Şimdi Ara

Yetkili Serviste Arıza Tespiti Hakkında 150tl +KDV İstiyorlar? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
0
Favori
13.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsun Özön Volkswagen yetkili bayisinde böyle bir uygulama yok . Geçen sol sinyal arızası verdi araç ama sinyal yanıyordu normal bir şekilde . götürdüm baktırdım arızanın kaynağını bulduk daha sonra yaptırırım şimdilik kalsın dedim çıktım kimse de ücret talep etmedi .

Hatta arabayı ilk aldığım zaman arka torsiyonla alakalı birşeyden şüphe duydum yine götürdüm aracı lifte kaldırıp baktılar problem bulamadılar teşekkür ettim çıktım yine hiçbir ücret talep etmediler .

Firmadan firmaya değişen bir durum sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pi kullanıcısına yanıt
    Sat kurtul. Al bi tane sıfır km.

Bide 2.el bmw alacam diyorsun. Ramazan sana iyi gelmedi herhalde😃😉

• juke sero kullanıcısına yanıt
    Etim ne budum ne benim sifir alayim. Bmw alacagim dediysem bakimli, zibidi eline dusmemis arac bakacagim. Baska turlu almam.

Ayrica sat kurtul yapamam. Olmaz öyle. Kimsenin günahına giremem

• 1 ay önce garantim bitti ve sağ lastikten direksiyonu sola çevirince çukurda ses geliyordu. İlk başta nereden geldiğini anlamadığım için abc ye götürdüm aracı hemen alıp ilgilendiler usta önce kendisi lifte aldi büyük ihtimal rotil başı ses çıkartıyor dedi sonra kesinlestirmek adına da benimle tekrar yola çıkıp sesi doğruladı ses rotilden geliyor dedi bende tamam dedim (musait olduğum bir gün aracı getireceğim deyip çıktım ) her hangi bir ücrette istenmedi şahsen hiç arıza vs icin ücret istendiğini görmedim yoktur demiyorum ama müşteriyi soğutmak adına yanlış bir karar olabilir. Neyse Ertesi gün telefonla randevu isteyip yaptırdım sadece parça ücreti ve çok cüzi bi miktar işçilik aldılar bir de 3 ay öncesinde araca yıllık bakim yaptırdım bu rotil değiştirmeye giderken aracımın öncesine nazaran 1 litre daha fazla yaktığını gördüm onu da söyledim aracı bilgisayara önce bağlayıp baktılar sonra enjektor de vs sıkıntı olabilir diye iyice incelediler ancak sorunsuz çıktı bu araştırma içinde para istemediler ya da ben sürekli her aracımı Peugeot alıyorum diye benden para almıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezicioyuncu -- 22 Haziran 2016; 5:03:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pi

Etim ne budum ne benim sifir alayim. Bmw alacagim dediysem bakimli, zibidi eline dusmemis arac bakacagim. Baska turlu almam.

Ayrica sat kurtul yapamam. Olmaz öyle. Kimsenin günahına giremem

Zibidi eline düşmemiş bulmak baya zor. kaldiki alacağın arac minumum 10 yaşında olacak. Her türlü masraf açacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: ezicioyuncu

1 ay önce garantim bitti ve sağ lastikten direksiyonu sola çevirince çukurda ses geliyordu. İlk başta nereden geldiğini anlamadığım için abc ye götürdüm aracı hemen alıp ilgilendiler usta önce kendisi lifte aldi büyük ihtimal rotil başı ses çıkartıyor dedi sonra kesinlestirmek adına da benimle tekrar yola çıkıp sesi doğruladı ses rotilden geliyor dedi bende tamam dedim (musait olduğum bir gün aracı getireceğim deyip çıktım ) her hangi bir ücrette istenmedi şahsen hiç arıza vs icin ücret istendiğini görmedim yoktur demiyorum ama müşteriyi soğutmak adına yanlış bir karar olabilir. Neyse Ertesi gün telefonla randevu isteyip yaptırdım sadece parça ücreti ve çok cüzi bi miktar işçilik aldılar bir de 3 ay öncesinde araca yıllık bakim yaptırdım bu rotil değiştirmeye giderken aracımın öncesine nazaran 1 litre daha fazla yaktığını gördüm onu da söyledim aracı bilgisayara önce bağlayıp baktılar sonra enjektor de vs sıkıntı olabilir diye iyice incelediler ancak sorunsuz çıktı bu araştırma içinde para istemediler ya da ben sürekli her aracımı Peugeot alıyorum diye benden para almıyorlar

