açılımı "Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okuludur"


    ÜNİVERSİTELERİN SINAV SİSTEMLERİ


    Üniversitelerin bir çoğu kendi öğrenci profili ihtiyaçlarına göre veya kaliteli öğrenciyi ayırt etmek konusundaki fikir ayrılıklarından dolayı farklı sistemlerde sınav yapmaktadır. Bu sınavlar amaç olarak birbirine çok benzer gözüksede içerik olarak birbirinden çok farklıdır. Üniversitelerin bir kısmı aşağıda belirtmiş olduğumuz sınavların bir kısmını aynı anda yapar.
    Başlıca sınav sistemleri şunlardır;

    -Uzun Mesafe Koşuları ve Orta Mesafe Koşuları
    -Sürat Testi Koşuları ve Kısa Mesafe Koşuları
    -Sağlık Topu Atma ve 3 Adım Sıçrama Sınavları
    -Koordinasyon Parkuru Sınavları
    -Branş Sınavları
    -Dayanıklılık Testi Sınavları
    -Branş Koordinasyonu Parkur Sınavları
    -Sözlü Mülakat Sınavları
    -YGS ve Sporcu Özgeçmişi Değerlendirmesi

    1- Uzun Mesafe Koşuları ve Orta Mesafe Koşuları

    Üniversitelerin çok az bir kısmı uzun mesafe koşularını tercih etmektedir. Sporcu olmayan kişilerin sınavlara girmesi sebebiyle üniversiteler bu konuda temkinli yaklaşım sergilemektedir. Uzun mesafe koşuları 5.000 metre 10.000 metre koşularıdır. Genelde orta mesafe koşularını tercih eden üniversiteler yanına bir takım başka sınavlarda koymaktadır. Orta mesafe koşuları 800 metre 1000 metre 1500 metre 2000 metre ve 3000 metre koşularıdır.

    2- Sürat Testi Koşuları ve Kısa Mesafe Koşuları


    Sürat testi koşularının tercih edilmesinin sebebi öğrencinin süratini ölçmektir. Bunun dışında bazı okullar yorgunluk indeksini hesaplamak adına üst üste 20 metre ve 30 metre sürat koşularını yapmaktadır. Sürat koşuları 20 metre 30 metre ve 40 metre koşularıdır.
    Kısa mesafe koşularının sürat testlerinden farkı temel anlamda süratte devamlılığı ve anaerobik kapasiteyi görmektir. Bu koşular 60 metre 100 metre 200 metre 400 metre koşularıdır.

    3- Sağlık Topu Atma ve 3 Adım Sıçrama Sınavları


    Sağlık Topu Atma sınavları temel olarak 2 çeşittir. Bunlar geriye doğru sağlık topu atma ve öne doğru sağlık topu atmaktır.
    3 adım sıçrama sınavları da temel olarak 2 çeşittir. Çift ayak 3 kere ileri doğru sıçrama ve tek ayak 3 kere ileri doğru sıçramadır. Tek ayak sıçrama yalnızca sağ ayakla veya sol ayakla olan sıçrama değildir. Sağ-Sol-Sağ şeklinde veya Sol-Sağ-Sol şeklinde olan sıçramadır. Sınavlarda adayın topu atma mesafesi ve sıçrama uzunluğu bazalınarak hesaplama yapılır.

    4- Koordinasyon Parkuru Sınavları


    Uzun veya kısa bir çok üniversitenin sınavında koordinasyon parkuru görülmektedir. Her üniversitenin parkurları farklı olsa da kullanılan aletler yönünden herhangi bir farklılık görülmemektedir. Bazı okullar diğerinden farklı olarak değişik istasyonlar kullanıyor olsalar da genel olarak temel farklılık bu istasyonların sırası ve sayısıdır.
    5- Branş Sınavları

    Her okulun branş sınav sistemleri birbirinden çok farklıdır. Bazıları tıpatıp aynı olsada bu çok nadir bir durumdur. Gerek öğrenciyi aldığı branş türleri olsun gerek kontenjan olsun bir çok konuda farklılık göstermektedir.

