Şimdi Ara

YGS BAŞVURU HAKKINDA...LÜTFEN ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar Ygs basvurusu icin acil yardımınız gerekiyor. su an üniversite 2.sınıfta okuyorum. 2009 ÖSS'ye girmiş ama yerleşememiştim. 2010 ÖSS ile yerleştim.

bu sene tekrar sınava başvurmak istiyorum. yarın son günmüş sanırım. bankaya para yatırıp internetten başvurabiliyor muyum? yoksa nereden yapabilirim başvuru işlemini? son gün oldugu icin burda sormak istedim.

gercekten acil bilgiye ihtiyacım var. yarın bankaya para yatırıp başvuru yapmam gerekiyor. başvuru için lise diploması falan gerekiyor mu?

edit: imla için kusura bakmayın. cok acil bilgiye ihtiyacım var, hızlı yazdım. pek vaktim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dezignerZ -- 12 Ocak 2012; 20:00:43 >

eğer öyleyse bankaya gittikten sonra liseye gidip direk yapabiliyor muyum yoksa yanımda birşey götürmem gerekiyor mu (diploma vs) ?

Orijinalden alıntı: Yvz sLm

arkadaslar Ygs basvurusu icin acil yardımınız gerekiyor. su an üniversite 2.sınıfta okuyorum. 2009 ÖSS'ye girmiş ama yerleşememiştim. 2010 ÖSS ile yerleştim.

bu sene tekrar sınava başvurmak istiyorum. yarın son günmüş sanırım. bankaya para yatırıp internetten başvurabiliyor muyum? yoksa nereden yapabilirim başvuru işlemini? son gün oldugu icin burda sormak istedim.

gercekten acil bilgiye ihtiyacım var. yarın bankaya para yatırıp başvuru yapmam gerekiyor. başvuru için lise diploması falan gerekiyor mu?

edit: imla için kusura bakmayın. cok acil bilgiye ihtiyacım var, hızlı yazdım. pek vaktim yok.

Bireysel başvuru yapabilirsin fakat öğrenim bilgilerini ne seçeceğin önemli. Diploma isteseler bile kaydını sildirmediğin sürece üniversiteden diplomanı geri alamazsın.
    Üniversiteye başlayalı iki sene olduğu için puanın kesilmiycek . Bunu neden söylüyorum çünkü bir ''yükseköğretim programına kayıtlıyım''ı işaretlersen puanın kesilcek. Kesin olmamakla birlikte eski şifrenle girip 4. seçenek yani ( BİR ORTAÖĞRETİM KURUMUNU BİTİRDİKTEN SONRA ÖSYM'CE YERLEŞTİRİLMEDİM VE ÖN KAYITLA KAYIT OLMADIM'' seçeneğini işaretlemeniz yeterlidir diye düşünüyorum çünkü diğer seçenekler sana uygun değil. Sen en iyisi ösym'nin sitesinden klavuzu indir iyice incele veya sabah erkenden başvuru merkezine git ayrıntılı bilgi al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jun.Misugi -- 12 Ocak 2012; 20:23:06 >

• http://www.osym.gov.tr/dosya/1-58989/h/2012-osys-basvuru-isleminde-adaylarin-izleyecegi-yol.pdf

burada "Doldurduğunuz Aday Başvuru Formu, fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya pasaport), mezun durumda öğrenciler için ortaöğretim diplomasının resmi onaylı bir sureti, banka dekontu ile birlikte başvuru merkezine gidiniz. Başvuru hizmeti ücreti olarak 3,00 TL ödeyiniz." diyor.

diplomayı temin edememki üniversiteden.

birde şöyle birşey diyor:

Aday Baþvuru Formunun Baþvuru Merkezine Teslim Edildiði/Edilmediði Durumlar: Baþvurularýný baþvuru
    merkezi aracýlýðýyla yapacak adaylar baþvuru merkezine bizzat giderek (Bakýnýz 2.6. ve Çizim 2.) baþvuru
    iþlemini tamamlatacaklardýr. Baþvuru sýrasýnda:
    􀁹 Ekinde ÖSYM’ye ulaþtýrýlacak
    1) saðlýk raporu,
    2) mezun durumda olan adaylardan ilk defa ÖSYS’ye baþvuranlar ile son baþvurusuna göre
    mezuniyet bilgilerinde deðiþiklik bulunanlarýn (Aday Baþvuru Formunun 12-18. alanlarýnda yer alan
    öðrenim bilgilerinde deðiþiklik olanlar) diplomalarýnýn onaylý bir örneði,
    3) yurt dýþýndaki bir ortaöðretim kurumundan mezun olacak/olanlarýn transkriptleri ve mezunsa
    ayrýca diplomalarýnýn onaylý örneði
    bulunan Aday Baþvuru Formlarý, ekleri ile birlikte görevliler tarafýndan teslim alýnacaktýr.

Şimdi saglık raporu da mı isteniyor nedir?

• Ekinde yani başvuru formuyla birlikte gönderilecek durumları sıralamışlar.
    Sağlık sorunu olan sağlık raporu.
    Öğrenim bilgilerinde değişiklik olanlar onaylı diploma örneği gönderecek vs..

Bence sen ilk yazımdaki adımları izlemelisin. Eminim senin durumundaki çoğu kişide öyle yapmıştır.
    yukarıda arkadaş yanlış yönlendirme yapmış, üniversite okuyorsan bir yüksek öğretim programına kayıtlıyımı işaretlemen gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BNSF -- 12 Ocak 2012; 21:17:13 >

Orijinalden alıntı: β

internetten basvuru yapabilirsin.
    sorun olurda internetten yapamazsan üniversiteden diplomanın fotokopisini çektirip aslı gibidir damgası bastırarak alıp basvurumerkezine gidebilirsin.
    sağlık raporu,sağlık raporu olanlarla ilgili herhangi bir sağlık raporun yoksa sorun yok.
    yukarıda arkadaş yanlış yönlendirme yapmış, üniversite okuyorsan bir yüksek öğretim programına kayıtlıyımı işaretlemen gerekir

Dediğini seçerse puanı kırılacak. Ona ne diyorsun.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HydroAcidX

quote:

sorun olurda internetten yapamazsan üniversiteden diplomanın fotokopisini çektirip aslı gibidir damgası bastırarak alıp basvurumerkezine gidebilirsin.
    sağlık raporu,sağlık raporu olanlarla ilgili herhangi bir sağlık raporun yoksa sorun yok.

Ösym ayarlar onu. Kayıt olurken bitirme yılını filan yazıyoruz.Adam 2009 yılında mezun olmuş ona göre ayarlanır.Senin dediğin gibi yaparsa yanlış bilgi yazmak daha kötü sonuçlar doğurabilir.
    Puanı kırılsa bile itiraz edip düzelttirebilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HydroAcidX

quote:

Ösym ayarlar onu. Kayıt olurken bitirme yılını filan yazıyoruz.Adam 2009 yılında mezun olmuş ona göre ayarlanır.Senin dediğin gibi yaparsa yanlış bilgi yazmak daha kötü sonuçlar doğurabilir.
    Puanı kırılsa bile itiraz edip düzelttirebilir.

Evet haklısın sistemde mezun olma yılı 2009 görünüyor, o yüzden dediğin mantıklı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.