1 ay kadar önce işyerinin arabası logan dizelin frenleri bitmiş hiç tutmuyor disklere yapışmış reno servisi abc yi aradık 4 gün sonraya randevu veriyorzaten periyodik bakım zamanıda gelmiş beraber yapılır dedik, süreklide trafiğe çıkması lazım anlatamadık kesinlikle bakamam dedi

götürdük frenlerini sanayide yaptırıp 4 gün sonra servise verdik sadece yağ filtre bakımıyapılacak hiç sorunu yok.
    bi fatura geldi 700 lira
    faturada 19 işlem yapıldı göstermişler çoğu garanti dahilinde ücretsiz yapmışlar öyle olmasa 3-4 bin tutar ama hepsi yalan,faturaya bakarsak motoru şanzumanı komple indirmiş olmaları lazım yalandan yapılmayan işlemler göstermişler ,artık renodan para almak içinmi böyle birşey yapıyorlar bilemiyorum hiç alakasız işlemler göstermişler.
    diğer marka kullananlar şikayet etmesin uyduruk loganın standart bakımı bile700 lira

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• juke sero kullanıcısına yanıt
    Bir denemek istiyorum. Aklimda kalmasin en azindan

• quote:

Orijinalden alıntı: y.alper

Bir ustanin!!! aldigim filtreleri degisirken yag kapaginin contasini degismedigi ve sonrasinda aracin yag kapagindan yag kacirdigi olayla seruven baslar.
    Baska bir ustaya gidilir, oda sorunu cozer ama sicak manifolda benzin ve suyla temizleme yapar ve arac fislamaya baslar.
    Kars ilinde kimse cozemez, erzurumda gercek bir usta motor ile manifold arasindaki bir cekvalfin zarar gordugunu soyler ancak vakit olmadigindan yaptirilmaz.
    Senenin sonunda memlekete samsuna gidilir. Opel servisinden ayrilip ozel tamirhane acan bir ustanin!!! yanina gidilir ve bahsolunan parca degistirilir. Sadece 70 tl lik bir parca dikkat edin.
    Parca sokulursen beyin vs de sokulur takilir.
    İlk gunun aksaminda arac ariza isigi yakar. Ustaya gidilir. Birseyler yapar sondurur ama ayni arza hafizadadir.
    Baska bir ustaya!!! gidilir oda kalibrasyon gerekli deyip yaptirilir, ancak servis cikisi ariza kodu kabak gibi ekrandadir.
    Opel reis yetkiliye gidilir. Durum anlatilir. Arac birakilir. Ertesi gun telefon aci aci calar:) Beynin ayaklarindan biri kirik, yenisi 3000, yas indirimi ile 2250tl. Ancak once tamir edilir der. Beyin servisten alinir, samsundaki herkesin gittigi beyincide bir ayak yaptirilir. Orjinalinden saglam oldugu gorulunce 20 tl verilip cikilir.
    Yetkili servise gidilir. Parca montaj ettirilir. Genel kontrol ve fatura;
    250tl. Ayrinti 2 saat diagnoz isciligi ve kdv. Para bayilinir. Cikilir.
    Velhasili usta denilen sanayi esnafinin bir yag filtre contasini degismemesi sonucu 20+170+70+250= 510 tl odebir. Hemde haybeye odenir. Sonrada servisin kiymeti anlasilir.
    Siz yine iyisiniz. Ariza bulunursa parca+iscilik denmis. Bana direk diagnoz gecirdiler:)))
    Cok oldu ama 3-4 ay bunlari yasadim. Haybeye.