    6- Dayanıklılık Testi Sınavları


    Dayanıklılık testi denildiğinde yetenek sınavları için bir çoğumuzun aklına ilk başta mekik koşusu gelmektedir. Bunun sebebi bir çok okul mekik koşusu üzerinden dayanıklılık testini yapmaktadır. Ancak bazı okullar Cooper testi (12 dakikada koşulabilecek maximum mesafe) gibi testlerde yapabilmektedir.
    7- Branş Koordinasyonu Parkur Sınavları
    Koordinasyon parkurunun branş istasyonları şeklinde düzenlenmiş halidir. Bu sınav sisteminde branşın her türlü tekniğinin sergilenebildiği istasyonlar tercih edilir.
    8- Sözlü Mülakat Sınavları


    Haliç Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi gibi üniversitelerde görülen bu sınav sisteminde adayın diksiyon yönünden başarısını görmek temel esastır. Kendini ifade etmek her meslekte olması gereken bir özellik olsa antrenörde ve eğitimcide bir kaç kat daha fazla olması gereken özelliktir. Bu yadsınamaz gerçekliğe rağmen çok az üniversitemizde bu tarz sınavın olması biraz gariptir.

    9-
    YGS ve Sporcu Özgeçmiş Puanı Değerlendirmesi


    Her sene 5-10 üniversite bu şekilde değerlendirme yaparak öğrenci almaktadır. Bu tarz öğrenci alan üniversiteler açıkladıkları kılavuzlarında belirttikleri üzere sporcu özgeçmişinde her branşa özel puanlama sistemi yaparlar ve YGS, OBP ve sporcu özgeçmiş puanı 3’lüsünü bazalarak öğrenci alırlar.
    Bu durum bir takım bilgisiz çevrelerce yetenek sınavları tüm Türkiye’de kalkacak olarak algılansa da bu gerçeği yansıtmamaktadır. Karadeniz Teknik Üniversitesi gibi puan bazlı öğrenci alan üniversiteler öğrenci profilindeki düşük seviyeden rahatsız olup tekrar yetenek sınavıyla öğrenci alan sisteme geçmişlerdir.
    Bazı çevrelerce para karşılığı çıkartılan sahte lisanslar bu sisteme olan güveni iyice azaltmıştır.

    BESYO'ya girmek için ne gerekiyor?

    BESYO'ya girmek için öncelikle Liseyi bitirip Ygs'ye girmek gerekir. Ygs sınavına giren öğrenciler herhangi bir alandan almış oldukları puan türünden En yükseği baz alınarak başvuru yapar. Öncelikle Okulun belirlemiş olduğu Puan barajını geçmesi gerekir. Bazı üniversitelerin 140 iken bazı üniversitelerin baraj puanı 180 veya 300 olabiliyor. Örnek vermek gerekirse Ahi evran üniversite 180 puan barajı, Gazi üniversitesi 300 puan barajı vardır.

    Her üniversitenin parkuru farklı mı?

    Evet arkadaşlar her üniversitenin kendine göre belirlediği parkurlar vardır. Bunun yanında Branş veya özgeçmişle alan üniversitelerde vardır.


    Üniversitenin parkurunu nereden öğrenebilirim?

    Üniversiteler Sınavdan yaklaşık 1 veya 2 ay önce sitelerinde parkurunu, kaç öğrenci alacaklarını vs. açıklarlar.
    Buna örnek sınav klavuzu olarak Ahi evran sınav klavuzunu paylaşıyorum

    http://www.sporiumacademybesyo.com/myfiles/K%C4%B1r%C5%9Fehir%20Ahi%20Evran%20%C3%9Cnv%202013.pdf

    Besyo sınavları ücretli mi ?

    Üniversiteden üniversiteye değişkenlik gösterir. Bazı üniversitelerde sınav ücreti alınırken bazılarında alınmıyor.

