Şimdi Ara

YGS 2013 soruları tahminlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
5
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar size çıkmış sınav sorularını ve yeni gelen konuları incelemem doğrultusunda çıkacağını düşündüğüm bazı soru tipleri hakkında tahminlerimi sunuyorum. Sizin de bu konu hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum.

Türkçe: Bildiğiniz üzere Türkçe'de çıkacak konular ve bunların soru sayısı diğer derslere oranla daha belirgin. Bu sene Türkçe'nin geçen seneye oranla biraz daha az sürede bitirilebileceğini düşünüyorum.
    Tarih: Osmanlı Devleti'ndeki ayaklanmalardan birisiyle ilgili bir soru bekliyorum. Bunun dışında İngiltere veya Rusya'nın izlediği politikalar hakkında bir yorum sorusu da bekliyorum. Bunların haricinde Kurtuluş Savaşı'yla ilgili bilgi gerektirecek bir yorum sorusu da bekliyorum.
    Felsefe: Felsefenin veya filozofun özellikleriyle ilgili paragraftan çıkarım yaptıracak basit bir soru bekliyorum.
    Din: İnanmanın gereği veya Allahın varlığına/yokluğuna dair düşüncelerden bir soru bekliyorum. Zaten ayet yorumlaması çok büyük ihtimalle çıkacaktır.
    Matematik: Permütasyon-Kombinasyon-Olasılık konusundan ortalamanın üzerinde zorlukta bir soru bekliyorum. Örn: 8 takımdan kaç farklı ikili eşleşme yapılabilir? gibi. Süpriz olarak istatistik sorusu bekliyorum. Fakat standart sapma,z puanı gibi ayrıntılardan kesinlikle soru sormazlar. Genel olarak grafik okuma yorumlamaya benzeyebilir.
    Geometri: Yüksek bir ihtimalle öteleme ve döndürmenin dik koordinat düzleminde uygulamasını soracaklardır. Alternatif olarak da geometrik şekillerin görüntüsüyle ilgili bir soru olabilir.
    Fizik: Transformatör sorusu çok büyük ihtimalle çıkacaktır.
    Kimya: Hayatımızda Kimya konusundan bu sene de sormak isterlerse çok büyük ihtimalle seramik-porselen ayrımını sorarlar. Aksi takdirde simya-kimya ayrımını soracaklarını düşünüyorum.
    Biyoloji: Solunum veya Dolaşım sisteminden biraz bilgisi olanın kolaylıkla yapabileceği bir soru bekliyorum. Kan damarlarıyla ilgili olabilir.

Dikkatsizlik hataları yapanlara önerim: Sınava kadar her gün yorucu olmayacak şekilde evde birtakım egzersizler yapmanız ve 40-50 kez burnunuzdan derin nefes alıp ağzınızdan vermenizdir. Bu kanınızın oksijen tutma kapasitesini arttırır ve beyninizin daha verimli çalışmasını sağlar. Bunun dışında sınav günü kesinlikle klasik beslenme alışkanlığınızı değiştirmeyin. Evden kahvaltı yapıp çıktıktan sonra okula varınca tekrardan ağır,kalorili ve rahatsız edecek şeyler yemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ods61 -- 14 Mart 2013; 20:58:04 >

• Şu kombinasyon sorusunun nasıl cozuldugunu anlatabilir misin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene sosyal zor olacak

• coğrafyadan kesin dünyanı şekli ile ilgli ve birde günlük hava durumu ve iklimle ilgili bir soru çıkar tarihten islam tarihi çıkacağını sanmıyorum tarihtenkurtuluş dönemi hazırlıkla ilgli bilgi sorusu gelebilir işte cemiyetlerle ilgili olabilir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: N.Z.T

quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan658

Şu kombinasyon sorusunun nasıl cozuldugunu anlatabilir misin.

8 in ikilisi iste :D

C(8,2).c(6,2).c(4,2).c(2,2) desen olurdu da bu crvabın brni tatmin etmedi

• Coğrafya yada Tarih'ten nüfüs artış hızının azalması ile ilgili soru çıkmasını bekliyorum,malum 3 çocuk muhabbeti (zaman'da da birkaç kere çıkmıştı)
  • Dedim sadece ben mi kombinasyon sorusunu düşündüm.Baktım soranlar olmuş.Hepimiz sorunluyuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ayt matematik ilk sorular
    6 yıl önce açıldı
    2012 LYS Soru Dağılımı Listesi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mersata

Biyolojide kilit tasi tur gelcek

O tam olarak neydi ya kime sorduysam net bir cevap alamadım.
  • Ösym çok detay sormaya başladı açıkçası coğrafya'dan gelgitle ilgili soru gelir diyorum ben matematikte asal çarpanlarla ilgili gelir geometri 45 derecelik döndürme gibi bişey olur coğrafya ayrıca felix sorusu olabilir coğrafya göktürk uydusu falan ayrıca son olarak felsefede fatalizm gelebilir şu 2012 dünyanın sonu dalgasına peh
  • quote:

Orijinalden alıntı: ffbbsayy

quote:

türler aile
    bunlardan ya hangisi akrabadır yada hangisi arası tür ailemi falan daha çok benzeme olur 9 sınıf konusu
  • Biyolojiden sindirim sistemi çıkabilir. Protein nerde sindirilir gibi.
    Kimya alkanlardan çıkma ihtimali var
    fizik elektrostatik bekliyorum
    mat istatistik olabilir , faiz problemi bekliyorum
    geometri o konu zor işte
    türkçe dil bilgisi az olacak bence
  • quote:

quote:

Yok oldugunda ya da sayilari değiştiğinde ekosistemdeki diger canlılar da bu durumdan fazlaca etkileniyorsa bu canlıya kilit tası tür denir.

• quote:

Orijinalden alıntı: x0mBx

quote:

quote:

Yok oldugunda ya da sayilari değiştiğinde ekosistemdeki diger canlılar da bu durumdan fazlaca etkileniyorsa bu canlıya kilit tası tür denir.

Evet ama tam ayrımını yapamıyorum.O mantığa göre bütün üreticiler kilittaşı tür olur.Örnek olarak herhangi bir ekosistem verir misin
  • Cografya - Türkiye'de görülen toprak tipleriyle ilgili bekliyorum
    Tarih - Şuan ki hükümete baktıgımda kesinlikle Türk-İslam tarihi konularından soru sayısı artacaktır
    Matematik bence bu sene çok kolay olacak fakat uğraştıran sorular çıkacak.

Bu sene için beklentim bu yönde :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: x0mBx

quote:

quote:

Evet ama tam ayrımını yapamıyorum.O mantığa göre bütün üreticiler kilittaşı tür olur.Örnek olarak herhangi bir ekosistem verir misin

Mesela şöyle düşün üretici-1.tüketici-2.tüketici bu ekosistemde 1.tüketici yok olursa üreticiler sürekli artar 2.tüketicilerse besin kıtlığı yaşar o yüzden 1.tüketici bu ekosistemin kilit taşı tamamen üreticiye odaklı düşünme

• biyolojiden işitme ya da görme ilgili soru gelir diyorum bi' bakmışsın biyolojide soruyla göz göze gelmişsin
  • basit bir obeb okek sorusu ve agirlik merkezi ile ilgili bi soru bekliyorum ayrica biyodan banko sistem sorusu gelir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.