Hocam bende bir anımı paylaşayım

Eski aracım 2006 corolla 1.6 , araç aldığımdan beri radyatör fanı çalışma esnasında rolantide iken cok şiddetli titreşim ve rolanti düşmesi yapıyordu.

Aldığımda kış aylarıydı ve fan çok nadiren açıldıgından cok anlamamıştım , taaki yaz başlayana kadar ( izmirdeyim )

Yaklaşık 10 usta bakmıştır araca ve herkes lpg oldugu için direk sibop arızası deyip geçmiştir. Bilgisayara kaç kere baglandı hatırlamıyorum

Neyse ben tanıdık ustaya bıraktım aracı siboplar yapılsın diye ( 1200 tl ) yapıldı ama sonuç aynı , radyatör fanında vibrasyon var dendi değişti 400 tl , ateşleme sisteminde değişenler v.s 1000 tl

Bunca masraf üstüne ben arıza devam ederken bir yıkamacıda arabanın motorunu yıkatmak istedim ve yıkamacıdaki adamlada sorun hakkında ayak üstü konuşmaya başladım , birde ben bakayım abi merak ettim dedi ve arabayı çalıştırıp ısıttık ve ardından araba fan açtı.

Fan açar açmaz adam bana " abi klima açık kapatsana dedi " bende baktım klima kapalı , ve sorun anlaşıldı.

Evet arkadaşlar yıkamacıdaki o adam sorunumu buldu hemde 1 dk içinde tesadüfen , araba fan açtıgı anda klima komprösörü de açılmakta ( sorun elektrik kaçağı ) ve beyin klima açıldıgını bilmediği için rolantiye müdahele etmemekte ( normalde klima düğmeden açıldıgında rolantiyi yükseltir ).

O arkadaşın önerdiği bir oto elektrikçide 30 tl ye halettirdim arızayı.

Giden onca parama ve vaktime yazık oldu ama banada ders oldu , asla böyle sorunlarda sanayideki ustalara arabayı elletmiycem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BarGoS -- 22 Haziran 2016; 16:25:22 >

• quote:

Gittim reno yetkili servisine ogrendim arizanin sebebini. Gittim dışarıda yaptirdim Para istememislerdi benden.

Sorunun cevabı şu cümlende saklı. Sen şimdi doktora, diş hekimine, avukata gidersin. 1 saat seninle uğraşır ki o 1 saatte de başka işler de yapabilirdi aslında. Neyse teşhis koyar, tedavi planı çıkartır. Eğer film çekimi gibi herhangi bir tetkik yapılmamışsa sizden en az 50 lira muayene ücreti alır. Hiçbir şey yapmasa vakit değerlidir ve vaktini almışsınızdır ve bunun bedeli vardır, elektrik, eldiven, su, kağıt, kalem, bilgisayar, internet vs. vs. kullanmıştır, bedeli vardır, hiçbirşey olmasa yıllarca okumuş ve sonrasında sürekli lendini geliştirmiş olmanın bedeli vardır.

Eğer tetkikler yapıldıysa da en az 100bin liralık cihaz sizin babanızın hayrıona içeri konmamıştır, belki de kredisi vardır, ki her yıl 5bin bakım maliyeti vardır, vergisi vardır, denetlemesi vardır, elektrik yakar vs. ve içeride de önemli ölçüde yer kaplıyordur, çalışanlar radyasyona falan mağruz kalıyordur vs. vs. En az her tetkik başına 30 ila 600 arası bir tetkik parası alır ayrı ayrı...

Ayrıca bu tetkikler sonucu sizin probleminiz saptanır. Sonra da nasıl tedavi edileceği planlanır ve size yazılı olarak verilir, ee bunun içinde en az 80 lira alınır...