    BESYOda atanmak zor diyorlar doğru mu ?

    En çok gelen sorulardan biriside bu arkadaşlar, malesef ülkemizde insanlar bilmeden yorum yapmayı çok seviyorlar, Bilgisi olmayanın her konuda fikri oluyor. atanmak zor değil öğretmenlik bölümü en son 67 puanla atama yaptı BESYO'da atanmak zor diyenlere açın besyo atama puanlarını gösterin.

    BESYO'da hangi bölümler var

    Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
    Antrenörlük
    Spor Yöneticiliği
    Rekreasyon

    Branş ile alınmayanlarda ne tür parkurlar oluyor?

    Her üniversitenin kendine göre parkuru oluyor örnek olarak parkuru resim şeklinde ekliyorum.

     YGS'den sonra Besyo'ya hazırlanacaklar [Besyo Hakkında Herşey]

    Basketbol da boya çok önem veriliyor mu?

    Branşta olsun parkurda olsun fiziki yapıya önem verilmiyorum amaç belirtilen parkuru belirtilen sürede kurallara uygun şekilde bitirmek.

    Sınav tarihleri ne zaman açıklanır?

    Sınav tarihlerini Sınavdan 1 veya 2 ay önce üniversitenin yayınlamış olduğu klavuzda açıklanır.

    Özgeçmiş bana artı puan sağlar mı?

    Üniversiteler yayınlamış olduğu sınav klavuzunda özgeçmişe puan verip vermeyeceğini belirtir, puan vereceği yazmışsa lisansınızın yılına göre puan verir.

    Mülakatları kazanmam için kurslara gitmek şart mı?

    Kursa gitmeniz şart olmasada mülakatları kazanmanızda kursun etkisi çok fazladır. Neredeyse %60-80 lık bir etkisi vardır diyebilirim.

    Lisansa veya özgeçmişe bakmaya üniversiteler var mı?

    Evet var.

    Mülakat % kaç önemli? ygs puanı % kaç önemli?

    Mülakat'ın ve Ygs puanın yüzdelik dilimi sınav klavuzunda belirtilmektedir.

    Parkurda elenmek nasıl oluyor ?

    Örnekle anlatırsam daha basit anlaşılır Mesela

    Sınav klavuzunda belirtilen süreler vardır
    43 saniye 100 puan
    44 saniye 90 puan
    45 saniye 80 puan
    46 saniye 70 puan
    ...
    52+ saniye 0 puan (elenirsiniz)

    Saniye puan eşleştirmeleri parkurdan parkura değişkenlik gösterir

    BESYO kaç yıllık?

    -Besyo Lisans bölümüdür 4 yıllıktır.

    [b]Lisansımız olması gerekiyor mu ?


    Hayır lisansınız olmasada besyo kazanabilirsiniz.

    BESYO için Lys gerekli mi ?

    -Hayır Lys ile ilgisi yoktur.

    Diğer mesajlarıda ara ara konuya ekleyeceğim



    Besyo Haber :


    Bakan Avcı TRT-HABER özel yayınında konuşarak 2015 KPSS'den önce Öğretmen ataması yapılıp/ yapılmaması konusunda, akıldaki soru işaretlerine cevap vererek son noktayı koydu.. Bakan Avcı Öğretmen Atamalarının Temmuz ayında yapılacak KPSS ve ÖABT sınavlarından sonra Ağustos ayında yapılacağını, 2014 KPSS puanıyla toplamda zaten 50 Bin Öğretmen atandığını, yeni sınava girecek olan on binlerce Öğretmen adayı var şimdi atama yapılmasının onlara haksızlık olacağını, atama yapılınca sonra ki adayların sınırda kalacağını, bunun hep böyle devam edeceğini, O yüzden 2014 KPSS puanı ile Nisan'da, Mayıs'ta, Haziran'da herhangi bir atamanın kesin olarak yapılmayacağını, atamaların 2015 Ağustos ayında 2015 KPSS Puanı ile yapılacağını söyledi..


