Şimdi Ara

YGS 2015 gecesinde saat 05:00'da yattım (uyku problemi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar benim 6 yasimdan beri veyahut kendimi bildim bileli uyku problemim var. gecen yilki sinav benim icin baslamadan bitmisti. bu yil sunu dusunuyorum:

ygs'ye 2 gun kaldiginda, sondan 2.gunde hic uyumayayim, ardindan gece 10 gibi yatip saat sabah 7'de sinav icin kalkayim. ne dersiniz tutar mi bu plan?

konu sahibi hakkinda not: gunde ortalama 2-3 saat uyku yetiyor, dinc tutuyor.

edit: dinc tutuyor ama paragraf okutmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FacundoFerreyra -- 11 Ocak 2016; 9:03:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lorne Malvo

arkadaslar benim 6 yasimdan beri veyahut kendimi bildim bileli uyku problemim var. gecen yilki sinav benim icin baslamadan bitmisti. bu yil sunu dusunuyorum:

ygs'ye 2 gun kaldiginda, sondan 2.gunde hic uyumayayim, ardindan gece 10 gibi yatip saat sabah 7'de sinav icin kalkayim. ne dersiniz tutar mi bu plan?

konu sahibi hakkinda not: gunde ortalama 2-3 saat uyku yetiyor, dinc tutuyor.

Günde 2-3 saat uyku dinç tutuyorsa YGS'de niye dinç olamadın yav.
    Yapabileceğin 2 şey var:
    1) Dediğin gibi sondan 2.günde uyumamaya çalışacaksın. Bende senin gibiydim böyle düzelttim.
    2) Nescafe yada kahve türlerini tüketiyorsan bırak, onun yerine papatça çayı içmeye başla. Hazır satılan poşet çaylar bile çok etkilidir uykuya dalmak ve rahatlamak için.

• Sydro kullanıcısına yanıt
    hocam hastaydim o gun bir de. halsizlik vardi yani. basimi agritan da hastaligimdi. anlayacaginiz cifte felaketti gecen sene :) 1 yil bu kadar kolay harcanabiliyor iste. tavsiyeleriniz icin tesekkurler. melisa cayi kullaniyordum, papatya cayina bakacagim.

• quote:

hocam hastaydim o gun bir de. halsizlik vardi yani. basimi agritan da hastaligimdi. anlayacaginiz cifte felaketti gecen sene :) 1 yil bu kadar kolay harcanabiliyor iste. tavsiyeleriniz icin tesekkurler. melisa cayi kullaniyordum, papatya cayina bakacagim.

Melisa çayıda iyidir, bilmiyorum onun günlük tüketim sınırı var mıdır ama papatya çayının yok. İçtiğiniz içecekleri özellikle melisa ve papatya çaylarını şekersiz için.
    Allah'a emanet olun
  • günde 2-3 saat uykunun yetmesi demek ömrünün bizden 1.5 kat uzun olması demek. yat kalk şükret.

• 1.5 saat uyku yetiyormuş

Ufak atta civcivler yesin

• SummerBreeze kullanıcısına yanıt
    elime ne gececek atinca? bos yapmayalim lutfen. varsa tavsiyen seve seve dinlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FacundoFerreyra -- 11 Ocak 2016; 9:04:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • atreidex kullanıcısına yanıt
    hocam annem ve babam kac kere omzuma yaslanip agladilar bilseydin sukret demezdin. uykusuzlugun sonucunda asabiyet ve orantisiz tepkiler olusuyor. komik olmayan bir seye cok gulebiliyorum, kizilmayacak bir seye cok kizabiliyorum(nadiren) bunun onune gecmeliyim. onlari daha fazla uzmemek icin.

sosyal hayat desen 0, gidecegim hicbir yere yetisemiyorum. ha ben halimden memnunum da iste biliyorsun durumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FacundoFerreyra -- 11 Ocak 2016; 9:05:20 >
  • Beyler asıl sorun bende ygs den önce 7 ye kadar ders çalıştım mal gibi sınavda uyumusum 40 dk

• quote:

hocam annem ve babam kac kere omzuma yaslanip agladilar bilseydin sukret demezdin. uykusuzlugun sonucunda asabiyet ve orantisiz tepkiler olusuyor. komik olmayan bir seye cok gulebiliyorum, kizilmayacak bir seye cok kizabiliyorum(nadiren) bunun onune gecmeliyim. onlari daha fazla uzmemek icin.

sosyal hayat desen 0, gidecegim hicbir yere yetisemiyorum. ha ben halimden memnunum da iste biliyorsun durumu.