Şimdi siz servise gideceksiniz, adam onca yatırım yapacak, kira verecek, eleman çalıştıracak, sürekli onların da cihazları servise gidecek, bakımı yapılacak, denetlemeye girecek vs. vs.

Ama siz diyorsunuz ki beleş olsun :) bir dünya konuşayıp yetkili servisin kafasını şişireyim, sonra iş yapamasın...

Ha zaten size iyi de bir yol sunmuşlar ki ben yaptığım tamirlerde böyle bir yol sunmuyorum, "yaptırırsanız bu ödenen para parça+işçilik ücretinden düşecek" demişler daha ne olsun...

Arkadaşlar her konuda söylertimi fotoğrafçılık olsun, tamir olsun, hekimlik olsun vs. her ne olursa olsun emekçinin hakkını sorgulamayın. Ha işinize gelmezse kendiniz tamir edersiniz...

Eğer sorgulayacağınız biri varsa sizi o 150 lira+KDV'yi bulmanızı bile sağlayamayan işvereninizi, yöneticinizi sorgulayın. Suçlu onlar, suçlu emeğiyle çalışanlar değil...

Ayrıca yine sorgulayacak biri varsa zaten 150 lirayı bulamadığı halde araba alıp kullanan kendinizi sorgulaın. Önce ayranınız yok içmeye, faytonla gitmeyin salmaya... Eğer bu paranız varsa önce sağlığınıza yatırım yapın, konforlu ve uzun yaşayın, sonra bu konforunuzu arttırmak için telefon ve araba gibi geri plana atılabilecek şeylere zaten yatırım yaparsınız.

• perSNN kullanıcısına yanıt
    Ustam almasinlar demiyorum. Ama 150+ biraz fazla. 50 60a yaptiran arkadaslar olmuş. Vur dedik olduruyor bunlar. Renoda parca yoktu o yuzden yaptiramadim o an. Sonra da gitmedim.. Servise ise tum seçenekleri degerlendirip en son care gitmek istiyorum. Malum servislerin fiyati belli. Ayrica servisler haksiz kazanc sagliyor kesinlikle. Bir is disarida 2 kusura yapiliyorsa serviste 7 8 kurus. Tamam dışarıyla ayni olsun demiyorum. Ama insafli olsunlar biraz.

• perSNN kullanıcısına yanıt
    Yağmacılık, beleşçilik milletin genlerine işlediğinden işlerini bedavaya getirmeye çalışanlar nedense beni hiç şaşırtmıyor.
  • BarGoS kullanıcısına yanıt
    Evet hocam. Bu nedenle gidip sifir aldim. Usta diye gecinen ustaciklardan biktigim icin.

• En fazla 50-60 lira olmasi lazim 150+kdv cok fazla. Son 5-6 ayda birkac kez Opel yetkili servisine ariza tespiti icin ugradim. Ariza bulurlarsa ve yazilimsal bir sorunsa arizayi onariyolar 50 lira verip cikiyorum. Sorun buyukse degisecek parca varsa bilgi veriyorlar ve onay verirseniz parca degisiyor, onay vermezseniz araci alip gidiyorsunuz 50 lira gibi bir ucreti var. Yanlis hatirlamiyorsam eger ariza yoksa herhangi bir soruna rastlamadik deyip para almadiklarini da hatirliyorum. Tabi her servis ayni mi bilmiyorum. Ama olmasi gerekende budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 23 Haziran 2016; 2:17:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her hizmetin bir bedeli var.
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Kimisi demis bedava mi olsun? Vay efendim belescisiniz su bu. Ben bedava olsun demiyorum ki? Daha insani boyuta gelmeli fiyatlar

• quote:

Orijinalden alıntı: perSNN

quote:

Gittim reno yetkili servisine ogrendim arizanin sebebini. Gittim dışarıda yaptirdim Para istememislerdi benden.