    Sakarya üniversitesi 2015 Besyo Sınav tarihlerini açıkladı.
    Ön Kayıt:18 Mayıs – 4 Haziran 2015

    Klavuzu indir

    İzmir Ege Üniversitesi 2015 Besyo sınav tarihleri Açıklandı

    Sınav Tarihleri
    Ön Kayıt : 15 – 19 Haziran 2015 ve 22-23 Haziran 2015
    Kurs : 22 – 27 Haziran 2015
    Başvuru Kontrol listesi ilanı : 25 Haziran 2015
    Yetenek Sınavları : 29 Haziran – 05 Temmuz 2015
    Sınav Sonuç Kontrol Listesi ilanı : 6 Temmuz 2015
    Sınav Sonuç İtiraz süresi : 7 Temmuz 2015 saat 16:30’a kadar
    Asil ve Yedek Kazanan İlanı : 8 Temmuz 2015 saat 19:00

    Klavuzu İndirK


    ASKERİ LİSELERDE BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ NASIL OLUNUR ?

    Beden Eğitimi öğretmenliği düşünenler için Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu Kpss’ye girmeden Beden Eğitimi öğretmeni olmanız mümkün . Ülkemizde çok az kişinin bildiği bugüne kadar yapılan sınavlarda çok az katılımın olduğu Askeri Liselerde öğretmen olmanın pek çok avantajları bulunmakta .

    Muvazzaf Subay ; belli çalışma süreleri içerisinde görev alan ve rütbe bekleme süresi sonunda binbaşı ve diğer üst rütbelere terfi etme imkanı olan subaylara muvazzaf subay denir. Peki muvazzaf subaylık için alımlar ne zaman başlayacak? Muvazzaf Subay nasıl olunur ? işte bu soruların cevabı ve daha fazlası için aşağıdaki paylaşımı

    inceleyiniz.


    Başvuru Nasıl Yapılır ?

    Hava Kuvvetleri Komutanlığı , Kara Kuvvetleri Komutanlığı , Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığına alınacak olan Muvazzaf Subay için başvuru tarihleri Aralık ayı gibi açıklanır . Sınavlar Ocak , Şubat , Mart aylarında yapılır .

    İnternet sitesinden ön başvuru yaptıktan sonra sınava girip giremeyeceğiniz açıklanıyor . Eğer kabul edilirseniz ilk olarak yazılı sınava giriyorsunuz . (aşağıda tüm komutanlıklar tek tek açıklanmıştır )

    Daha sonra alan sınavına giriyorsunuz . Beden Eğitimi öğretmenleri spor sınavına girmektedir . Spor sınavından aldığınız puanlardan sonra sözlü mülakat sizleri bekliyor .


    Tazminatlar Şu Şekildedir:

    Ohal Bölge Tazminat: 1352 TL
    Komando Tazminatı: 400 TL
    Balık adam Tazminatı : 450 TL
    Bomba İmha Uzmanı: 700 TL
    MAK Brove Tazminatı: 500 TL
    Asayiş Tazminatı : 450 TL
    Yabancı Dil Tazminatı: 200 TL ( Kpds Sınavından olumlu Puan Elde edilerek Hak kazanılır )

    Bunlara ilave olarak
    Evli olanlar için
    Aile yardım ücreti : 165 TL
    Çocuk Ücreti 38 TL

    Kesintiler

    Oyak: 169 TL
    Konu:
    169 TL


    Deniz Kuvvetleri Komutanlığı

    DENİZ KUVVETLERİ KLAVUZU



    Jandarma Genel Komutanlığı

    Jandarma Genel Komutanlığı Klavuzu



    Hava Kuvvetleri Komutanlığı

    http://www.besyocuyuz.com/wp-content/uploads/2015/04/basvuru_kilavuzu.pdf



    Kara Kuvvetleri Komutanlığı

    Kara Kuvvetleri Klavuzu

    Askeri Lise'lerde nasıl beden eğitimi öğretmeni olunur ve Üniversitelerin sınav sistemleri bölümü besyocuyuz.com'dan alıntıdır. yazının geri kalanı bana aittir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcExpertt -- 12 Ağustos 2015; 14:24:43 >







