Şimdi Ara

YGS Biyoloji 2 Basit soru-Sözel-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
3.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk olarak bir antijene birden farklı antikor etki eder mi ? Ben etmez diye biliyorum ancak kararsız kaldım.

İkinci olarak da Akyuvar hücrelerinde DNA eşlenmesi (Replikasyon)-Mitoz Bölünme- Ve benzeri şeyler gerçekleşir mi ?

Teşekkürler

• bir antikor tek antijeni etkiler.akyuvarlar bölündüğü için replikasyon ve mitoz görülür.fakat dikkat et akyuvar bölünür alyuvar bölünmez, üretilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ulkudas

bir antikor tek antijeni etkiler.akyuvarlar bölündüğü için replikasyon ve mitoz görülür.fakat dikkat et akyuvar bölünür alyuvar bölünmez, üretilir.

Bölünür diyosun yani hocam ? Kaynak var mı böyle diyen ben araştırdım ne bölünür demiş ne bölünmez
  • bölünür diyorum, bölünmeyenler sadece alyuvarlar ve sinir hücreleri.
  • kardeş yanlış olmasın ben böyle biliyodum ama bazı sitelerde farklı şeyler söylemiş.
  • Akyuvar da bolunmez biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ayt matematik ilk sorular
    6 yıl önce açıldı
    3 ayda tyt matematik (ve fen)
    geçen yıl açıldı
    Zor geometri sorusu
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kaynak lazım hocam, kesin bi bilgi edemiyorum ilk sorunun cevabı için teşekkürler
  • Ulkudas kullanıcısına yanıt
    bu bilgi için kaynak belirtebilir misiniz? ben bağlanabilir diye biliyorum da aydınlanmış olurum.
  • Akyuvar bölünmesi sorusu gelmez çünkü akyuvarların ilk üretim noktasından olgunlaşmasına geçen her bir akyuvar türü için farklı süreçler var nihai hallerine yani olgunlaşmalarına ulaştıkları durumda bölünme geçiremezler ancak o noktaya gelene dek, kan dolaşımına katılmadan önce bölünme geçirmişlerdir.
  • Tek bir antikor tek bir antijene bağlanır. Doğru ama soru bu değil yanılgı yaratmayalım.

Mesela A antikoru sadece X antijenine etki eder.
    Ancak B antikoru da sadece X antijenine etki edebilir.

Yani birden fazla antikor tek antijene etki edebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.