Sorunun cevabı şu cümlende saklı. Sen şimdi doktora, diş hekimine, avukata gidersin. 1 saat seninle uğraşır ki o 1 saatte de başka işler de yapabilirdi aslında. Neyse teşhis koyar, tedavi planı çıkartır. Eğer film çekimi gibi herhangi bir tetkik yapılmamışsa sizden en az 50 lira muayene ücreti alır. Hiçbir şey yapmasa vakit değerlidir ve vaktini almışsınızdır ve bunun bedeli vardır, elektrik, eldiven, su, kağıt, kalem, bilgisayar, internet vs. vs. kullanmıştır, bedeli vardır, hiçbirşey olmasa yıllarca okumuş ve sonrasında sürekli lendini geliştirmiş olmanın bedeli vardır.

Eğer tetkikler yapıldıysa da en az 100bin liralık cihaz sizin babanızın hayrıona içeri konmamıştır, belki de kredisi vardır, ki her yıl 5bin bakım maliyeti vardır, vergisi vardır, denetlemesi vardır, elektrik yakar vs. ve içeride de önemli ölçüde yer kaplıyordur, çalışanlar radyasyona falan mağruz kalıyordur vs. vs. En az her tetkik başına 30 ila 600 arası bir tetkik parası alır ayrı ayrı...

Ayrıca bu tetkikler sonucu sizin probleminiz saptanır. Sonra da nasıl tedavi edileceği planlanır ve size yazılı olarak verilir, ee bunun içinde en az 80 lira alınır...

Şimdi siz servise gideceksiniz, adam onca yatırım yapacak, kira verecek, eleman çalıştıracak, sürekli onların da cihazları servise gidecek, bakımı yapılacak, denetlemeye girecek vs. vs.

Ama siz diyorsunuz ki beleş olsun :) bir dünya konuşayıp yetkili servisin kafasını şişireyim, sonra iş yapamasın...

Ha zaten size iyi de bir yol sunmuşlar ki ben yaptığım tamirlerde böyle bir yol sunmuyorum, "yaptırırsanız bu ödenen para parça+işçilik ücretinden düşecek" demişler daha ne olsun...

Arkadaşlar her konuda söylertimi fotoğrafçılık olsun, tamir olsun, hekimlik olsun vs. her ne olursa olsun emekçinin hakkını sorgulamayın. Ha işinize gelmezse kendiniz tamir edersiniz...

Eğer sorgulayacağınız biri varsa sizi o 150 lira+KDV'yi bulmanızı bile sağlayamayan işvereninizi, yöneticinizi sorgulayın. Suçlu onlar, suçlu emeğiyle çalışanlar değil...

Ayrıca yine sorgulayacak biri varsa zaten 150 lirayı bulamadığı halde araba alıp kullanan kendinizi sorgulaın. Önce ayranınız yok içmeye, faytonla gitmeyin salmaya... Eğer bu paranız varsa önce sağlığınıza yatırım yapın, konforlu ve uzun yaşayın, sonra bu konforunuzu arttırmak için telefon ve araba gibi geri plana atılabilecek şeylere zaten yatırım yaparsınız.

o zaman bi zahmet 150 + kdv almayacaksın.
    müşterini garanti muhabettine .... için yüksek ücretlerle servise sokmak zrunda kalmayacksın. sen adam olacaksın önce dürüst esnaf olacaksınki karşındaki de senden kaçmayacak. evet arıza tespitine hak veriyordum ama şu uslüp ve kendini beğenmişlikten sonra artık hak vermiyorum. umarım birgün sende aynı duruma düşüp üç kuruşun hesabını yapmak durumunda kalmazsın.