  • Hocam ben ygs ye girdim ve besyo düşünüyorum. Pek bilgim yok bu konu hakkında. Biraz araştırma yaptım da her üniv. in mülakatları farklıymış. Girmek istediğiniz üniv. mülakatlarına göre hazırlanın deniyor. Ben istanbuldayım mesela sakarya besyo istiyorum mülakatlara sakarya da mı girmem gerekicek ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: John J. Rambo

    Hocam ben ygs ye girdim ve besyo düşünüyorum. Pek bilgim yok bu konu hakkında. Biraz araştırma yaptım da her üniv. in mülakatları farklıymış. Girmek istediğiniz üniv. mülakatlarına göre hazırlanın deniyor. Ben istanbuldayım mesela sakarya besyo istiyorum mülakatlara sakarya da mı girmem gerekicek ?

    Merhaba. Hocam evet her üniversitenin mülakatları sınav tarihleri farklı ve hangi üniversite istiyorsanız o üniversiteye gidip orada sınava giriyorsunuz. eğerki besyo istiyorsanız ve şehir farketmez diyorsanız sadece bir üniversiteye bağlı kalmayın deneyebildiğiniz kadar üniversite deneyin. şansınız daha da çok artmış olacaktır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcexpertt

    quote:

    Orijinalden alıntı: John J. Rambo

    Hocam ben ygs ye girdim ve besyo düşünüyorum. Pek bilgim yok bu konu hakkında. Biraz araştırma yaptım da her üniv. in mülakatları farklıymış. Girmek istediğiniz üniv. mülakatlarına göre hazırlanın deniyor. Ben istanbuldayım mesela sakarya besyo istiyorum mülakatlara sakarya da mı girmem gerekicek ?

    Merhaba. Hocam evet her üniversitenin mülakatları sınav tarihleri farklı ve hangi üniversite istiyorsanız o üniversiteye gidip orada sınava giriyorsunuz. eğerki besyo istiyorsanız ve şehir farketmez diyorsanız sadece bir üniversiteye bağlı kalmayın deneyebildiğiniz kadar üniversite deneyin. şansınız daha da çok artmış olacaktır

    Yani sakarya besyo ya gidebilmem için mülakatlara sakarya da girmek zorundayım ? Bide kayıt için ortalama ne kadar ücret ödemek gerekiyor ? Her üniversitenin farklı mı yoksa standart mı ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: John J. Rambo

    quote:

    Orijinalden alıntı: pcexpertt

    quote:

    Orijinalden alıntı: John J. Rambo

    Hocam ben ygs ye girdim ve besyo düşünüyorum. Pek bilgim yok bu konu hakkında. Biraz araştırma yaptım da her üniv. in mülakatları farklıymış. Girmek istediğiniz üniv. mülakatlarına göre hazırlanın deniyor. Ben istanbuldayım mesela sakarya besyo istiyorum mülakatlara sakarya da mı girmem gerekicek ?

    Merhaba. Hocam evet her üniversitenin mülakatları sınav tarihleri farklı ve hangi üniversite istiyorsanız o üniversiteye gidip orada sınava giriyorsunuz. eğerki besyo istiyorsanız ve şehir farketmez diyorsanız sadece bir üniversiteye bağlı kalmayın deneyebildiğiniz kadar üniversite deneyin. şansınız daha da çok artmış olacaktır

    Yani sakarya besyo ya gidebilmem için mülakatlara sakarya da girmek zorundayım ? Bide kayıt için ortalama ne kadar ücret ödemek gerekiyor ? Her üniversitenin farklı mı yoksa standart mı ?