Bu durumun oluşması normal, bir olaya veyahut duruma uyku yetersizliğinden dolayı çok aşırı tepkiler verebiliyorsunuz.
    Bende öyleydim, 6 saatin altında uyuduğum zaman bendede oluyor o etki. Normal şeylere gülüyorsun, 2 paragraf okudun mu tamamen dağılıyorsun, soru yanlış çıktı mı sinirleniyorsun falan.
    Beslenmeye dikkat etmek lazım. Sen YGS'ye kadar bekleme bence, şimdiden 1 gününü daha doğrusu 2 gün ayakta kalmaya çalış. Eğer 2.günün öğlelerinde falan uyku geldiği zaman hemen oyun oyna.
    Ben lol oynayarak yendim bunu, 2 ay öncesine kadar sürekli geceleri aralıksız çalışırdım ama öğlen kalkmak insan doğasını bozuyor. İbadetlerimi (namazımı) da kaçırıyordum öyle bir şeyde var.
    Dedim gibi, 2. günün öğlelerinde çok sorun yaşarsın aç bir oyun oyna, film seyretme uyursun. Şınav çek desem çekemezsin ama sadece klavyedeki oynayan parmaklarınla ve bilgisayar ekranını takip eden gözlerinle uyanık kalırsın akşamda 22 gibi yattığını düşünürsek 8'de kalksan temiz 10 saat uyku.
    Ha 22'de yatar, tekrar gece 3'te 4'te kalkarsan doktora git bu farklı bir problemdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sydro

quote:

Bu durumun oluşması normal, bir olaya veyahut duruma uyku yetersizliğinden dolayı çok aşırı tepkiler verebiliyorsunuz.
    Bende öyleydim, 6 saatin altında uyuduğum zaman bendede oluyor o etki. Normal şeylere gülüyorsun, 2 paragraf okudun mu tamamen dağılıyorsun, soru yanlış çıktı mı sinirleniyorsun falan.
    Beslenmeye dikkat etmek lazım. Sen YGS'ye kadar bekleme bence, şimdiden 1 gününü daha doğrusu 2 gün ayakta kalmaya çalış. Eğer 2.günün öğlelerinde falan uyku geldiği zaman hemen oyun oyna.
    Ben lol oynayarak yendim bunu, 2 ay öncesine kadar sürekli geceleri aralıksız çalışırdım ama öğlen kalkmak insan doğasını bozuyor. İbadetlerimi (namazımı) da kaçırıyordum öyle bir şeyde var.
    Dedim gibi, 2. günün öğlelerinde çok sorun yaşarsın aç bir oyun oyna, film seyretme uyursun. Şınav çek desem çekemezsin ama sadece klavyedeki oynayan parmaklarınla ve bilgisayar ekranını takip eden gözlerinle uyanık kalırsın akşamda 22 gibi yattığını düşünürsek 8'de kalksan temiz 10 saat uyku.
    Ha 22'de yatar, tekrar gece 3'te 4'te kalkarsan doktora git bu farklı bir problemdir.

hocam o son dediğin endişelendirdi beni...

çünkü başıma sürekli geliyor. 28 saat uyumamışım, gözlerim devriliyor gibi oluyor. hadi diyorum bir yatayım. 1saat-5saat arasında bir uyku uyuyup kalkıyorum ve genelde 2-3 oluyor işte o yüzden 2-3 saat dedim.

zamanında lucid dream ve astral seyahat olaylarına bulaşmıştım (3 yıl önce) zaten bozuk olan dengemi daha da bozdular. gittiği yere kadar. benim bünye çabuk yaşlanır. kaderde varmış.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sydro

quote:

hocam o son dediğin endişelendirdi beni...

çünkü başıma sürekli geliyor. 28 saat uyumamışım, gözlerim devriliyor gibi oluyor. hadi diyorum bir yatayım. 1saat-5saat arasında bir uyku uyuyup kalkıyorum ve genelde 2-3 oluyor işte o yüzden 2-3 saat dedim.

zamanında lucid dream ve astral seyahat olaylarına bulaşmıştım (3 yıl önce) zaten bozuk olan dengemi daha da bozdular. gittiği yere kadar. benim bünye çabuk yaşlanır. kaderde varmış.

Anladım hocam. Bu durumun farklı izahları vardır. Burda detaya girilmez. Zamanında bende yaşadım.
    Lucing dream olayına pek girmedim. O işin içinde her türlü şeyler olur, ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Tayy-i mekan ise o işin daha güzel halidir.

Sizin kimse dengenizi bozamaz hocam, sizin gün içerisinde okuduğunuz her harf sizin günlük yaşantınızı etkiler. Beyine sinyaller gönderir. Yani işin tamamı bize bağlı.
    Astral seyahat olayı dediğim gibi islamda yeri tayy-i mekan diye geçer. İsterseniz bu sorundan dolayı size yardım edebilirim, pm atın. (Muska falan yazmıcam tabiki )

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.