• Yani arıza tespiti ücreti alınması normal, sonuçta havayla çalışmıyor o servisler ama 150tl+kdv absürd olmuş, dışarda 250liraya debriyaj değişimi işçiliği alınıyor ki bilen bilir ağır işçiliktir.
  • konuyu okuyan herkes lafı kıçından anlamış,araba senin neyine pis fakir durumuna gelmiş

hemen siyasete girip şakşakçılığa başlayıp bunlar gibi gelirini arttır yada öl

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acr

quote:

quote:

müşterini garanti muhabettine .... için yüksek ücretlerle servise sokmak zrunda kalmayacksın. sen adam olacaksın önce dürüst esnaf olacaksınki karşındaki de senden kaçmayacak. evet arıza tespitine hak veriyordum ama şu uslüp ve kendini beğenmişlikten sonra artık hak vermiyorum. umarım birgün sende aynı duruma düşüp üç kuruşun hesabını yapmak durumunda kalmazsın.

Sizde bu restoran sahibinin potansiyelini görüyorum;http://www.yenisafak.com/gundem/1-lira-istedi-canindan-oldu-2483971 emekçinin hakkı hem de teri kurumadan verilmelidir. Dinimizin bunu emretmesini, peygamber efendimizin söylemesini geçtim insan olmak bile bunu gerektirir. Ha siz hakkınızı alamıyor olabilirsiniz, dediğim gibi suçlu olan hakkınızı vermeyen patronunuz ya da sizi yönetenler...

Bakın bu ülkede 20 yıldır "öğretmen çok alıyor, asker çok alıyor, hekim çok alıyor" diye insanlar uyutuldu, sanki onlar almasa siz daha çok kazanacaksınız... Hayır efendim onlar da en az sizin kadar az alıyorlar...(Hatta çok daha az alıyorlar... )Kimsenin çok falan aldığı yok, sırf onlara hakkını vermemek ve hatta aldığını düşürmek için bu şekilde insanlar uyutuldu... hatta o kadar ki çalışmayan,vergi vermeyen, devlete düşmanlık besleyen kişilere makarna-kömür-yeşil kart dağıtıldı ki hak eden sesini çıkardığı zaman ayaklar başı ezsin diye.

Yine yıllardır insanalar "memura, askere, öğretmene, emekliye zam yaparsak enflasyon artar" yalanıyla uyutuluyor... Haklıya hakkı olanı verince neden enflasyon artsın? Enflasyonu eletrik fiyatı belirler, su fiyatı belirler, döviz fiyatı belirler, bağkur primleri verirler, ödenen vergiler belirler, haksız rekabet ortamı belirler, kendi esnafın olduğunu unutup yabancı sermayeye yaptığınız kıyaklar belirler, sen bu masrafları her sene 2 katına çıkarırsan elbette enflasyon olur bu ülkede... ve sen emekçiye hakkı olanı vermezsen o emekçi de her geçen gün zayıflar, Böyle 150 liraya da muhtaç olur... Sen ayakları baş edersen de emekçinin hakkı olanı 1 lirayı vermemek için böyle gider lüks cipinden inip emekçinin başına kurşun sıkar öldürür... Devlet düşmanlarını, insanlık düşmanlarını falan baş edip şerefli Türk ordusunu içeri tıktırırken onları el üstünde tutunca gelip kafana pisledikleri gibi...

Ha şunu da söyleyeyim, esnaf diyerek bu basettiğim avukat, doktor, tamirci vs.ile esanafı bir tutmayalım... Bunlar esnaf değil emekçi.... Haklı olduğunuz konu esnaf, adam toptan 2 liraya aldığı malı hiçbir emek sarfetmeden, hiçbir bilgi birikimini kullanmadan 8 liraya size iteliyor... Buna ses çıkar... Zamanın devlet malını yağma edip ormanı katledip sonra topu sahibi olarak köşeyi dönmüş olan ve 10binlerce kirayı beğenmeyen kişilere ses çıkar...(Ha bu arada alın teriyle çalışıp biriktirip dükkan alarak kiraya verenleri tenzih ederim, onlar 100bin de istese hakkıdır, ellerinden de öperim) ama öbür türlü haksız kazanılan mal herkesindir, o yağmacıları zengin etmek için değil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: acr

quote:

quote:

Sizde bu restoran sahibinin potansiyelini görüyorum;http://www.yenisafak.com/gundem/1-lira-istedi-canindan-oldu-2483971 emekçinin hakkı hem de teri kurumadan verilmelidir. Dinimizin bunu emretmesini, peygamber efendimizin söylemesini geçtim insan olmak bile bunu gerektirir. Ha siz hakkınızı alamıyor olabilirsiniz, dediğim gibi suçlu olan hakkınızı vermeyen patronunuz ya da sizi yönetenler...

Bakın bu ülkede 20 yıldır "öğretmen çok alıyor, asker çok alıyor, hekim çok alıyor" diye insanlar uyutuldu, sanki onlar almasa siz daha çok kazanacaksınız... Hayır efendim onlar da en az sizin kadar az alıyorlar...(Hatta çok daha az alıyorlar... )Kimsenin çok falan aldığı yok, sırf onlara hakkını vermemek ve hatta aldığını düşürmek için bu şekilde insanlar uyutuldu... hatta o kadar ki çalışmayan,vergi vermeyen, devlete düşmanlık besleyen kişilere makarna-kömür-yeşil kart dağıtıldı ki hak eden sesini çıkardığı zaman ayaklar başı ezsin diye.

Yine yıllardır insanalar "memura, askere, öğretmene, emekliye zam yaparsak enflasyon artar" yalanıyla uyutuluyor... Haklıya hakkı olanı verince neden enflasyon artsın? Enflasyonu eletrik fiyatı belirler, su fiyatı belirler, döviz fiyatı belirler, bağkur primleri verirler, ödenen vergiler belirler, haksız rekabet ortamı belirler, kendi esnafın olduğunu unutup yabancı sermayeye yaptığınız kıyaklar belirler, sen bu masrafları her sene 2 katına çıkarırsan elbette enflasyon olur bu ülkede... ve sen emekçiye hakkı olanı vermezsen o emekçi de her geçen gün zayıflar, Böyle 150 liraya da muhtaç olur... Sen ayakları baş edersen de emekçinin hakkı olanı 1 lirayı vermemek için böyle gider lüks cipinden inip emekçinin başına kurşun sıkar öldürür... Devlet düşmanlarını, insanlık düşmanlarını falan baş edip şerefli Türk ordusunu içeri tıktırırken onları el üstünde tutunca gelip kafana pisledikleri gibi...

Ha şunu da söyleyeyim, esnaf diyerek bu basettiğim avukat, doktor, tamirci vs.ile esanafı bir tutmayalım... Bunlar esnaf değil emekçi.... Haklı olduğunuz konu esnaf, adam toptan 2 liraya aldığı malı hiçbir emek sarfetmeden, hiçbir bilgi birikimini kullanmadan 8 liraya size iteliyor... Buna ses çıkar... Zamanın devlet malını yağma edip ormanı katledip sonra topu sahibi olarak köşeyi dönmüş olan ve 10binlerce kirayı beğenmeyen kişilere ses çıkar...(Ha bu arada alın teriyle çalışıp biriktirip dükkan alarak kiraya verenleri tenzih ederim, onlar 100bin de istese hakkıdır, ellerinden de öperim) ama öbür türlü haksız kazanılan mal herkesindir, o yağmacıları zengin etmek için değil.

bırak bu işleri servislerde çalışan işcilerin askeri ücretle çalıştığını herkes biliyor. madem bu servisler bu kadat emekçi dostu neden orada çalışan adamın emeğini vermiyor? askeri ücretmi onun emeği?

ayrıca esnaf dürüst olsa adam kazıklamaya kalkmasa müşteride başka yere gitmeye kalkmaz. adam delimi neden sanayi köşeşerinde sürünsün servis varken?

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.