    Evet sakaryaya gitmeniz gerekiyor. Ücretini bilemeyeceğim ben orada sınava girmedim benim girdiğim üniversitede 150 Tl ücret vardı bazı üniversitelerde 100 oluyor bazılarında hiç olmuyor her sene değişiyor. sınav parkurları açıklandığında üniversitenin sitesinden bakabilirsiniz.




  • Bana pm atar mısınız lütfen? Ben profilinizi göremiyorum
  • Marmarada ogretmenlik okuyorum üniversite icin sorulariniz varsa yardimci olurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende spor yöneticiliği ve antrenörlük bölümleri arasında kaldım.Öncelikli hedefim teknik direktör olmak.Bu iki bölüm arasındaki farklılıklar neler yöneticilik okuyup aynı zamanda antrenörlük eğitimi olabilir mi sizce bu iki bölümden hangisi daha iyi.Ayrıca özel şirkette ve devlette çalışma durumları nedir atamaları falan kaçla oluyo yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ft1905

    Arkadaşlar bende spor yöneticiliği ve antrenörlük bölümleri arasında kaldım.Öncelikli hedefim teknik direktör olmak.Bu iki bölüm arasındaki farklılıklar neler yöneticilik okuyup aynı zamanda antrenörlük eğitimi olabilir mi sizce bu iki bölümden hangisi daha iyi.Ayrıca özel şirkette ve devlette çalışma durumları nedir atamaları falan kaçla oluyo yardımcı olursanız sevinirim.


    Şimdi öncelikle eğer kendinizi geliştireceğinize inanıyorsanız kesinlikle Antrenörlük bölümüne yönelin derim. Yöneticilik okurken Antrenörlük belgeleride alabilirsiniz tabii ki. Yine sizin kararınız tabii ki ama bence antrenörlük alanına yönelin derim

    Yöneticilik ve Antrenörlük bölümünde hem özel sektör hemde kamuda iş imkanları var fakat dediğim gibi kendinizi çok iyi geliştirerek iyi bir antrenör olursanız gerçekten iyi para var bu işte. spor yöneticiliğide gençlik spor merkezi ve yine kamuda iş imkanları bulunuyor.




  • Hocam besyo okumak için lys gerekli mi ? Gerekliyse lys türü farkeder mi yoksa herhangi biri olur mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: John J. Rambo

    Hocam besyo okumak için lys gerekli mi ? Gerekliyse lys türü farkeder mi yoksa herhangi biri olur mu ?

    Hayır Lys ile ilgisi yok. En yüksek Ygs puanınız üzerinden değerlendiriliyor.
  • Ben voleyboldan besyo ya girmek istiyorum çoğu kişiden duyduğuma göre voleyboldan girmek kolay deniliyor doğru mudur acaba ? Besyocuların çoğu atanamıyor gitmeyin diyorlar bu neden acaba ? Bu antrenörlül ve yöneticilik gibi bölümlerden başka bölüm yok mu en kötü beden eğitimi öğretmeni olmamız için ne yapmamız lazım ? Voleybol da özgeçmişe bakarlar mı ? Herhangi bir torpil gibi olaylar oluyor mu ? Sorularım çok ama kusura bakmayın bu arada seneye gireceğim ygs ye kesinleştirirsem nereden başlamalıyım nasıl yürütmeliyim ? Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flat_kil -- 2 Mayıs 2014; 23:28:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben meraktan bir şey sormak istiyorum ben kütahya dumlupınarda okuyorum burda da besyo okuyanlar var..
    yalnız bölüm adı olarak yüksekokul yazıyor bu bölümler 2-4 yıllık mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flat_kil

    Ben voleyboldan besyo ya girmek istiyorum çoğu kişiden duyduğuma göre voleyboldan girmek kolay deniliyor doğru mudur acaba ? Besyocuların çoğu atanamıyor gitmeyin diyorlar bu neden acaba ? Bu antrenörlül ve yöneticilik gibi bölümlerden başka bölüm yok mu en kötü beden eğitimi öğretmeni olmamız için ne yapmamız lazım ? Voleybol da özgeçmişe bakarlar mı ? Herhangi bir torpil gibi olaylar oluyor mu ? Sorularım çok ama kusura bakmayın bu arada seneye gireceğim ygs ye kesinleştirirsem nereden başlamalıyım nasıl yürütmeliyim ? Teşekkürler...

