Şimdi Ara

YGS 2011 Matematik Soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu soruların çözümlerini anlamadım ? Yardımcı olursanız sevinirim.

Yukarıdaki sorudaki çözümde formül mü var anlıyamadım , nasıl çözmüş ?

Bu soruda da hiçbirşey anlamadım

edit:resim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z-DGİ -- 27 Şubat 2012; 21:05:22 >

• Hocam bu sorular ve çözümlerinin tamamını bulabileceğim bir yer var mı ? Yada nerden buldun.

Bu arada birinci soruda terimler arası işlemi yapmış iki terimin farkı 1 şeklinde
    ve toplam formülü kullanmış.

İkinci sorudada faktöriyeli açmış sonuçta tek kalan bir tek olduğu için x 7 olacakki 7.7den 7nin karesi şeklinde tüm ifade tam kare olacak.
  • Şimdi önce şıkları küçükten büyüğe doğru sıralıyosun. Sonra bunları normal şıkların altına yazıyosun. Senin yazdıkların hangisiyle uyuyorsa cevap o oluyor. Benim bildiğim böyle çözülüyordu bunlar.

Şaka bi' yana, ilkinde önce son terim - ilk terim / artış miktarı +1 formülünden terim sayısını bulmuş, sonra her iki terimin cevabı 1 olduğu için terim sayısını birle çarpmış, sonra da buna sondaki tek kalan 1'i eklemiş.

İkincisine gelecek olursak, önce 10! i açıp tam kare ifadelerine getirmiş. sonra orda tek kalan 7'yi de kareye tamamlamak için 7 ile çarpmış. Bu da en küçük değeri olmuş.

• son soruyu anlatıyım 10.9.8.7.6.5.4.3.2.1 tam kare olanları atıcan 9u at 10.5.2 de tam kare onları da at 8.3.6. tam kare bunu da at. 4 de tam kare onu da at geriye ne kaldı 7.x tam kare olması için 7 olması lazım
  • Arkadaşlar sağolun.

@ceogen

pm atıyorum kardeşim sana.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TYT FEN DENEME LİSTESİ
    3 yıl önce açıldı
    Zor Ygs Matematik
    14 yıl önce açıldı
    2017 LYS MATEMATİK
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.