    Merhaba

    Öncelikle Voleyboldan derken şu şekilde oluyor her üniversitenin sınavı farklı oluyor bazı üniversiteler Branş (Voleybol,Basketbol vs) Bazı üniversiteler Parkur, Bazı üniversiteler ise hem branş hemde parkur yaparak öğrenci alımı yapıyor. örnek olarak benim şuan okuduğum üniversite branş istemiyordu yani benim üniversiteme voleybol ile girmeniz mümkün değil en azından bu sene için seneye sınavını değiştirip branşta yapabilir. Voleybol'dan branş seçmek kolaymı demişsiniz , eğerki daha önceki senelerde voleybol oynamışlığınız yoksa manşet,pas vs teknik olarak yapamıyorsanız voleyboldan girmenizi tavsiye etmem.
    çünkü voleybol parkurlarıda epey zor oluyor ama kendinize güveniyorsanız yeteneğim iyi diyorsanız girin tabii ki. Özgeçmişe bakarlarmı sorunuza gelirsekte bazı üniversiteler haricinde hepsi özgeçmişi değerlendiyor. Yani eğer voleybol özgeçmişiniz varsa bu size +puan olacaktır.

    Bölümlere gelince sadece yöneticilik ve Antrenörlük yok tabii ki. Bölümler; Beden eğitimi ve spor öğretmenliği,Antrenörlük,Spor yöneticiliği,Rekreasyon.
    Eğer ki beden eğitimi öğretmeni olmak istiyorsanız(Şimdilik önü açık) Öğretmenlik bölümünü tercih edeceksiniz. Bunun içinde iyi bir puan ve iyi bir koordinasyon yapmaya çalışın.

    Atanma konusuna gelince insanlarımızı biliyorsun bilmeden konuşmayı çok severler. Yok öyle birşey fakat yöneticilik atamaları diğerlerine bakarak daha zor oluyor. Antrenörlük okursanız ve kendinizi geliştirirseniz mesela besyoya hazırlananları ücret karşılığında besyoya hazırlayabilirsiniz. Beni besyoya hazırlayan kişi toplam 45 kişi çalıştırıyor. Hepsinde 250 Tl çalıştırma parası+ 500 Tl (Kazanırlarsa) kazandırma parası alıyor. Ayrıca devlettende yine maaşını alıyor.

    Torpile gelirsek maleesef hiçbişeyde olmadığı gibi bundada torpili engelleyemiyorlar. fakat artık eskisi kadar çok torpil yok çünkü sınava girdiğinizde Ygs puanınız,Koordinasyon parkur puanınız projektörlerle yansıtılıyor ve herkez görüyor. ama geçen sene balıkesir üniversitesinde torpil falan olmuş insanlar bir şekilde yine yolunu buluyor.yine dediğim gibi eskisi kadar çok değil.


    Öncelikle söyleyim zordur besyoya hazırlanmak uykudan uyanıp koşuya gitmek. ama gözünüzü korkutmasın bu dediğim çünkü zor olduğu kadar da eğlencilir. özgüvenin artar spor yaptıkça. Eğerki başlamak istiyorsan öncelikle kendine güven sonra Ygs'den iyi bir puan al ,azimli ol, çalış bunlar yetecektir.

    Biraz uzun oldu ama kusur bakmayın




  • pcexpertt kullanıcısına yanıt
    Önemli değil asıl benim sorular çok uzundu Ben nerdeyse 7-8 senedir voleybol oynuyorum okul takımlarında türkiye yarı finalleri türkiye 8. Likleri gördüm yeteneğim var yani halada takımlarda oynuyorum amatör lisanslarım var. Benim yaşımdakilerde olduğu gibi ileri de ne olacağıma tam karar veremedim . Okul seçimi işleride var bi yandan işim zor açıkcası sorum oldukça size danışabilir miyim ? Teşekkürler ilginiz için .

    Ekleme : Benim merak ettiğim önemli şeylerden biride okula girerken ygs , parkur başarısı , özgeçmiş vs. gibi özelliklerden hangisini sırayla gözetiyorlar ? Yani içlerinde diğerlerine göre daha önemsiz olan özellik hangileri ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flat_kil -- 3 Mayıs 2014; 12:14:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flat_kil

    Önemli değil asıl benim sorular çok uzundu Ben nerdeyse 7-8 senedir voleybol oynuyorum okul takımlarında türkiye yarı finalleri türkiye 8. Likleri gördüm yeteneğim var yani halada takımlarda oynuyorum amatör lisanslarım var. Benim yaşımdakilerde olduğu gibi ileri de ne olacağıma tam karar veremedim . Okul seçimi işleride var bi yandan işim zor açıkcası sorum oldukça size danışabilir miyim ? Teşekkürler ilginiz için .

    Ekleme : Benim merak ettiğim önemli şeylerden biride okula girerken ygs , parkur başarısı , özgeçmiş vs. gibi özelliklerden hangisini sırayla gözetiyorlar ? Yani içlerinde diğerlerine göre daha önemsiz olan özellik hangileri ?

    lisansınız var ve iyi oynuyorsanız voleybol sizin için avantaj olacaktır çoğu insan hayatında hiç voleybol oynamadığı halde 1 ay voleybola çalışıp gidiyor sınava.Siz burada kesinlikle avantajlı olacaksınız sadece heycan yapmamanız gerek. Besyoyu tavsiye ederim aslında fakat sporcu olmayan kişiler 1-2 ay sonra ağlamaya başlıyor ayağım ağrıyo,koşamıyorum,zıplayamıyorum diye. Sizdede sporculuk varmış seveceğinizi düşünüyorum. Sporu seviyorsanız yeriniz burası olmalı bence.

    Ygs,koordinasyon puanı,özgeçmiş her üniversiteninki + her bölümünki farklı hocam. Geçen sene doğru hatırlıyorsa burada Ygs%50 idi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: guven7790

    peki besyo kayıt nasıl yapıılıyor? normal ösym de tercih yaptımız gibimi tercih yapcaz yoksa özel kayıtmı olmamız gerek?

    Besyoya kayıt Ygs'ye girmiş olmanız gerekiyor. Girdikten sonra her üniverste kayıt tarihlerini açıklarlar. Sizde o zamanda gider kayıt yaptırırsınız ve sonra sınava tekrar o üniversiteye gidersiniz. Yani özel olarak kayıt yaptırmanız gerekiyor. Her üniversiteninki farklı zamanlardadır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guven7790

    ygs girip belli bir puan almak gerekmiyormu her ygs ye gıren basvurabiliyormu? son sorum ise genellıkle lys den sonra mı olur eceba kayıtlar?

    Hocam gazi üniversitesi falan 300 barajı koyuyor ama genel olarak üniversitelerin barajları 140 ve 180 oluyor. Üniversiteye göre değişiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guven7790

    4 yilikmi 2mi

    4 Yıllık
  • pcexpertt kullanıcısına yanıt
    Koordinasyon puanı dediğiniz branş mülakatları galiba değil mi ? Herhangi bir üniversite önerir misiniz ? Özgeçmiş istemeyen yada voleybol dan özgeçmiş nasıl isteyebilir hakkında bilginiz var mı acaba ?

    Ekleme : Dediğim gibi ben şimdi 11. Sınıfım ona göre kendimi hazırlayacağım ve bir an önce vücudumu toparlayıp antremanlarıma başlayacağım eğer voleybol branşı hakkında bilgiliyseniz daha bir çok sorum olabilir hocam Sizede zahmet olacak ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.